| Autor |
Zpráva |
ami
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:18
- Nahlásit
Tak jak to máte vy?Kdy a jak často venčíte,jak dlouho je váš hafánek doma sám?A jak si prostě žijete?
|
joli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:39
- Nahlásit
Mám to fajn, dělám doma , kdy chci
S pejsanem jdu ráno, pak dostane žrádlo, další procházka je před obědem, asi ve 13 má další porci a třetí procházka než se setmí - kolem čtyř a večeře asi v20 hod. Mezi tím je pořád venku , je to huňáč
A vždycky se snažím, aby aspoň na jedné procházce měl kámoše a vyblbnul se
Domů skoro nechodí, nechce. Jen když jsme déle pryč, tak se pak cpe k nám dovnitř ! Ale stejně tam vydrží tak max. 10 minut Asi je mu vedro, anebo už mu lezem na nervy ........
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:45
- Nahlásit
Já mám klasickou pracovní dobu úředníka, takže v pondělí, kdy se vracím domů až večer v sedm, jdu se psy v letním čase už na krátkou prochajdu a v zimním čase už jen blbnem na zahradě a pak šup do pelíšků. Po zbytek týdne je času po 16 hodině víc, takže jdem na delší prochajdu, při níž vždy chvíli cvičíme poslušnost, doma na zahradě pak různé hry apod......O víkendech delší výlety, cvičák, snažíme se stopičky....Protože máme zahradu, tak pesani v klidu vydrží doma těch nanejvýš 10 hodin, kdy jsem nejdýl v práci, ale úplně sami nejsou tak dlouho vlastně nikdy, protože vždycky je někdo z rodiny doma třeba chvíli dopoledne, někdo zas odpoledne, takže pesové citově nestrádají.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:37 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Tak u nás je každou chvilku nějaká změna, ale momentálně už více než měsíc má naše špageta ráj. já odcházím do práce kolem půl 6, kdy se muž zrovna vrací z noční, jdou mě vyprovodit na MHD, vyvenčí se, koupí si snídani a jdou chrupat, když se po 15 vracím domů akorát lezou z kanafasu, jdeme na velké venčení, pak dostane granule a kolem 20 jde s páníkem kolem bytovky na kratičkou prochajdu, on pak jde do práce a my do pelechu
Takže jediná doba, kdy je doma sama je, když jedem o víkendu nakoupit
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 10:25
- Nahlásit
U nás se taky pořád něco děje . Máme doma skoro 4měsíčního kavalírka, takže ráno v 6 venčení na zahradě, pak jen nějaká maličkost jako kousek suché housky nebo chleba, pak přebírá štafetu syn, který studuje vysokou a má často až odpoledne nebo aspoň velké mezery mezi přednáškama, potom kolem 13.00 oběd a procházka, odpoledne má službu dcera, která si s prckem hraje na zahradě a chodí na prochajdy, kolem 7 večeře a pak zase několikrát venčení na zahradě. Zatím mu dávám velké jídlo jen 2x denně, protože když dostával 3x, tak se v tom šťoural a nimral a nikdy to nesežral celé. Ale teď, když má trochu hlad, tak misku vyluxuje během chvilky.
Ale nejlepší je to ráno, když ho v těch 6 vyvenčím, udělám rodince snídani a mám ještě chviličku čas, tak si spolu lehnem na gauč pod deku a tak 1/4 hodinky dospáváme
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:11
- Nahlásit
ami
Já mám nepravidelnou pracovní dobu,ale snažím se režim zachovávat.Krmím zatím třikrát denně.Ráno venčíme chvilku-mládě se jen vyvenčí a skáče znova do pelíšku.Když jsem doma jdem před obědem na procházku,když né,tak venčí kluk,jak přijde ze školy.Odpoledne pak větší procházka,véča a kolem 20hod jen venčíme a hurá spát.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:58
- Nahlásit
Já vstávám o půl čtvrté, protože roznáším ráno noviny, to je se štěnětem můj až do té doby, než jde na vlak, pak je pejsek asi půl hodky sám než přijdu z novin a pak už jsme spolu skoro celý den (zatím jsem nezaměstnaná, noviny mám jako brigádičku). V šest dostane snídani, pak si ještě na chvíli lehneme. Dopoledne venčím asi dvakrát, mezitím tak na půl hodky nebo na hodku usne, v poledne dávám "oběd" (krmím jen granulema s trošičkou konzervy na ochucení, někdy dostane pejsa trošku pribináčku či kousek ovoce). No a odpoledne to probíhá stejně jak dopoledne. Večeří v šest, pak jdeme ještě vyvenčit a mezi 19.a 20. hodinou usíná a vzbudí se zase až druhý den ráno.
