Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Postupný přechod na jiné granule
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 21:55
- Nahlásit

Všude se píše, že při přechodu na jinou značku granulí má být přechod postupnej, pomalu přimíchávat nový krmení, ... Tak jsem tak začla postupovat, koupila jsem psici Acanu adult light a přimíchávám ji do Calibry, které ještě kus máme. Problém je v tom, že psice napřed pečlivě vybere Acanu a až potom se pustí do Calibry, kterou občas uplně nechá
Tak mě napadá, jestli není zbytečný ty granule míchat, když ona stejně vyžere jen ty nový...?

wami
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 22:14
- Nahlásit

Eimy
Klidne to prohod rovnou - kdyby se stalo, ze by mela srajdu, tak zas budes michat, ale zcela evidentne travici problemy nemiva...

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 06:28
- Nahlásit

Já to taky nijak neřeším, míchačku má tak 2-3 dny, kdy do zbytečku, co je v barelu nasypu trochu novýho.
Někdy, když jedem na chatu nebo k rodičům, zapomenu vzít z domova granule a protože momentálně krmím ANF, což na venkově moc není, koupím ve zveráči nějaké jiné a má přechod bez zvykání a nikdy nebyl žádný problém.

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 07:42
- Nahlásit

Aj ja chcem takeho psaaaaa Moj zozere 5 inych granul a mame nas... Fakt zalezi od psa, moja kamaratka tiez dava rovno druhe granule a nikdy nic. A moj ma niekedy hnacku "z nicoho", ked ma redsie a pritom nic nove nemal... Vysetrenie stolice vsak neukazalo nic. Taha sa to s nim od stenacieho veku. Aj ked sa to o hodne zlepsilo.

VlastaK
# Zasláno: 4 Led 2006 10:03
- Nahlásit

pigie

Ahoj, já dávám prckovi, když má průjem, probiotickou pastu, myslím, že se jmenuje Probican. Dostali jsme ji od veta, když jsme měli ještě toho nemocného štěníka. Docela zabírá, tak pokud budeš chtít, mrknu se ti doma, jak se to jmenuje.
Jinak krmim zatím kuřetem s rýží a zeleninou. Prcek nechce vůbec pít vodu, tak mu dávám netučný mlíko ředěný vodou, a toho vypije naráz misku. takže pít umí, akorát ta voda mu nejede
Vlasta

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 10:30
- Nahlásit

VlastaK
Ano, ano, mame stale v chladnicke (dal nam to Vet, ked mal tu jeho prvu zaludocnu a najtazsiu chorobu v 4 mesiacoch), za jeho 1.5 roka zivota sme prekrmili asi 4 kusy A vola sa to Probican, diky

U nas bola raz taka hnacka, ze aj o trochu viac ryze s kuratom ho prehnalo. Ale nastastie ako vravim, je to OK, ked ma problemy, zlize Probican a hotovo. Uz sa tym tak netrapim, ako ked bol stena. Proste je citlivy, co uz narobim, kazdy sme iny a na to ma narok aj pes Akurat, ze zapadol do nasej rodiny, pretoze moj otec je tiez citlivka

Jarča
# Zasláno: 4 Led 2006 12:13
- Nahlásit

eimy
To samý dělal i můj pejsek. Koupila jsem mu purinu pro plan a smíchala s akanou na kterou byl zvyklí. Akanu vyndal z misky a pak se pustil do puriny. Takže už mu rovnou dávám nové granulky.

zuzka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 12:19
- Nahlásit

my dokonce občas granule prostřídáme jen tak, aby jí to chutnalo a měla nějakou změnu. Na změnu granulí její metabolismus nijak zvlášť nereaguje (tedy žádné srajdy), tak si to můžeme dovolit, ale máme pár psích kamarádů, před kterými musíme granulky schovávat, neb pak problémy mají a to veliké.

Takže teď třeba krmíme proplanem lambkou a občas to prostřídáme lososovým proplanem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání