| Autor |
Zpráva |
ronika
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:03
- Nahlásit
Ahoj pejskaři,chtěla bych se s vámi poradit na značce granulí, které by byly nejvhodnější pro 5ti měsíční štěně Cane Corso. Nevím, zda se mohu spolehnout na to, že cena odpovídá kvalitě. Myslím, že u některých platíme pouze značku a bylo by možné najít stejně kvalitní krmení za lepší cenu. Vyjmenuji pár značek a prosím o váš názor: Acana, Anka, Bosh. Také jsem teď objevila prodejce granulí, o kterých jsem před tím neslyšela - Genesis, Chicopee, Advance. O kvalitě těch nejlepších jako je Royal Canin, Hill's samozřejmě nepochybuji. Nebo bych měla?? Děkuji moc všem!!!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:06
- Nahlásit
Nemám žádné srovnání, ale používám Acanu pro velká plemena od začátku (tedy původně chvíli K9, ale ty štěndo nežralo) a pes je vitální, má krásnou srst, přiměřeně nabíral váhu a výšku, ale panostitidu měl opakovaně, což si nemyslím, že je možno granulema ovlivnit. I když - pokud ovlivní rychlost růstu...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:20
- Nahlásit
ronika
Záleží na tom, kolik do toho chceš vrazit. Já ze začátku krmila Hillś. Byla jsem moc spokojená, ale pak jsem zjistila, že testují na zvířatech a jelikož je na trhu spousta značek, tak jsem přešla na ProFormance. Ale u toho mi přijde, že na to, kolik toho zvíře sežere je strašně vyhublé. Takže asi přejdu zase jinam. Uvažuji o ANF. Ale z těch levnějších, co jsi jmenovala si lidi hodně chválí Acanu
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:20
- Nahlásit
nemám velké plemeno, jen střední
z počátku jsem si taky myslela, že u těch dražších platím jen značku, ale teď už si nejsem tak jistá.
Osobně jsme vyzkoušeli StarPro, ProNature, Acanu a ProFormance, to píšu jen ty, kterých jsme měli celý 15kg pytel.
Naše fenka vždycky prospívala dobře, měla pěknou srst a to všechno, ale právě poslední Proformance mě nadchl a zároveň trochu vyděsil (přitom je cenově srovnatelný s acanou). Jestli předtím měla srst lesklou, teď ji má superlesklou, upravily se drápky ... až mám strach, čím jsem to krmila předtím
Takže premium a superpremium nebude jen obchodní značka, ale asi to má něco do sebe, možná se zkus přímo zeptat chovatelů CC, u velkých plemen se chyby projeví daleko víc než u menších, tak abys pak nelitovala jako já.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:36
- Nahlásit
Já krmím RC na který nedám doplatit ale znám psi třeba na obyčejném SPORTMIXU a jsou naprosto super. Najdi si asi něco kvalitnějšího (pemium nebo superpremium) a uvidíš co bude pejskovi chutnat. každý pes je jiný a něco jinému mu chutná.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:41
- Nahlásit
mám německou dogu, krmili jsme od začátku Boschem, ale pak jí to asi v 9ti měsících přestalo chutnat a jsme na fitminu.je v pohodě, chutná jí to, srst perfektní a problémy žádné.i hromádek máme málo (nebo spíš hromad)
|
viky
|
# Zasláno: 6 Led 2006 11:42
- Nahlásit
myslim, ze je to hodne individualni. Kazdej mi chvali purinu proplan, tak jsem ji koupila a nic moc, potom jsem presla na Happy dog a jsem moc spokojena a hafani taky. Maji krasnou srst a spousty energie. Jenom staroch je ted tak trosku obeznejsi....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:56
- Nahlásit
My máme právě tu pro planku / Purina Pro Plan / , fence je 1,5 roku, vystřídali jsme všechny příchutě a teď jsme na lososu, jsme moc spokojení. Nádherná srst, pesina je spíš tlustá / ale to není vinou krmiva, ale pamlsků /.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 11:59
- Nahlásit
ronika
Já dávám taky Proplan a je super.100%spokojenost!
|
Pavla
|
# Zasláno: 6 Led 2006 12:03
- Nahlásit
ronika
Já krmila Acanou a byla jsem spokojená, teď jsem objevila Eminent. Má velmi podobné složení jako Acana, je mnohem levnější a pejsovi chutná stejně, tak uvidíme.
|
Danuš
|
# Zasláno: 6 Led 2006 15:15
- Nahlásit
ronika
Určit nejlepší značku granulí asi jednoznačně nejde. Každému psu svědčí něco jiného. Já jsem krmila Bosh, Acanu, Chicopee, K9, Eagle Pack, Aport, Eukanubu,....
Na Eukanubě jsem čubiny měla 2 roky, byly skvělé, v kondici,.. prostě super. Ale nejmladší čubina byla pořád hubená. Přešla jsem na ProPlan a jsou v pohodě všechy. Teď jsme na závodech vyhrály pytel Twineru. Není to špatný, ale oproti ProPlanu ho dávám skoro 2x tolik.
