| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:55
- Nahlásit
Prostě vám to nemůžu nenapsat. Náš pes se začal vztekat jako malý dítě. Asi to bude znít divně, jsme z toho doma docela na větvi, protože tohle jsem fakt nezažila ani neslyšela, ale možná se to někomu z vás taky stává...
Všechno začalo tím, že jsme psa naučili těsně před večerní procházkou nejdřív přinést plyšovýho tygříka, on ho donese, pochvala a jde se ven. Přišlo nám to docela zábavný, když okolo jedenáctý večer, řeknem psovi "dones tygříka" on ho donese a za odměnu jdem ven. Pak se to samozřejmě vylepšilo tím, že jak má pes budík v hlavě, tak přesně okolo 11 hodiny donesl tygříka bez jakéhokoliv povelu, prostě na nás koukal několik minut s tygříkem v hubě, tak jsme vstali a šli ven. Samozřejmě by to nebyl náš pes, kdyby toho nezačal bravurně zneužívat a začal s tygříkem v hubě chodit už ve 10 a pak v 9 a takhle postupně dřív a dřív, prostě dle potřeby jak se mu zrovna zachtělo. No a teď k tomu vztekání. Když s ním prostě dřív nejdem, tak nejdřív začně tygříkovi ubližovat, trhá z něho chlupy, oči, ocas..., když my nic, tak začne na něj vrčet, chytá ho za hlavu a mlátí s ním o zem, když my pořád nic, tak začne mlátit sebou o zem a vztekle u toho vrčí - ne na nás ale prostě všechnu zlobu a vztek vybíjí na tom plyšákovi. Vypadá to komicky, ale normálně to vypadá úplně stejně jak když se vzteká malý děcko, tak mě tak napadá, máme to ignorovat? Nebo ho mám sklidnit, ať to nechá....? Dítěti by člověk za tohle nařezal, ale co se psem?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:03
- Nahlásit
handula
podle me jenom zkusi, jestli nepujde ven. kdyz nejde ven, tak si hraje s hrackou. moje ®onie si takhle hraje se vsema hrackama. nosi mi je a chce je hazet, kdyz pozna, ze hazeni skoncilo, tak si s nima hraje sama a to tak, ze se snazi hracku preprat, zlomit ji vaz a rozkousat. nerekl bych, ze je to vztekani, ona si proste jenom hraje po svem, kdyz na ni panicek kasle ...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:09
- Nahlásit
to bys musel vidět, to není hra, to je fakt vztekání ve zlým, úplně hledá, komu by ublížil, ví že na nás nemůže, tak si to vybíjí na tý hračce, když si hraje, tak je to jiný....
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 22:05
- Nahlásit
A proč mu toho plyšáka nevezmete?
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 22:21
- Nahlásit
Co máte za plemeno?Aby vás jednou nevyměnil za tygříka.
|
ati
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 06:33
- Nahlásit
Ale podobně reaguje na 12ti letá fena když ji něco naštve čapne plyšáka a nandá mu. A když se ji smějem tak přidá,chce jen upoutat pozornost. Pokud dělám že ji nevidím tak přestane.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:16
- Nahlásit
Můj pes se zase skoro každý večer snaží přeprat mojí starou křusku.....dělá s tím taky "psí kusy", ale dává mi tím najevo, že se nudí a chce něco dělat. Obvykle jdeme po těchto náznacích aspoň na zahradu, potahat se o pešíka, aportíky apod....pejsa je pak spokojenej a zase za chvíli v klidu zaleze do pelíšku.
Akorát to nechce nechat psovi přesvědčení, že si tím blbnutím vynutí to co chce.....Já proto ten odchod ven nikdy nespojuju s tou starou botou - tu vždycky pesovi seberu, dám nějaký povel, mezitím se v klidu oblíknu a pak teprve jdeme ven....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:43
- Nahlásit
A proč mu toho plyšáka nevezmete?
protože začne sekat sebou o zem, takže třískat o zem s plyšákem beru jako lepší variantu....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:49
- Nahlásit
handula
Ty beruško to je docela drsný. Sice se válím smíchy a představuji si to jako strašně roztomilý (chudák tygřík), ale je to docela masox. Asi bych psa rychle zabavila, aby s tím sebezničujícím tancem přestal a rozhodně bych mu tipla tu rovnici přinesu tygříka = jde se ven
Já naučila Garfielda nosit misku na vodu, když ji má prázdnou. Občas ji donese plnou - teda k nám dorazí už prázdná, což není taková tragédie, ale stalo se mi, že jsem telefonovala a jen na něho koukala, jak tam stojí s miskou v hubě, pokládá ji na zem a zase ji bere a zase pokládá. Nereagovala jsem, tak s ní začal taky mlátit jak oživot, třískal s ní o zeď, o skříně a pak si ji odnesl pryč. Jen jsem z druhé místnosti slyšela rány a pak křupání misky a sypání střepů...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:06
- Nahlásit
Garfield
jaky pan, takovy pes - zrejme videl, jak se nekde vztekas ty a zjistil, ze by to mohlo fungovat i v pripadech, kdy ho trapite zizni ....
|
sara03
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:13
- Nahlásit
Podle fotek klidná slečna,že by byla taková dračice?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:14
- Nahlásit
sara03
podle nekterych fotek pekna dracice ... krome toho Gaf na fotkach taky vypada pomerne klidne
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:01
- Nahlásit
Garfield
no tak vidím, že v tom asi nejsem sama....
mě na tom jenom fascinuje to, že člověk ho jakože něco naučí, říká si jak má chytrýho psa a posléze zjistí, že si to pes přizpůsobil k obrazu svému, překroutil ve svůj prospěch - přece mi nebude nosit tygříka jen tak, že? Musí z toho vždy něco kápnout.... Já mu dám....!
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Pro 2005 11:02
- Nahlásit
handula
No ale ty máš chytrýho psa ! Náš prcek zase zjistil, že když zakňourá u dveří na zahradu, tak že se jde ven vyčůrat. No a teď u těch dveří kňourá vždycky, když se mu chce ven, aniž by zároveň čůral. Ale to se samozřejmě pozná až venku, když lítá jako blázen a potřebu nekoná
|