Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Váha Jorka
Autor Zpráva
papyk
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 09:55
- Nahlásit

Zdravím, najde se tu nějaký chovatel Yorkšírských teriérů který by mi mohl zodpovědět můj možná "trapný" dotaz? Zajímalo by mě kolik by mělo vážit 4-5 měsíční štěně a klidně i dál po měsících až do dospělosti? A taky denní krmná dávka (hmotnost)? Ptám se proto protože jsem narazil při brouzdání netem na pár inzerátů ohledně štěnat a je tam uvedeno: váha otce 1,2-1,8kg, váha matky 2,0-2,5kg???? Je to normální když jork má standart tuším do 3,2kg? Ještě bych podotkl že to teda většinou byli bez PP a ten náš je s PP, děkuji předem za odpověď

Endy
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:15
- Nahlásit

papyk
Na váhu rodičů v inzerátu nelze spoléhat,každý píše co nejnižší,aby se štěnda udala.Pes by měl mít do chovu min.1,70 a fena 1,80 kg.Když přijedeš na inzerát,počítej s tím,že maminka je pěkná krabice(ve skutečnosti má o kilo víc) a maličkého tatínka neuvidíš.
Jakou by mělo mít štěndo váhu v určitých měsících se dá říct jenom orientačně.Nejlépe Ti to řekne chovatel,který už ví,jaká štěnda fena dává.Stejně stará štěnda od různých fen můžou mít ve váze velké rozdíly a přitom jsou v dospělosti na výšku stejná.
Někde jsi psal,že Tvůj jorkšírek má 1,40 kg,což je v jeho věku normální váha.Pokud je to nežravec,bude mít v dospělosti kolem dvou kil.

papyk
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:42
- Nahlásit

To jsem byl špatně pochopen, ne, další štěně pořizovat nechci! Jen mě prostě zarazily ty váhy v těch inzerátech, toť vše a ta "rychlost" jak přibral za 1a1/2 měsíce 0,40kg když má mít dospělý 3kg Ale jinak dík za uklidnění že ty 1,4kg jsou normál. A ještě bych poprosil aspoň teda orientačně ty váhy po měsících+krmná dávka A s tou velikostí máš pravdu,vybíral jsem ze dvou štěnat(psů), oba měli rovné kilo ale jeden byl teda o dost větší až se tomu i chovatelka sama divila.

Endy
# Zasláno: 6 Pro 2005 21:53
- Nahlásit

papyk
Váhy po měsících Ti těžko někdo napíše,u každého štěnda je to opravdu jiné a i dávkování krmiva je individuální.Krm,co sežere,štěně se nemá omezovat a pokud nechce,tak se ho snaž přinutit.Když štěndo onemocní,musí mít z čeho brát.Můj drobeček sežere polovinu toho,co doporučují na pytli a hubená není.Jasně že jí to ještě přichucuji,takže je tam masíčko,sýr atd.
U Tvého pejska bych si typla váhu v dospělosti do 2,20 Kg(maximálně 2,40).Tak můžeš být v klidu.Ale je to jenom můj odhad.Nejvíc Ti štěndo poroste do půl roku(v cm),pak už se vytáhne tak o 1 cm a bude sílit(tloustnout).

Anonymní
# Zasláno: 29 Led 2006 18:23
- Nahlásit

Ahoj. Já mám teda vetší fenku Byla velká už jako štěně a chovatelé mi řekli, že bude mít tak tři a půl až čtyři kila. Přesně tak to je. Bohužel si přesně nepamatuju kolik měla ve třech měsících, ale byly to asi tak dvě kila. Potom každý měsíc fenka přibrala přesně půl kila až do půl roku. Pak se najednou zastavila a dokonce trošku zhubla. Zrovna dneska má deset měsíců a od půl roku vůbec nevyrostla, ale možná že se o kapku zdelšila. Zpočátku štěně roste opravdu kosmickou rychlosí.

papyk
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 00:01
- Nahlásit

Tak jsem tu delší dobu nebyl, árny měl 18.1. půl roku a váží 2,20kg a vypadá to že jak jste psali tak už tolik nenabírá a asi víc jak 2,50 mít nebude.

Dolly
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:35
- Nahlásit

naše skoro 4 měsíční štěnička má 1,40 kg a doufáme, že ještě trochu povyroste

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 18:44
- Nahlásit

Zdravím všechny asi už to tady bylo mockrát ale stejně to skusím, mám 7 měsícu starou fenečku jorka na výšku má 20 cm a váhu 1.80 mě ta váha příjde v pořádku ale je strašně chudá, hotoví chrt. Kupuji ji ProPlan purinu pro štěňata což je podle mně dobrá značka ale asi jí nestačí chtěla jsem poradit nějakou jinou podle vás lepší značku granulí. A ještě nějaký dobrý šámpon koupu ji tak jednou za dva měsíce ale po posledním koupání se u ni oběvili lupi. Děkuji za odpověď.

Saita
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 19:23 - Změnil/a: Saita
- Nahlásit

polaskovaalka

Jork se může koupat jednou za tři týdny jelikož jeho chlupy mají podobnou strukturu jako lidské vlasy. Dobrý šampón je Day to Day od ChrisChristiensen nebo Jemný šampón od All systems( www.profikosmetika.cz). Granule- je spousta značek, doporučuju si prostudovat tady některé diskuze. My krmíme Trainerem.

jolisek
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:40
- Nahlásit

Mám štěně má 11.týdnů a váží 1,5kg majitelka říkala že odhadovaná váha v dospělosti má být max 2,5kg.Je to pravda?
My jí dáváme dávku 50g kterou rozdělíme na 3krát (popřípadě lžičku v noci)

Monty
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:53
- Nahlásit

papyk
brácha má štěně jorka, má něco přes 5 měsíců a váží asi 1,3 kg
a krmná dávka podle toho čím krmíš. Ne každé grancle mají stejné dávkování

jolisek
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:04
- Nahlásit

momentálně purina proplan

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání