| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 14:35
- Nahlásit
Kamarádka má 3-měsíční štěně Bernského salašnáka,moc aktivní krásná holka,ale Domča (kámoška) jí úplně všechno promine-př. skáče neustále na lidi-Dominika jí řekne krásným a roztomilým hlasem-Berničko nesmíš.A pak se jí ještě omluví.Hrůza.Nebo když jsem s ní byla na procházce a zastavily jsme a Domča říkala,že už umí sedni (já bych to po ní ani nechtěla,ale když to žeprý úmí...),tak jsem řekla normálně středně silně,sedni a ona jen tak z radost začala po mě skákat (sice jí jsou jen 3 měsíce,ale málem mě povalila),tak jsem se naštvala a řekla jsem dost hlasitě sedni a zamáčkla jsem jí zadek k zemi a ona byla asi 1-2 minuty v klidu.Nebo Berna tahala na vodítku a Dominika ji nechala tahat a pak si usmyslila,že jí půjde po boku,tak škubla z vodítkem a neřekla žádný povel-tak chůdě Berna z toho byla vykulená-ted jsem tahat nemohla a před chvilkou ano?
Strašně se bojím,že dopadne jako její předchozí pes-sibiřský hasky-byl jenom uvázaný na řetězu a sem tam ho pustil na zahradu a to jenom kvůli tomu,že Dominika ho nedokázala udržet na vodítku.A nejzáhadnější byla jeho smrt omča mi řekla,že se popral s jiným psem a museli h dát utratit-jiné kámošce řekla,že umřel stářím a nakonec další řekla,že sežral jed.......Jen at tak nedopadne Berna....
A na co se ptám?Jak Dominiku přesvědčit at konečně aspon trochu začne brát její výcvik vážně.....Už mě poslala do pr,když jsem ji chtěla zas poradit....Už ji skoro nesnáším....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 14:37
- Nahlásit
To: tam u té jeho smrti nepatřilo,nevím jak se to tam dostalo.....
|
Klárča
|
# Zasláno: 6 Led 2006 14:38
- Nahlásit
Tan anonym jsem já,zapomněla jsem se přihlásit....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 14:43
- Nahlásit
Klárča
Rekni svy kamaradce Dominice, at si udela chvilku a procte si zdejsi fora!!!! Snad uzna rady jinych.
Kolik ty Domce je let???
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 14:44
- Nahlásit
Anonymní
No bude to asi težké ale je vidět že kamarádka nemá se psy a s výchovou zkušenosti, musíš ji přesvědčit o tom že když bude pejska dukladně cvičit a pečovat o něj a hrát si s ním, Bude to pro ni jednosduší a pro pejska taky. Bernák bude veliký až vyroste ten se trochu o vás opře a jste dole. Pes není žádná elektrická haračka.
Nebo Berna tahala na vodítku a Dominika ji nechala tahat a pak si usmyslila,že jí půjde po boku,tak škubla z vodítkem a neřekla žádný povel-takTo si není dobré co si má o tom to štěnátko myslet? takhle se nic nenaučí...když ho chce teda k něčemu učit at používá povely(vodítko pužít-trhání, škubání apod, jen v nutných případech vodítko tam je jen pro kontrolú psa)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 14:50
- Nahlásit
Jak jsem to tak četla, tak s tou Domčou to není zrovna ideální.Myslím si, že na tebe moc nedá a doplatí na to další pejsek.Jenže tenhle maxipes může nadělat taky spoustu malérů a bude v tom zcela nevinně.Měla by začít hlavně u sebe.
|
Klárča
|
# Zasláno: 6 Led 2006 14:58
- Nahlásit
Fifi
Její přez 11 a net nemá a ještě tu napíšu jednu perličku,která jí vypadla dneska z jejího jazyku....: Ptala jsem se jestli je Berna s PP a ona řekla,že ne a pak to rozebírala,že nechtěli s PP a když jsem se jí ptala proč (nebyl v tom žádný záměr,prostě jsem se zeptala jen tak) a ona odpověděl,že strýc má psa s PP a on je takový-ted se podržte-vznešený a oni ho kartáčují každý den a musí se o něho moc dobře starat.....Já jsem se musela tak držet at nevyprsknu smíchy....
A taky Bernu koupávali každý týden a za to jsem ji seřvala i s kámoškou a myslím,že to už omezila....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 15:08
- Nahlásit
Klárča
jestli je jí jedenáct, tak by si knížku o výchově psa měli přečíst hlavně rodiče!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 15:13
- Nahlásit
No nic, 11leta holcina ma 3 mesicni stendo. Kdo z nich je vetsi dite??? Opravdu, nad celou situaci by se meli zamyslet hlavne rodice, a zacit s pejskem neco delat... nebo at Dominika navstivi nejake cviciste, cvicak, skolu pro psy - a tam by ji snad meli vysvetlit i uplne zaklady. Jinak kazda rada tezka...
|
Klárča
|
# Zasláno: 6 Led 2006 15:30
- Nahlásit
zuzka
Fifi
Rodiče?Chá,chá!Ta jejich matka-když jsem tam poprvé byla,klečela na kolenách a vrtěla zadkem a při tom štěkala na Bernu.Otec-no ten je asi jediný,koho Berna poslouchá,ale on taky chodí do práce a moc se o ni nestará...A my žijeme v takové větší vesnici,tak tu něco jako cvičák nebo šklola pro psy v okolí asi 20-30-km nikde nebude.A knížku taky měla,ale podle mě si jenom prolistovala obrázky a čao.A já mám 12 a přece z toho mám 2x větší rozum než ona...Divné....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 15:37
- Nahlásit
Já myslím,že celá praštěná rodina ignorantů a tupců,kterým není pomoci...Tady zřejmě každá pomoc drahá a jen lituju psa...
|
Klárča
|
# Zasláno: 6 Led 2006 18:16
- Nahlásit
evina
Souhlasím,jenže já toho psa vydím a často,tak mi ještě prosím,prosím zkuste poradit,já nechci aby dopadla jak ten jejich bývalý hasky....To se nikomu nikdy nestalo nic podobného?Je to asi v háji...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 18:46
- Nahlásit
Klárča
Fakt netusim, jak v tomhle pripade pomoci. Uz podle jednani s jejich predchozim psem bych tyhle familii dalsiho psa nedoporucila. A kdyz uz si ho poridili - tak by se snad mohli poucit... Zrejme nee, Dominika taky dle tveho popisu vypada, ze psa videla z rychliku a nevi, jak s nim jednat. Tak ji premluv k navsteve cvicaku, to je to nejmensi, co lze pro pejska udelat...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 08:36
- Nahlásit
Klárča
Z podobne rodiny jsem pred tremi dny odvazel mladyho dobrmana ktery je pokousal. Je to naprosto normalni pes akorat lidi tam udelali spoustu chyb. Tady je ten pes behem tech tri dnu plne zapojenej do mistni smecky a se vsema lidma se vita a mazli. s ovladatelnosti je to trochu horsi ale to se dodela. Bernak je zvire ktery je schopny ovladat celou rodinu. Pokud si hodne rychle neuvedomi co delaj zenou se do velmi velkeho pruseru. Mimo jine predejte jim nekdo cislo na p. Desenskyho at se ten pes aspon potom neutraci.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 08:46
- Nahlásit
Jeste neco 11 lete dite bez podpory rodicu nema sanco bernaka zvladat proste ho nemam sanci presvedcit ze je v hierarchii nad nim a pes si sni bude delat naprosto co chce. Jedina cesta jak z toho ven je pouceni rodicu a jejich zasah. Ale hlavne oni si musi uvedomit ze psa porizovali predevsim sobe a maji zodpovednost za to co se stane.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 10:30
- Nahlásit
Klárča
Vytiskni si všechny tyhle příspěvky a předej je Dominice a jejím rodičům, třeba jim to nedá a přečtou si je. A to je třeba donutí, aby se začali chovat zodpovědněji.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 11:05 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Psal Tchor zapomel jsem se prelogovat.
Jeste to spojeni na p. Desenskyho (rek bych ze bude potreba) je
http://www.psycholog-psu.com/kontakt.html
|
Klárča
|
# Zasláno: 7 Led 2006 18:23
- Nahlásit
Dyt,ale Berna je lehko ovladatelná!Já jsem ji jenom maličko seřvala a byla v klidu,řeknu Dominice o nějakém cvičáku a budu se snažit k ní chodit co nejčastějc a pomalu jak budu Bernu vychovávat (nebo spíš snažit se o to) a jak to pořád Domča bude vydět,snad se umoudří a začne brát výcvik vážně.A řeknu kámošce-na ni snad dá,je to její dobrá kamarádka,ale to s Bernou totálně odsuzuje jako já- at pomalu přemlouvá Dominiku a snaží se jí dostat do hlavy,že si u Berny musí získat respekt a prostě začít s fuj,nesmíš a hlavně hnusným tonem,přivolání a prostě začít nepromíjet věci to Berna tropí. Možná Kajku (ta její kámoška) poslechne. A Domina má taky dobrou výmluvu,když třeba zařvu na Bernu,když po mě skáče:nech ji,vždyt ona z toho vyroste.Mamka říkala,že až bude mít rok,tak se zklidní.........Ach jo....
Ale jen doufám,že to špatně nedopadne....Ale taky jsem tu chtěla napsat,že ne že by se Dominika o Bernu špatně starala.Chodí s ní na očkování,má podle mě až moc jídla a sice málo a občas,ale taky ji kartáčují.A taky mi přišlo divné,že přez svátky jsem Bernu nevyděla asi přez 2-3 týdny a ona přííííšerně moc vyrostla!Nevím,jestli náhodou ji moc nepřekrmují a ona rychle vyroste,jenžne nebude mít dostatečně vyvynouté klouby nebo tak něco.Asi je to blbost...Já fakt nevím,ale mám pocit,že jsem něco takového tady četla.....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 22:38
- Nahlásit
Klárča
Dyt,ale Berna je lehko ovladatelná!Já jsem ji jenom maličko seřvala a byla v klidu,řeknu Dominice o nějakém cvičáku a budu se snažit k ní chodit co nejčastějc a pomalu jak budu Bernu vychovávat (nebo spíš snažit se o to) a jak to pořád Domča bude vydět,snad se umoudří a začne brát výcvik vážně.
Prosimte je to zatim mimino. Vycvik je potreba delat s ohledem na vek zvirete neni potreba ji buzerovat je potreba postupne a z rozmyslem vybudovat mantinely chovani. Prace s v dospelosti skoro 50kg psem, vyzaduje uz i docela silu a grify neni to tak jednoduchy. Prilisna buzerace nadela ale minimalne stejne skody jako kdyz zvire bude rust jak kul v plote. Fakt neni mozne aby ji vychovavala sama 11 leta holka (nic ver zlym ale nemuze to zvladnout sama) naucit pracovat se psem se musi hlavne jeji rodice a ty by taky meli mit plnou zodpovednost za to co se psem bude.
PS: to co tady pises me docela desi.
|
Klárča
|
# Zasláno: 11 Led 2006 14:13
- Nahlásit
Tchor
Ale já ji neseřvala,jenom jsem ji okřikla.A ta můra jinak vůbec neposlouchá! Já vím že je to ještě mimčo,ale má asi kolem 15-20kg,tak už to tak supr není....Jenže rodiče,rodiče...To jim mám říct,: " Dobrý den,zamyslala jste se nad tím,že Berna pokud ji nezačnete brát vážně,může dopadnou, tak jako Dan? Prostě,že ho Dominika nezvládala a zkončil na řetězu." ????Tak??? Já už nevím.....A Tchore co tě děsí,já nebo Dominika?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 14:23
- Nahlásit
Nechci nic řikat,ale mám pocit,že tady čtu problém 11letého dítěte a ani za to nemůže opravdu děcko jako rodiče. Je to jenom na nich. Bohužel znám taky rodinu,kdy pes patří do boudy u řetětu a už tam 3bernský salašnický psy.Prý jsou špinavý tak se snima styděj chodit.Někdy můj mozek nestačí chápat.Až je ten pes napadne tak se budou divit.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 12:53
- Nahlásit
Jsem tu opět s informacemi....bohužel ne dobrými ...Berně táhne na 8 měsíců....Když jsem tam byla asi před týdnem,tak normálka - Berna běsnila,skákala,štěkala,kousala..... Ale bylo to chování,na které jsem byla zvyklá,ale ted jsem tam byla a jenom jsem čuměla . Byla jsem tak dobrá,že jsem Dominiku přemluvila aby jsme šly s Bernušů na prochajdu. Když jsem ale do ruky vzala vodítko,Berna byla vyděšená,prostě se bála Když jsem se zeptala,proč se tak bojí,tak odpověd = "co já vim?" A pak jsem se zeptala kdy naposled viděla vodítko a odpověd: "dneska ráno jsme ji dali na vodítko,aby jsme ji mohli dát na řetěz...." Ani odpovědet jsem se nezmohla.... Tak jsem na ni začala volat hezky,at se nebojí,pak jsem z lítosti to vodítko dala pryč a hezky jsem si ji zavolala....Přišla,lehla si,já ji pochválila,opatrně připla vodítko,pochválila a šly jsme. Po pár metrech se začala vzpírat....Po pár metrech připínátko na vodítko nevydrželo a Berna byla fuč a známka kde bydlí byla na vodítku....nejhorší na tom bylo,že utíkala k cestě. Nějak jsme to zvládly. Ale poslušnost na jméno bylo 0.Už jsme byly docela daleko od toho místa,kde jsme ji "odchytily" a pak ještě po cestě zpět Dominika ji šlahla,docela drsně,i když už šla docela i u nohy! Pak jsem se jí zeptala proč a ona že zdrhla....
...... není to normální
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2006 13:17
- Nahlásit
Hm, to mi něco připomíná. Stejné arumenty. Jedni lidi mají poblíž cvičáku v Ludg haskyho. zimě v těch lednovýh únorových mrazech byl bez boudy. Chodila jsem tam často a nemohla to vydržet. Byl bez boudy, uvázaný na řetěze asi metr nebo metr a půl a měl zcela nehodnou karabinu, byl pořád zaplantaný. Hlavně že mají kovaný plot nevím za kolik desítek tisíc. Zeptala jsem se teda, kde má pes boudu. Prý si ji sežral a jinou nedostane. Začala jsem teda slušně, ale ti lidi mě rozpalovali, tak jsem jim pohorozila, že jestli se situace nezlepší, jestli nebude mít novou boudu a dostatečný prostor, začne to řešit veterinární správa. Boudu už teda má, ale prostor pořád ne. Vysvětlovala jsem jim, že pes, který se nudí, boudu rozkouše znovu, že bude pořád vyštěkávat. Cvičák mají před nosem a nejsou schopni tomu psovi obětovat ani tři hodiny týdně. Z celého jejich chování bylo vidět, že vina je přece na psovi. Mám pocit, že u takových lidí nezbývá nic jiného, než psa v noci odvézt do města a nechat jej chytit odchytovou službou. I v tom útulku se psi mají lépe. Myslím to smrtelně vážně, nesnáším lidi, kteří nechávají psa přivázaného v metru hoven a bez vody. Jednou denně mu natočí když si to vyleje, jeho smůla, inteligentní je přece dost. Že misku špatně umístí a on si ji přejede řetězem, že vůbec je celá miska nevhodná...a já je budu prudit tak dlouho, dokud si neuvědomí jak se chovat k psovi. Tady už jde kamarádství stranou, já jsem na tohle sviňa. Mám to i vyfocené a kdyby něco, vet. správa se to přece jen doví a asi se bude muset minimálně podívat.
|