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:11
- Nahlásit
Když jsem bydlela v brně,tak ráno byly fenky venku kolem sedmé,pak byli do 16 a 17 hod samy doma,pak vycházka se mnou,v případě pěkneho počasí ne moc dlouhá,protože park byl plnej lidí,ale takova zima nebo lehký deštík,to jsme se pěkně v klidu proběhly..potom rodinny program a zlobení a večer tak do 22 hod další vycházka,ta zase v případě hezkého počasí klidně i dlouhá..a při každé příležitosti,jak byl doma někdo kdo měl čas s autem,tak odpoledne do auta a za město aspon na hodinu,to byl relax nejen pro pejsky,ale i pro lidi..
ted bydlime na malem městě,se zelení všude kolem a tak v zhledem k vyššímu věku fenek,jedna chodí 3* denně proběhnout tak 20min,a druhá jen obejde barák nebo každý dvě hodiny jen na dvůr vyčurat,ta už je fakt hodně stará..
pa H
|
evina
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:54
- Nahlásit
Já mám výhodu v tom,že mám volnou pracovní dobu a ještě tak na 3 hodinky.Ráno vyvenčím v sedm,házíme kolečko aby se vylítal.Pak má snídani.Brzy odpoledne jdeme na procházku a hl.trénovat poslušnost(někdy i stopu).Když přijdeme má malý oběd.V pět hodin s ním musím vyběhnout před barák na loužičku,to je jeho doba.Ale už v šest jdeme na večerní procházku,po ní večeře a pak až ráno ven.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 19:42
- Nahlásit
Tak u nás to je trošku více jinak
Začnu tím, že přilítnu ze školy, převlíknu se, jdu nebo jedu na kole za Azorkem k babičce, je zvyklej hned chodit na vycházku, protože už ví, že odpoledne chodím ( i když někdy i dopoledne - ovíkendu) a tak on se vyvenčí ( vykadí a víc vyčura) až na vycházce, venku jsme podle toho, jaké je počasí, období, čas...ted momentálně jsme tak 1-2 hodky venku, protože když chci ještě stihnout něco jiného s ním než vycházku, tak nemužem bejt víc jak 2 hodky, když i když mám jeden den nejkratší školu, tak to prostě nemužu kvuli času přetáhnout, na vyházce udělánme nakou tu stopu,přijdem na zahradu, pročešu, pohrajem si, někdy postavím překážky...každej den je individuální, nedá se určit co přesně kdy dělám. Obča spoklidím ve sklepě, pomazlíme se, a na konec mu dám něco dobroučkého
|
Azoráček
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 19:45
- Nahlásit
A ráno a večer krmí babička nebo děda Jo a ještě někdy si dáme na prochajde tréninkovej běh, ale ted už moc ne, spíš když bylo teplo..av zimě se těšíme na běžky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 22:09
- Nahlásit
Ráno záleží na tom, kdy mám školu, ale většinou jdeme s psicí ven tak kolem půl šesté. Potom já letím do školy a psice do postele chrápat. Když se vrátím ze školy, tak krátká venčící prochajda, já se nabaštím a pak se snažím jít na velkou procházku (tak hodinka nebo dvě) nebo na cvičák. A večer ještě tak půl hodiny nebo hodinu lítačka se psíma kámošema, když bylo teplo, tak byla i tak hodinu a půl, teď už je to maximálně hodinka (pánečci tolik nevydrží ) - večerní venčení pravidelně kolem 21 : 30. A potom šupky dupky do postýlky, občas se mi nechce spát tak jdeme ještě na noční procházku tak kolem půl jedné, jedné v noci.
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 17:22
- Nahlásit
my pracujeme s manželem na směny, takže pejsan je doma sám tak maximálně 10 dnů za měsíc tak na 6 hodin, bydlíme v bytě, jinak 2x týdně jsme na cvičáku, 1x týdně na tréninku v terénu, 1-2x týdně na stopách no a jinak jezdíme na výlety, když je občas den klidu a odpočívání, jde pejsan ven tak v 8, pak tak v 13 a pak jednou nebo 2x večer, podle toho jak pozdě jdeme spát
|
černotka
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 18:58
- Nahlásit
My to máme po tejdnech. Jeden tejden chodim domu ve 14:00 a to je ráj. Psa beru kamkoliv jdu a když mám celý odpodledne volno, páníček je v práci minimálně do 17:00, tak co bysme dělali jinýho než lítali venku Týden ta to je horší, protože se spolu vyspinkáme, dáme prochajdu, poklidim doma, krátký venčení a rychle do práce, ale myslim, že 2 kikový nic má pohybu ažaž, ikdyž se mi zdá, že to psisko je neunavitelný. Kolikrát mám jazyk na vestě a on si může ukroutit zadeček štěstím
|