Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Purina proplan nebo ProFormance
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 10:20
- Nahlásit

Může mi tady nekdo kdo má skušenosti s těmito krmivy napsat srovnání?I cenové?Děkuji

zuzka
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 10:40
- Nahlásit

také jsem se rozhodovala mezi těmito dvěma krmivy
cenově jsou víceméně srovnatelné, proformance je o něco levnější

rozhodl přístup prodejců na výstavě, prodejce proformance se mohl "přetrhnout" - dal nám různé vzorky, letáčky, odpovídal na všetečné dotazy a měli "výstavní" (nižší) ceny
u proplanu byli velice rezervovaní, o vzorek jsem si musela říct a když jsem se podivovala, že ceny mají vyšší než v našem oblíbeném kameném obchodě, odvětili, že je to nová cenová politika firmy

nakonec jsme tedy zvolili proformance lamb a občas pesině přimíchám lososový proplan, který miluje, aby měla nějakou změnu

Joker
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 12:43
- Nahlásit

Já krmím ProFormance a přístup prodejce super. A MC 1923 za 23kg žrádla je víc, než slušná. A pokud nakoupíš na ŽL za víc, jak 2500, tak tě stojí jen asi 1230. Na kvalitu si stěžovat nemůžu, jen mi přijde, že mi toho sežere nějak moc.

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 14:10
- Nahlásit

Nevíte kde bych našla kotakty na distributory ProFormance?

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 14:11
- Nahlásit

Anonymní
www.proformance.cz

Anonymní
# Zasláno: 24 Led 2006 16:05
- Nahlásit

Tak já to u svých pesů zkusila - bohužel jsem zklamaná.Pytel pro štěně vysloveně smrdí zatuchlým tukem

zuzka
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 16:08
- Nahlásit

Anonymní
a nemůže to být špatný pytel? Prošlý, špatně skladovaný? Mně tedy granule nijak nesmrdí
máme dospěláckou lambku

Jindra
# Zasláno: 24 Led 2006 18:18
- Nahlásit

Nevím, protože jsem na pytli nenašla žádné datum spotřeby.Mám to 23kg balení.Budu volat distributorce ať se na to přijede podívat.Každý říká jak to jsou voňavé granule, ale ty moje tedy ee....Je to Puppy LB.

Jindra
# Zasláno: 27 Led 2006 09:11
- Nahlásit

No a nemůže to mít takový divný odér protože to je jehněčí?

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 09:16
- Nahlásit

Jindra
No nevím, my máme doma jehněčí pro planku a ta voní pěkně.

zuzka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:18
- Nahlásit

Jindra
my máme dospělácké lamb a fakt to nesmrdí, je to takový "čuch" jako každé třetí granule, třeba poplan-losos je fakt cítit rybinou, ale tohle nemá žádný speciální odér.

jerry
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:17
- Nahlásit

Jindra: problemom je to, ze proformance patri do klasickych priemyselnych muckovych lacnych krmiv aj ked niekto mu prikrasluje slovo maso.
Proplan Nestle spracovava mrazene maso a jeho text je spravny Lamb meat.
Pokial nevidite tento text na obale budte opatrny:Animal feeding tests using Association of American Feed Control Officials (AAFCO) procedures substantiate that Pro Plan Lamb & Rice Formula for Adult Dogs provides complete and balanced nutrition for maintenance of adult dogs.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 15:20
- Nahlásit

roznodně jsem pro Pro plan

J_J
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 15:17
- Nahlásit

jerry
jaky mate nazor na granule Nutry Choice?rozhoduji se cim krmit stene rtw... mohl byste pripadne nejake doporucit?

vidrbína
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 09:30
- Nahlásit

Byly mi doporučeny granule Trainer. Po skrmení 15 kilo jsem od nich musela utéct, protože mi po nich feňule začala tek hubnout a tolik se jí zkazila srst............

nemethova5
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit

caute lidi,mate nekdo zkusenosti s granulemi VISAN?je to spanelske krmivo,co je dobre neobsahuji ani soju,chemicka barviva.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:42
- Nahlásit

J_J
Divím se že zrovna ty budeš krmit granulemi. Copak chystáš se na štěně od Pavky?

Nikka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit

Náš pesan miluje PURINA PROPLAN- losos s rýží, teď měli výpadek a dostal jako náhradu jehně a nic moc.