Prostě každému sedne něco jiného, musíš to vyzkoušet. Mimochdem, znám i případ, kdy chovatelé do psa cpali všechno možné - RC, Hill´s, Eukanubu,.... a psi pořád nic moc. Po českém Delikanu byli v absolutně nejlepší kondici a perfektně jim to běhalo (jsou to chrti). Takže každému, co mu sedne.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 16:07
- Nahlásit
ronika
no já i myslím, že Eukanuba za tu cenu vůbec nestojí. Pro planka je určitě lepší.
|
Endy
|
# Zasláno: 6 Led 2006 19:57
- Nahlásit
Krmím Eukanubou několik let a jsem s ní spokojená.Někomu se zdá předražená,ale co jí krmím,nemusím chodit díky přidanému dental-care se psy na sundání zubního kamene ani přidávat na stáří chondro na klouby.To je tam taky.Takže na druhou stranu mi zase peníze šetří.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 20:25
- Nahlásit
Endy
To jo, ale když si najdeš na anglickým vyhledávači oficiální stránku Eukanuby z USA, tak tam najdeš, že je to premium dog food a ne superprémiovka, za kterou ji u nás máme.
|
Endy
|
# Zasláno: 6 Led 2006 21:44
- Nahlásit
Já todle neřeším.Psi vypadají dobře,žádné trávicí problémy a když si porovnám složení,obsahuje to samé(ne-li víc),než ostatní vychvalované superprémiovky.
|
misuna
|
# Zasláno: 6 Led 2006 22:00
- Nahlásit
Asi záleží na každém psu. Můj nežral Acanu vůbec, po Royal Caninu se taky nepřetrh... Ale Purina Pro-Plan zbožňoval jako štěndo, vede ale Chicoppe. Prý to není to úplně nejkvalitnější, ale pes se po tom může utlouct a je v pohodě.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 23:32
- Nahlásit
ronika
Já chovám obří plemeno (IW). Ze začátku jsem dávala Hillś, Royal Canin. Ale bohužel oba neměli k tomu žádný apetit . Navíc po Hillś nastal krásný průjem, takže jsem věděla, kde se ten den pohybují.
Nakonec jsem objevila značku Bento Kronen. Je perfektně vyvážený a jako samozřejmost obsahuje navíc chrupavku apod.
Je sice fakt, že obří plemena to mají těžké s klouby. Já navíc preventivně podávám preparát Alavist. U Bento Kronenu je super jejich chuť (nezklamal žádný pesan co prošel kolem granulí:biglol . Krásně voní (samozřejmě po psím) a nejsou tak hnusně suché. Firma navíc dováží zdarma a sem tam něco navíc . Zkus si najet stránky. Jsou tam vypsaní všichni dovozci podle okresů a není u nich problém vzorky zdarma, které nejsou jen trapným miniaturním balíčkem. Pesani mají i pěknou srst a šlachy jak mají být.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 23:39
- Nahlásit
tu je adresa http://www.bentokronen.cz/
|
Nikita + Nero
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:34
- Nahlásit
Já krmím ACANOU a jsem s ní velice spokojená .
Někdy krmivo samozřejmě změním ( Chickopee , Sportmix . . )
|
hana
|
# Zasláno: 7 Led 2006 17:07
- Nahlásit
bento kronen se u nás doma taky osvědčil vůbec nejvíc
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 17:28
- Nahlásit
Kolik se tak přibližně pohybuje cena Bento Kronenu za 15 kg pytel? Abych pravdu řekla, slyším o nich poprvé. Koukala jsem na jejich stránky a docela mi to zaujalo.
|
airin
|
# Zasláno: 7 Led 2006 19:18
- Nahlásit
Taky slyším o Bento Kronenu poprvé a jen tak orientačně by mě cena taky zajímala.Mám 6měs. štěně rhodéského ridgebacka ,krmím K9 a jsem spokojená .
|
Julča
|
# Zasláno: 7 Led 2006 19:26
- Nahlásit
airin
A je to prémiovka nebo superprémiovka?
|
Julča
|
# Zasláno: 7 Led 2006 19:28
- Nahlásit
airin
To nebylo pro tebe, ty to asi zřejmě nevíš, když stejně jako já slyšíš o těchto granulích poprvý.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 20:10
- Nahlásit
Ahoj,
taky krmím Bento kronen, jsem spokojená
http://www.hpf-twinner.cz/index.php?page=twinner
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 20:17
- Nahlásit
já bych nikdy nekrmila žrádlem o kterým vim, že je testované na psech, takže mám omezenější výběr...krmila jsem acanou, ale Mexe nesedla, tak jsme zkusili BRIT a v pohodě, sedl jí a jsem spokojená
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 20:19
- Nahlásit
jo a co můžu opravdu doporučit, je MASTERY. je to úplně super polosuché krmivo, sice docela drahé, ale když sem jím krmila, nemohla jsem si an nic stěžovat. kdybych měla dost peněz, jsme na něm pořád
|
Kajka
|
# Zasláno: 7 Led 2006 20:32
- Nahlásit
grendel
Polosuché? Takové něco jako Froliky? Ty jsou polosuché...
|
hana
|
# Zasláno: 7 Led 2006 20:35
- Nahlásit
bento má dvě řady, dražší kolem 8O Kč za kilo je superpremiovka, ale na obale to není. Mastery je taky dobrá, jistě pro náročné, ale u nás byl problém s distribucí, občas prostě nebyla a to je pak těžké.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 21:18
- Nahlásit
Kajka
jj, podobné, ale přeci jenom trochu jiné. a hlavně je to ve tvaru granulí, froliky jsou hrozně velké. mastery nejsou pamlsky
|