| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Lis 2005 17:14
- Nahlásit
Dobrý den ,chci se zeptat jestli mate někdo zkušenosti s tímto krmivem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 07:33
- Nahlásit
Anonymní
Krmím s tím rok a jsem spokojená
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:06
- Nahlásit
ještě se chci zeptat do jaké třidy patří zda superpremium,premium ,economy.díky.A co chovaš za plemeno?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:01
- Nahlásit
Anonymní
Krmím s tím belgičana,choďáka,malého špice a malého knírače.Všichni jsou v pohodě,pěkná srst.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 15:12
- Nahlásit
Je to premium.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 18:13
- Nahlásit
No jako premium to výhradní dovozce sice prezentuje, ale do toho to má hóóódně daleko. V zemi výrobce je to krmivo určené pro supermárkety - jako levný komerční brak. Je potřeba přečíst pozorně surovinové složení a deklarované jakostní znaky - ty by měli být pravdivé dle zákona o krmivech. Podle těchto znaků lze hovořit o jakostní třídě economy!!!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
Anonymní
no a co jako
kdysi jsem s ním krmila a byla jsem spokojená, kdybych teď nekrmila masem, tak krmím sportmixem, a spousta mých známých s ním krmí a zatím neznám nikoho, kdo by si na něj stěžoval, složení jako supermárketovka nemá, rozhodně ne v originálu na pytli
a ptalo se zde na zkušenosti, a ne na filozofování o krmivu, takže by asi měli radit ti, co s ním krmí, a ne ti, co si čtou po pytlích, mimochodem v Kanadě je supermarketovka i zde slavná eukanuba, takže..........
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 11:40
- Nahlásit
Ebony
Já myslím, že Anonymní pouze odpovídal na dotaz druhého Anonymního, do jaké třídy se dá toto krmivo zařadit. Jaképak filozofování o krmivu . Pokud se cítíte dotčena, tím co napsal, protože jste tím sama krmila, tak to je jiný problém. Mně osobně připadá důležité, aby výrobci svá krmiva označovali správně (tedy i co od kvality), nejsem zkušená chovatelka, a zařazení premium, superpremium mi může aspoň napomoct v orientaci (proto ale toto označení musí odpovídat skutečnosti). Mimochodem konkrétně k tomu Sportmixu - mám zcela opačné zkušenosti. Mně od něj všichni odrazovali, takže ačkoli jsme měli vzorek, který pejsovi chutnal, nešli jsme do toho a ani nepůjdeme.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 12:14
- Nahlásit
Anonymní
jenže já se zatím setkala s odrazováním jen od těch, co s ním nikdy nekrmili, tak je to vždycky, každý posuzuje něco, s čím nemá žádnou zkušenost.......o tomhle mluvím....takových chytráků se najde vždy dost......
dotčená být nemůžu, nevyrábím ho.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Pro 2005 01:04
- Nahlásit
I nám se Sportmix osvědčil stejně jako našim známým. Firma, která ho vyrábí skutečně také vyrábí ještě ekonomickou řadu pro supermarkety (stejně jako tady např. Bono a jiní), ale má i řadu premiovou, což je ta, která je dovážena i k nám. Oficiální stránky jsou www.sportmix.com.
|
Nikita + Nero
|
# Zasláno: 7 Led 2006 14:35
- Nahlásit
JO , JÁ SE SPORTMIXEM KRMIM.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 11:29
- Nahlásit
Krmíte Sportmixem někdo v přítomném čase?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 12:18
- Nahlásit
Nori
Jo, objednala jsem ho teď kvůli prachům, zkrmím dvacet kilo týdně. Celkem se dá.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 14:37
- Nahlásit
Nori
Já krmím masem, takže se mě granule moc netýkají, ale určitě bych si tyto granule nevybrala.
Stačí mrknout na složení a udělat si obrázek...
Příklad zátěžkovky:
Sportmix High Energy Adult Chunk
Složení:
Kuřecí moučka-vedlejší produkt, kukuřice, pšenice, kuřecí tuk (přírodně konzervován alfatokoferolem, zdrojem vitaminu E), sušená řepná dužina, rybí moučka, lněné semínko, krmná sůl, vitamin A, D3, E, B6, pantothenan vápenatý, niancinamid, cholin chlorid, kyselina listová, vitamin B12, B2, B1, biotin, síran měďnatý (CuSO4) x 5 H2O, síran železnatý (FeSO4) x 5 H2O, oxid manganatý (MnO), oxid zinečnatý (ZnO), oxid hořčíku (MgO).
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 16:10 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
pawLINka
Syrové jsem dávala taky, ještě nějaké mám, ale dostal zánět tlustého střeva, mohlo to být třeba pomleté kosti a pak mi už maso nejedl, tak budu dávat asi jen skelety, křídla, krky, vnitřnosti... sem tam a granule, páč jsem lenoch...
Já mám vybrány tyto:
Sportmix Hunters Select Adult Mini Chunk 20kg
Z anglického překladu www.sportmix.com
Masové moučky, Ground žlutá kukuřice, kuřecí tuk (konzervováno smíšenými tokoferolů, přírodní zdroj vitamínu E), Ground Pšenice, kuřecí Do-Product (vedlejší) moučka, sušené řepné řízky, lněné semínko, sůl, doplněk Vitamin A, doplněk Vitamin D3, Vitamin E Supplement, Riboflavin Supplement, D-pantothenan vápenatý, niacin Supplement, cholin chlorid, Vitamin B12 Supplement, kyselina listová, thiamin mononitrát, pyridoxin hydrochlorid, Biotin, jodičnan vápenatý, síranovzdorné mědi, železné síranovzdorné, manganatého, oxidu zinečnatého, Magnesium Oxide.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 16:15
- Nahlásit
Nori
Sportmix Hunters Select Adult Mini Chunk 20kg
Tyhle mám taky.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 16:19
- Nahlásit
Mucholabka
Podle složení se zdají být nejlepší.. A nejsou ty granule moc minuaturní na tvé větší psy? Velikost granulí bys přirovnala k čemu..? Nekadí po nich hromady?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 16:29
- Nahlásit
Nori
Jo, granule jsou malinké, ale to neřeším, a oni taky ne, prostě je sežerou. Jsou to prostě malé kuličky. Kadí po nich celkem dost, ale to vzhledem k ceně akceptuji.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 17:01
- Nahlásit
Nori
Hele, já myslím, že nemůžeš fakt čekat po tomhle zázraky. Jistě mnoho psů žere horší věci a jsou OK... ALE určo si rozmysli, co mu budeš dávat. Jak jsi psala - měl zánět tl. střeva, a proto končíš z větší části s barfem (jestli to dobře chápu) - tak právě proto nechápu, proč vybíráš granule, které jsou na tak nízké úrovni?
O zánětech tl. střeva vím své. Jeden můj pes na ně hodně trpí. Vetové mi doporučili přísnou dietu a hlavně kvalitní krmení. Beru to trochu s rezervou, protože moji vetové jsou proti krmení masem a doporučují výhradně grancle, ale jistě mají pravdu v tom, že u takového psa se musí dávat bacha na to, co žere...
Já toho svého psa, který záněty trpí nekrmím masem (jako jediného), protože mu dělá velké problém, když sežere něco jiného než granule (je to zmeteček, no ). A granule dávám jen jedné značky - jen jedny mi v pohodě snáší...
Takže být tebou se porozhlídnu po něčem lepším a asi bych uvažovala o nějaké řadě pro psy s citlivým zažíváním...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 17:23
- Nahlásit
pawLINka
Vet mi říkal, že by bylo třeba koupit nějakou lambku, ale já to brala s rezervou... Možná tedy na tom něco bude.. Po finanční stránce bádám a hledám slušný poměr cena/kvality Lambky.. tak max. do 800kč/15kg.. Napadlo mě Chicopee Lamb... co ty na to? Předtím jsme měli pro pac, celkem to slo a ješte Acanu.. taky nee
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 17:40
- Nahlásit
pawLINka
Založila jsem na to new téma, myslím, že to bude na místě...
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:42
- Nahlásit
Německá doga-krmíme s tím rok a půl-naprostá spokojenost. Střídáme energy s "pro obří plemena". Doporučuju všem kolem.....tak sou spokojený všichni. Já kupuju 20Kg/680Kč
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:59
- Nahlásit
sportmix jsme kdysi dávno brali do krámu,lidi to brali i ta cena byla dobrá a ještě jejich konzervy jsme brali a i froliky
já jeden čas měla pro dastyho taky pytle,ty hnědý a dobrý to bylo
tak von dasty seřere všecko,jedině co mi pak nežral byla acana,to mi prostě po čase nejedl,ted má bosch a ten mu jede
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 11:55
- Nahlásit
Zdravím....
Myslím, že podle složení tam není nic špatného na tu cenu. Je to, jako když si koupíte špekáčky z hypernovy za 36 Kč kilo a pak chcete, aby byly z masa. Granule pro psy asi nebudou to nejúžasnější, ale spoustě psů vyhovují a spoustě ne, takže bude asi zbytečné se hádat, že jsou nebo nejsou špičkový. Já krmím Acanou a jsem nadmíru spokojená. Zkusila jsem fitmin, nadšení od psa bylo první den, pak by raději chcípnul hlady než aby to sežral a srst ani elán do práce nebyla nic moc.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 12:22
- Nahlásit
Z jehněčích granulí do 800,- je ještě docela slušnej Brit Lamb&rice, nějakou dobu jsem s ním krmila, zažívání v pohodě, ani výkalů moc nebylo, jen se mi po tom nelíbila moc srts, ale já jsem pořád nespokojená.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 14:24
- Nahlásit
hele já s ním krmím přes rok a jsem spokojená....kupuju to energetický pro obří plemena a házím, do toho maso a zeleninu, když se naskytne-psům chutná, vypadaj dobře a je cenově dostupný
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 14:34
- Nahlásit
taky ted na Sportmix na chvíli "přejdu",moc se mi zamlouvá...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 14:40
- Nahlásit
Baileys
No vidíš to... ale teď jak je pryč ta obluda, tak mi bude dlouho trvat ho spapat. Jinak ty pytle jsou OK, pohoda.
Jinak ale ten úplně obyč asi ok nebude, ten protein ale vyhovuje myslím si.
|