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:47
- Nahlásit

Nikka
jj, my taky milujem lososa, holky maj po něm krásně lesklou srst, což je vidět super na černý labině Daise, která k nám přišla v lednu z útulku s matnou srstí s lupama a teď je přímo ukázková. Uznávám ale, že každýmu psovi sedne něco jinýho......

Nikka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:53
- Nahlásit

Já jsem tu dneska nová, bezva fórum.
Mám dobrmana a taky má nááádhernou srst.

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:01
- Nahlásit

Nikka
tak to ahojky

J_J
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 07:34
- Nahlásit

Pastelka
od Pavky mozna fenku...pejska uz mam delsi dobu vybraneho a zamluveneho, jenze chovatel krmi granulema co u nas nejsou moc k dostani. Proto se rozhoduji mezi ProPlanem, Nutro Choice a ProPackem....vse puppy large bread.

Olina
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 20:08
- Nahlásit

wensday
Fakt má po něm černá labina ČERNOU srst? Potřebujeme přejít z Royal Caninu na něco, po čem nebudeme hnědnout(mám černostříbřitého knírka). Objednala jsem si ve zverimexu ProFormance, kde se výrobce dušuje, že pesan nebude měnit původní barvu. Myslíte se tedy(všichni), že purina je lepší?

Citera
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 22:52
- Nahlásit

Olina
Taky zastávám názor, že pro každého psa je lepší něco jiného. Podle mých psů se mi zdá lepší proformance. Proplanka sice sedí hodně psům, ale naše chlupatka po ní měla horší srst a nádech do hněda. Proformance krmíme půl roku, nově rostené cm srsti jsou bez nádechu, černá je černá. Lesklá a hezká.

emikami
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2006 22:47
- Nahlásit

Ahoj. Já jsem vyzkoušela již hodně známých granulí ale vždy jsme se vrátili k Proplance, měli jsme i proformanci, byla jsem docela spokojená ale pak byla fena březí a pak kojící, ale to byla hrůza, stolice strašně toho moc, vím že normálně se zvýší, jelikož čistí štěňata, ale tohle bylo jako od velkého psa, a já mám bišonka, a strašně to čpělo, jelikož chodila fena často ani jsme nestíhali chodit ven, je naučená i na balkon, ale to byli nervy to vůbec uklidit, po pár dnech když se nic nezměnilo a já zjistila že to bude určitě tím krmením, jsem opět přešla na purinu pro plan kuřecí a vše se urovnalo a hovínka byla zase normální , k proformanci už bych se nikdy nevrátila. Nyní jsem v purina klubu a nakupuji tam ještě o hodně levněji, než přes internet, takže zatím maximalní spokojenost. Jen bych byla ráda kdyby si občas zobli, jehně, nebo losos, aby měli zmněnu, ale zatím to nechtěli.

Nejlepší krmivo je ale prý ANF, tvrdí to jedna paní, bohužel mý holky ho nežerou, jen když mají asi náladu a hlad, jelikož jsem zakoupila malé balení, tak mají v mističce nasypáno, občas to zmizí jinak ne. Prý je to nejkvalitnější krmení, je také velmi drahé, ale kdo má opět slevu pro chovatele tak pytel vyjde asi na 1500kč myslím 15ti kg. Jedna chovatelka cotonků s tím krmí a prý se to neda srovnat ani s purinou proplan, krmí krůtím, lesklá srst, kvalitní o hodně se zlepšila. No tak nevím. Ale proformanci vám rozhodně nedoporučuji.

Jumi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2006 23:09
- Nahlásit

emikami
můžu se prosím tě zeptat, jak se staneš členem purina klubu a co to obnáší?

zuzka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2006 08:07
- Nahlásit

každému očividně sedne něco jiného
přidám další zkušenost

na výstavě, jsme ve velmi výhodné akci zakoupili pytel Hillsu, majíc Hills za špičkové krmivo, říkali jsme si, tak když je to v akci, tak jí to jednou dobřejeme,
no, prospívá dobře, ale jen dobře, s proformance se to rozhodně nedá srovnat, po hillsu má větší hovínka, méně lesklou srst a zhoršila se kvalita a pigmentace drápků

takže teď, když už konečně dojídá (část jsme i rozdali) 18kg pytel a pokorně sevrátíme k porformance

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání