| Autor |
Zpráva |
TERRY63
|
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:47
- Nahlásit
Ahoj, přátelé dostali fenku Husky. Teď si nevědí rady. Prý rozkousala plot a tlapkou pomordovala sousedům slepice. Také dost utíká. Má kotec na zahradě u RD. Chodí s ní prý denně na procházku a i na kole, aby se víc proběhla. myslím, že tito psi jsou hodně agilní a potřerbují hooodně pohybu. Kdy se asi může zklidnit? teď jí je cca 1 rok. Díky za odp.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 22:22
- Nahlásit
Myslím, že to bude problém vždycky, pokud psa pořádně nezajistí. Tím myslím pořádný plot, který nemůže přeskočit nebo podhrabat. Obecně je známo, že pokud se pes naučí utíkat, je téměř nemožné ho to odnaučit.
Husky jsou "svobodná a nezávislá" zvířata, která jsou chována většinou ve smečce. Hodně pohybu opravdu potřebují, jsou to v podstatě saňoví psi, takže nejen pohyb, ale i práci.
Je to těžké, odpovědět na takovouhle otázku.
Co se týká zabíjení drůbeže, králíků, atd. myslím, že tohle se taky těžko odnaučuje. Znala jsem husky, kterým zabíjení dělalo radost nebo jako to říci, prostě si nemohli pomoct a museli zabít, i když neměli hlad.
Většina psů se když dospěje zklidní. Ale nemusí to být pravidlem. Každý by si měl rozmyslet, jaké plemeno si pořizuje, než si psa koupí. Teď už je pozdě, a tak teď babo raď co s tím.
|
haha
|
# Zasláno: 10 Pro 2005 22:27
- Nahlásit
může se časem zlidnit ale taky se nemusí zklidnit nikdy ,slepice asi bude lovit pořád chce to bytelnej plot,já jsme huskyho nikdy neměla ale ti co znám většinou moc neposlouchají a utíkají ,i když pořád je to pes a naučit poslouchat se dá každej pes.možná by si měli pořídit ještě jednoho psa protože husky je smečkovej pes a není rád sám.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 22:49
- Nahlásit
haha
jinými slovy to, co jsem napsala já.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 09:21
- Nahlásit
velký souhlas, co zde ostatní napsali. Kamarádka má tříletou husky a je to nemlich to samé, jak je tu popisováno. Ovšem s tím rozdílem, že oni to moc neřeší, prostě mají zabijáka na počkání a věčného toulavce a její odpověď je - holt je to huskoun, no.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Pro 2005 11:49
- Nahlásit
Taky si tam pro sebe potichoučku přeju huskouna, ale je to moooc náročné a chce to páníka sportovce. Chce to buď bytelný kotec nebo plot, to znamená aspoň metr betonu pod zem, aby se nemohla podhrabat, na výšku husky přeskočí či přeleze snad vše, takže tak 2 m na výšku plus aspoň mětr plotu nahoře dát šikmo dovníř, aby na něj nemohla vylézt. Dále běh u kola, běžky, sáně, prostě zapřáhnout, takový pes musí makat. Pokus tohle dělat nebude, nezklidní se pravděpodobně nikdy. Doporučuji článek Husky jako životní filozofie, byl v nějakém starším čísle PPČ...
|