Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Superprémiovka vs šrot
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 13 Led 2006 22:24
- Nahlásit

Mám 9-ti měsíční dobrmanku a hrozně žere. Sežere téměř dvojnásobek doporučené denní dávky a přesto je stále hubená. Krmíme ANF, předtím RCa Acana. U všech stejné. Bylo by hodně na škodu jí dát doporučenou denní dávku a zbytek doplnit něčím méně kvalitním, jen kvůli přibrání? Ona totiž prožere tak 90 kč denně. POkud napíšetem, že to je na škodu, tak samozřejmě bude dostávat jen to kvalitní...

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 22:33
- Nahlásit

Anonymní
já měla stejný problém, psa jsem převedla na maso a je po problému.

monika
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 22:35
- Nahlásit

známý má dobrmana s PP, který byl svého času velmi úspěšný na výstavách.Krmí a krmil pouze granulema Bosch a pes je opravdu nádherný.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 08:46
- Nahlásit

Anonymni
Ja tez krmim ANFem a pridavam tabletky Pangaminu. Ted mi pejsina zacala trosku pribirat.

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 09:16
- Nahlásit

Našemu obříkovi dáváme standardní denní dávku superprémiovky (teď v zimě trochu vyšší) a vařené maso - postavičku má svalnatou jako nikdy (vždycky byl spíš hubeňour), a to i teď v těch mrazech... Ústupky směrem od kvality bych rozhodně nedělala - my jsme takhle "naletěli" a na "dobrou radu" přešli - v rámci zmohutňování - ze superprémiovky na Acanu, po tomto měsíčním experimentu (déle nám to nežral) jsme mu půl roku napravovali nechutenství a zažívání...

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 09:50
- Nahlásit

Já krmím ANF právě z důvodu, že po něm pes zbytečně nenabírá. Např. po Acaně byla špageta jak bečka a po Proplanu taky, nevím čím to je, ME mají ta krmiva skoro stejnou.
Jinak v zimě vždy trochu zvýším dávku.

Anonymní
# Zasláno: 14 Led 2006 10:43
- Nahlásit

Měl jsem podobný problém s NO. Pořád byl hubený jak lunt. Absolvovali jsme kompletní vyšetření na všechno možné a výsledek nula. Zvyšování žrádla nepomohlo, akorát měl větší hromádky. Přešel jsem na Eukanubu a bylo vidět cca po měsíci zlepšení. Nicméně žrádlem to nebylo. Pes prostě citově strádal. Ne že bych nějak týral, nebo ho zanedbával, ale nesnášel samotu. Jakmile jsem měl dovolenou a byl s ním celé dny tak přibíral a byl v pohodě, ale jak jsem chodil do práce a měl jsem na něj jen 2 až 3 hodiny tak to bylo v háji. Nejraději by bydlel se mnou doma. To bohužel nešlo a musel byt na zahradě nebo v kotci. Chci tím říci, že příčiny vychchrtlosti můžou být různé a musí se přemýšlet všemi směry. Jirka.

hana
# Zasláno: 14 Led 2006 11:53
- Nahlásit

toto je můj chronický problém u většiny psů ve smečce, při krmení doporučenou dávkou superpremiovek je nemůžu moc ukazovat aby na mě někdo nezavolal ochránce přírody. U nás je příčinou temperament a fyzická zátěž - ani zátěžové superpremiovky prostě nestačí. Kombinuji s klasickou stravou - údajně se to nemá, ale považuji to za menší zlo než zvyšovat dávky granulí - nevím co tam je za chemii a vůbec co tam všechno je, takže denní dávku raději nepřekračuji a doplním masem. Přídavky těstovin apod. jen z největší nouze.

Lea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 14:57
- Nahlásit

Všichni psi, jejichž páníčci k nám chodí nakupovat, a měli stejný problém s věčnou hubeností se z toho dostali pomocí zatím ne moc známého (bohužel) krmiva NUTRA GOLD ALL STAGES a byli nadšeni.
Ale abych nezapoměla dodat jako vždy, když se jedná o krmení, jsem "masařka", tzn. maso je maso.

Anonymní
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 15:15
- Nahlásit

Lea
Jenže k masu musíš dodávat zeleninu a vitamíny. To u granulí nemusíš

Lea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 15:38
- Nahlásit

No jo, to víš, jenže po těch dlouhých letech, co krmíš smečku velkých psů granulema (kvalitníma), odchováváš jejich štěňata taky na granulích, dospěješ k určitému bodu, kdy se vrátíš k vaření. Já neříkám, že psi vypadali špatně, naopak, krásná srst, dobrá kondice atd. Akorát při tom odchovu ti dojde, že granule jsou nastavený, jako by všichni psi byli z jedný výrobní linky jako ty granule. Pak zjistíš, že zatímco polovina štěňat z vrhu je v pohodě, druhá se od ranného mládí potýká s obrovskými růstovými potížemi. Každý pes má jinak fungující metabolismus, jinak ty živiny využije. Potom stejně musíš přistoupit k vědeckému doplňování všeho možného, přibývá ti problém určit kolik čeho přidat s ohledem na to, co už v granulích je, jestli kombinovat s masem, tvarohy atp. , na hlavu se ti sypou nejrůznější rady pejskařů i veterinářů, začneš se plácat v tom, jakou značku granulí dávat... je to martýrium, kterému se dá předejít snad jen pečlivým studováním toho, co pes opravdu potřebuje. Jo, je to složitější, dá to víc práce, ale říct, že v těch granulích má všechno a šmitec je taky strašně zavádějící. Ale na tyhle a další věci, které jsem ještě nenapsala člověk přijde až po letech a s přibývajícími zkušenostmi a jako v našem případě i vykoupenými značným utrpením jednoho krásného psa. S masem jsme začali celkem nedávno a můžu ti říct, že když jsem viděla naše psy přírodního plemene, jak si téměř neumí poradit s kusem syrového masa v celku, bylo mi z toho divně...

hana
# Zasláno: 14 Led 2006 16:16
- Nahlásit

Lea
svatá pravda...

Rejpalka
# Zasláno: 14 Led 2006 18:50
- Nahlásit

Lea
Ty každému štěněti přizpůsobuješ vařené na míru?

Lea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 19:08
- Nahlásit

Rejpalka
Psala jsem, že jsme na maso přešli nedávno, štěňata jsem tak krmit ještě nestihla. Ale dávám si pomalu dohromady, jak to budu dělat, co a jak krmit. Předně se musí začít u feny. Štěňatům dám všem stejně a budu je pozorovat až začnou růst. Problémy můžou být vidět už velmi brzy, ca ani ne ve 2 měsících. Takže abych odpověděla, ty rejpalko jedna, ano, když bude třeba, přizpůsobím štěněti jídlo zvlášť. Naštěstí na to nejsem sama, poradí mi jedna paní, ke které chodíme jako k veterinářce s růstovými potížemi u štěňat, už nám dost pomohla.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání