| Autor |
Zpráva |
ami
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 08:20
- Nahlásit
Tak se bojím,aby se naše miminko (4 měsíce)nenastydlo.Je s námi v bytě a chovatel nám říkal,že v zimě může být venku max.20minut,že má krátký čumák a byla by nemocná.A prý boxer nemůže být venku když je zima ani v zateplené boudě Tak doufám,že mi poradíte
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 08:41
- Nahlásit
.. já mám sice dobrmany, ale až na délku čumáčku to je skoro stejný... takže já to řeším tak, že jim v zimě boudy vyhřívám tak, aby měli +- 10 stupňů
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 08:42
- Nahlásit
A v com chces poradit? Boxera by som von nedavala ani do zateplenej budy. Ujo ich tak choval. Ani jeden sa nedozil viac ako sedem rokov (rakovina). Ale verim tomu, ze chovanie vonku tiez urobilo svoje... Nikdy vsak neboli chori z "prechladnutia".
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 08:54
- Nahlásit
My když jsem si brali našeho boxera od chovatelů, tak sme se na to ptali, a oni maji vlastně dva psi boxery a jednu fenu a ty psi maji venku v kotci a fenu doma. A řikali že když psa venku, tak furt protože jakmile se budou brát domu tak se odsrstí a nastydnou, takže v zateplený boudě by asi mohl být i když na noc až bude velký mráz bych ho asi dávala někam kde je příjemnějc.
My máme našeho psa přes noc doma a přes den když sme v práci sme to vyřešili tak že má pelíšek v dílně (součást domu, je tam ale menší teplota než doma) a ve dveřích ven má prolejzací dvířka, takže když bude chtít tak může jít ven. Bude to jeho první zima, tak doufám že to takhle bude fungovat a že nenastydne.
|
haha
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:10
- Nahlásit
když jsem byla děcko boxera jsme měli,chovali jsme ho doma v bytě ,myslím že se do boudy příliš nehodí vzhledem k srsti i proto že je společenský a není rád sám, ale venku na sněhu klidně běhat a dovádět může ,náš pes měl sníh rád a když se pohybuje tak nenastydne ,jasně že jí nesmíš nechat ležet třeba uvázanou u krámu ale to bych nenechala žádného psa,ale v lese jsme s ním třeba chodili 3 nebo 4 hodiny jako s kterýmkoliv jiným psem,náš se dožil 16 let, byl bez pp a krmenej tím co se dalo tj odpad z jídelny ,chleba ,polívka apod.očkovanej byl jenom proti vzteklině ,dřív se ostatní tak často neočkovalo a veterináře viděl jednou v životě když si poranil nohu ,jenomže dřív bejvali asi jiný psi
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:22
- Nahlásit
Já si taky myslím, že boxer se trvale do boudy, kotce nehodí.
Jinak malé štěně v zimě v mrazech samozřejmě jen na chvilku a jen pokud běhá a má možnost se zahřát, ale jinak bych to neřešila, určitý otužování je namístě, ale postupně a s věkem boxeřího mimina... Já měla boxinku taky malou přes zimu, ale nebydlíme v horách, ale v nížině, to je taky rozdíl. Ani jsem jí jako malé nedávala žádný oblečky, v 6 měsících chodila na delší prochajdy ve sněhu a že tenkrát byla vlastně velká zima, zamrzlá přehrada, chodila jsem s ní bruslit... zvládala tu zimu v pohodě a to je byťák.
|
ami
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:27
- Nahlásit
A mohl by mi někdo poradit jaký typ granulí mám dávat štěndovi?Jestli pro střední plemena,nebo pro velké ,protože si myslím,že boxer je velký.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:40
- Nahlásit
ami
Boxer,který žije venku,se prý méně dožívá.Znám několik boxerů,kteří žijí v zateplené boudě,ale podle mě patří do bytu.Mám pětiměsíční štěně boxera a krmím Proplanem pro štěn'ata velkých plemen.Veterinář mi kladl na srdce,že rozhodně pro velká plemena.
|
ami
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:43
- Nahlásit
Lendo
Já taky nebudu svého miláčka dávat do boudy-fuj.A ten Proplan pro velká plemena zkusím.Díky
|
alli
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:46
- Nahlásit
ami
Také krmíme Proplanem pro štěňata velkých plemen.
|
Pajus
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:58
- Nahlásit
Určitě používej krmení pro štěňata velkých a obřích plemen...je to kvůli kloubům.
Jinak si taky myslím že boxer patří spíš do domu, ikdyž u nás když nikdo není doma, tak je venku, ale ona je docela aktivní takže hodně lítá a venku mají zateplenou boudu kam doufám že jí zbytek smečky občas pustí. Jinak na noc je doma vždy!
A na procházkách si myslím že je to v poho...Tina sníh miluje a strašně se v něm ráda rochní a je jedno jak dlouho jsme venku...a samozřejmě jakmile dorazíme domů, jde do tepla
|