Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak je to se jmény?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:21
- Nahlásit

Ahojte,
na jaře očekáváme první přírustek do rodinky. Štěňátka budou s PP, ale nevím si rady jak se to dělá s výběrem jmen. Je mi jasné, že by měla být všechna od "A", protože je to první vrh, ale někdo mi trvdí, že je tam ještě nějaký postup ve výběru dalších písmen. Tak jsem z toho celkem paf.
prosím poraďte, moc díky.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:33
- Nahlásit

Co já vím,tak další písmena ve jménech se nijak neřeší.Prostě aby všechny jména začínaly na A. Ale možná ti tu líp poradí někdo zkušenější.

Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:53
- Nahlásit

První vrh od A. Jména libovolná.
Jen při psaní žádosti o tetovací čísla napsat abecedně prvně kluky, potom abecedeně holky

suesie
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:59
- Nahlásit

Já bych řekla, že je celkem fajn, když dá chovatel možnost vybrat jméno na "A" přímo majitelům štěňátka. Protože se pak se jmenuje hafík pořád stejně a ne, že má jiné jméno v PP a majitel mu říká jinak, protože se mu to jeho v PP nelíbí.

Joker
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 18:17
- Nahlásit

suesie
A jak mu to má dát vybrat? Musí to přeci odeslat a chovatel si pak může vybrat úplně jiné štěně. To by musel mít vybráno hodně brzo a to zas ještě není moc poznat, jaké mrně bude

suesie
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 18:33
- Nahlásit

Joker
Když jsme si brali štěně my, tak jsme si to vybrat mohli. Nejdříve jsme si vybrali hafíka a pak pro něj jméno. Chovatel mu pak dal kolem krku barevnou mašličku a bylo. Odesílal to až tak po 5 týdnu.

suesie
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 18:34
- Nahlásit

Joker
Akorát námm samozřejmě řekl, na jaké písmeno musí jméno začínat. V našem případě to bylo "C".

zuzka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 21:27
- Nahlásit

nám taky dali vybrat, nejdřív jsme si vybrali jméno, po telefonu, a pak až štěně
ovšem máme brášky: Ben, Benjamin, Beny

zuzka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 21:34
- Nahlásit

ještě, tady je docela výběr, ale nevím, jestli odkaz vydrží, je to jiný web

http://www.mujpes.cz/jmena.php

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:27
- Nahlásit

Výhoda jmen na A je ta, že na výstavě jdou v kruhu první na řadu (řazení ve třídách dle abecedy) a nemusejí dlouho čekat, což je někdy únavné a může to mít vliv na předvedení.
Takže pokud plánuju výstavy, tlačila bych na chovatele, aby psovi dal jméno např.Aaron, a mám téměř jistotu, že budu v kruhu vždy první na řadě.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:47
- Nahlásit

Já jsem si mohla u chovatelky vybrat jméno pro pejsu z těch, které navrhla chovatelka. Je fakt, že jsem si svého pejsu vyhlédla a ještě mu nebyl tehdy ani týden a své rozhodnutí už jsem neměnila, přestože byli štěníci tetování až někde v měsíci....Je ovšem fakt, že z těch jmen, co jsem si mohla vybrat, jsem hledala akorát to "nejmenší zlo" Kdybych měla např. psa odvolávat od něčeho nežádoucího plným jménem, tak než bych to vyslovila, on by stačil mezitím provést tu nežádoucí činnost

Jinak se zeptám, když už je u těch jmen.......Můj pesa je od "A", přestože to byl druhý vrh na ch.s., jelikož ale byl na feně jiného plemene, tak si chovatelka mohla vybrat buď pokračovat s "B", nebo dát zase "A", když šlo o jinou fenu....pokud vím, tak špatně to není, ale je to tak v chovatelské praxi všeobecně často?...díky za odpověď

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:55
- Nahlásit

Mám dojem že pro každé plemeno se vede samostatná abecední řada.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:00
- Nahlásit

Ketrin

díky....ale právě chovatelka říkala, že to tak být striktně nemusí, takže kdyby bývala to "béčko" chtěla, tak prý mohla....tak tedy nevím....Ale logické by to , že pro každé plemeno samostatná řada....

Joker
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:09
- Nahlásit

Evik
Ale není to nutně pravidlem. Chovatelka, odkud já mám malou chová ještě silky a má jen jednu řadu

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:12
- Nahlásit

Joker

"silky" - myslíš tím Australské silky teriéry? To musí být zajímavá kombinace s malinama

Joker
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:13
- Nahlásit

Evik
To ano. A ještě má jednu dobrmanku.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:19
- Nahlásit

Joker

tak to musí být docela tóčo Mimochodem....budeš v sobotu na cvičáku? Jsem zvědavá, jak zase vyrostla ta Tvoje "bouřka" Ta už bude určitě velká jak Akouš

Joker
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:37
- Nahlásit

Evik
Máš mail? Pošli mi ho pls na Joker.assis@seznam.cz

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 08:48
- Nahlásit

Joker

už jsem ti poslala mailík.

Joker
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:28
- Nahlásit

Evik
Máš odpověď

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání