Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Americka strieborna doga
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 04:49
- Nahlásit

Poculi ste o tomto plemene? Moj znamy ma vehementne presviedca, ze existuje. Je vraj podobne nemeckej doge, iba vacsie a farba srsti strieborna... Ja mu nejak neverim. A najst o nej neviem po nete nic. Tak sa pytam, lebo nechcem vyzerat ako blbec, keby nahodou predsa len existovala

mína
# Zasláno: 8 Led 2006 11:27
- Nahlásit

...v rusku a v americe je možné všechno...

- já to slyším prvně, tak nevím...

monika
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 17:11
- Nahlásit

a neviděl ji ten tvůj známy na silvestra o půlnoci?to je vidět ledacos se třemi promilemi v krvi

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 19:28
- Nahlásit

monika
Praveze mi tvrdil, ze ju videl na vystave a asi tri krat za zivot. Ze sa pytal majitela, co je to za psa a dostal takuto odpoved. Povedal, ze vyzerala ako nemecka doga (v preklade bolo to stihne a nie ako napr. neapolsky mastin), ale bola nadherne seda, vlastne strieborna. Ja mu fakt neverim. Podla mna si bud z neho niekto vystrelil alebo fakt neviem. On sa na toho psa upol a chce si takeho o rok, dva kupit, lebo sa mu velmi pacil... Ci ho vsak zozenie to neviem

monika
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 11:49
- Nahlásit

pigie
aha, já už vím.Když se nepovede vrh štěnat u německé dogy Harlekýn (skvrnitá doga)tak se tam může objevit barevný ráz, kterému se říká šedý tygr.Je to vlastně stříbrná německá doga.Je to pes s PP,ale není vhodný do chovu.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 11:55
- Nahlásit

jo to bude nejspíš ono. Taky jsem četla, že u německé je mnoho barevných variet a některé se spolu mohou "míchat" a jiné as ne.....ale každopádně je to pořád německá doga. Něco jako "americká doga" podle mě neexistuje. Ještě tak Argentinská, ale ta se od německé výrazně liší....

monika
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 12:44
- Nahlásit

Evik
myslím, že to byl ten šeďák a pán se přeslechl nebo si prostě vymyslel svoje plemeno ať má pokoj.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:01
- Nahlásit

monika

no lidi si toho navymýšlejí.....Můj přítel před 10lety, když ještě bydlel u rodičů zachránil od nějakého člověka štěně, které chtěl dát ten člověk utratit. Ten chlap tvrdil, že pes je čistokrevný a že je to plemeno Kazašský vlk a že prý to plemeno vzniklo křížením NO a sib. huskyho. Po dlouhém pátrání jsem zjistila, že ten člověk samozřejmě kecal, protože to plemeno neexistuje a že pes je s největší pravděpodobností NO tzv."východoevropského typu" - tito NO jsou teď hlavně v zemích bývalého sovět. svazu....Nemají spaditou záď a mají trochu šikmější oči a barvu spíš do vlkošeda.....

klára
# Zasláno: 9 Led 2006 13:10
- Nahlásit

pigie
určitě viděl modrou dogu (ocelově šedá), když tenhle pes sedí na slunci, tak má vážně úžasnou a těžko popsatelnou barvu, nedivím se, že byl tím psem unešen

monika
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 13:27 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

http://www.splnenysen.estranky.cz/fotoalbum/Vystavy-a-jine-psi-akce/Vy STAVY/17238
tohle je fotka malého šedého tygra.některé dogy mívají více či méně těch černých fleků nebo taky žádné.mohla by to být i ta modrá,ale myslím si, že ta je spíš do modré než stříbrné barvy.ale i oni mají tzv, nepodarky a mohlo to být i ono.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 10:24 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

monika
Dakujem, dakujem, dakujeeeeem To bude ono. Ja som si tiez myslela, ze to bude nemecka doga, hladala som, ale taku farbu som nenasla. On asi videl nieco bez tych skvrn. Ale ta podlkadova farba je taka, aku mi opisoval. Dik. Rozsirila si mi obzor.
A stranky su to velmi pekne!

klára
Nie, ta je tmava, tu som mu ukazovala. Povedal mi, ze ta seda bola svetla, nie taka aku maju modre dogy.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání