| Autor |
Zpráva |
Lea
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2006 20:16
- Nahlásit
Znáte někdo tohle u nás nové plemeno? Dneska mi o něm horovala jedna zákaznice. Prý je to něco jako russel nebo parson, ale bez srsti. Povahu to má podobnou, jen prý trochu klidnější. Funguje to u nich stejně jako u čínských chocholatých psů, tzn. k chovu nahatých musí být i osrstěná varieta. A tak jsem říkala, proč jako byl vyšlechtěný další nahatý pes (a proč vlastně všichni ostatní naháči?) a že to je prý čistě z komerčních důvodů, jelikož za štěňata nahatých dají lidi klíďo 80 000,- a osrstěného nemůže jedna chovatelka prodat za 15 000,- . Tak mě to celé trochu nadzvedlo, jednak protože vyšlechtit plemeno jenom kvůli tomu, že se na tom dá vyrejžovat (tak a doslova mi to bylo vysvětleno), to je podle mě hnus a ještě k tomu musí být choulostivé i když mi ona paní tvrdila opak a jednak proto, že my máme problém prodat hlídací psy za 10 tis. Když pak viděla, že neskáču nadšením, začala s tím povídáním jak je to skvělý pro alergiky a tak. Pokud já vím, tak alergikům dost často vadí ani ne tak ta srst, jako kožní pel a všechny mikroorganismy s tím spojené. Tak co vlastně s teriérem, který potřebuje spoustu pohybu a já bych se bála jít s ním za chladnějšího počasí někam vyblbnout?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 06:09
- Nahlásit
http://ahtcz.aspweb.cz/home/rady.aspx
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 06:29
- Nahlásit
Jen aby to zas nebylo něco jako před časem ten "americký bígl"
Teriér, který se musí mýt antibakteriálním mýdlem a mazat indulonou... ach jo.
|
tiletá
|
# Zasláno: 5 Led 2006 13:15
- Nahlásit
No,čekala bych od výše uvedených diskutujících větší rozhled v psím světě.Americký bezsrtý teriér existuje a už tu někdo dal odkaz na jejich stránky-moc hezké.Paní chovatelku jsem viděla u výstavního kruhu.Určitě patří k zodpovědným chovatelům.Jen má plemeno,které je a bude málopočetné.A všem zodpovědným chovatelům,kteří se trápí nad volbou krycího psa pro svou fenu,kteří jedou za psem tisíce kilometrů,aby přivezli do republiky novou krev,přeju v tomto roce hodně chovatelských úspěchů.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:19 - Změnil/a: Lea
- Nahlásit
tiletá
Báječné, to přeci víme, že existuje, v Americe dokonce údajně už nějaké to desetiletí. A zrovna jsi narazila na člověka, který ty tisíce kilometrů kvůli svému plemeni zrovna najezdil a nikdy nebudu váhat jet nakrýt třeba ještě dál. A není to do civilizované Ameriky, ale do zapadlých a někdy i nebezpečných koutů Balkánu. Takže pozor s nějakými unáhlenými závěry o místních diskutujících.
Jinak bude lépe,když to plemeno málopočetné zůstane. A zrovna tak další, kterým člověk svým "šlechtěním" dal do vínku zdravotní komplikace a z nich vyplývající omezení v životě. Dále vidím reálné nebezpečí, že takto drazí psíci se dostanou do rukou snobům, kteří si ho jednoduše mohou dovolit a jen proto si ho koupí jako doplnění své image. Netvrdím, že to budou všichni, jen jednoduše nechci, aby na světě přibývali nešťastní psi. Je na tom něco nepochopitelného?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:33
- Nahlásit
Lea
Zrovna zítra jedu krýt - jen cca 800 km. Stydím se
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:40
- Nahlásit
Ketrin
počkej, tak už jedete? tak moc držím palce, ať se dočkáš na jaře vytouženýho šťěňátka
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:42
- Nahlásit
Eda
Díky-no na to radši z pověrčivosti teď ani nemyslím... štěně ještě není počato a my tady před měsícem s Evičkou už plánovaly světovku...
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 19:12
- Nahlásit
Ketrin
Taky držím palce. A za který roh že to jedeš?
Já už radši nic moc dopředu neplánuju, aby to nedopadlo jako posledně a předposledně. Z 1200 km vzdáleného rohu bylo nakonec 1 štěně a poslední vrh nám zabil veterinář. I takhle nějak se "vydělávají" penízky na štěňátkách
|
mína
|
# Zasláno: 5 Led 2006 23:29
- Nahlásit
Americký bezsrtý teriér - ABT
no, nevím co je na něm špatně, ale to že nemá srst z něj ještě nedělá chcípáka.... podívejte se na dnešní labradory, NO, bernské salaš. .... pomalu nenajdete nevykloubenýho nebo bez artrózy... 10 měsíční mlaďas laba co belhá na lokty - tomu řákám průšvih !
Neodsuzuji pro nás nová / méněpočetná plemena ... nevím co je na tom tak děsného...děsné mi připadá např. množit kilové čivavy/yorky apod... s epilepsíí a dírou v hlavě, ale že jich je už tisíce, tak se nad tím nikdo nepozastaví.... zvláštní, ne ?
(PS: nemám osobně nic proti malým plemenům ani jiným mnou zmiňovaným a nehodlá proti jejich chovu či dovozu brblat... ale ani proti ABT)
|