| Autor |
Zpráva |
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:10
- Nahlásit
ahoj lidicky, muze mi nekdo poradit, kolik gramu zradla by mel dostavat dospely bigl?Jedna se mi o ryzi s kurecim masem.Kolik by mel dostat,aby nehladovel,a na druhou stranu se nepreziral.dekuji
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:21
- Nahlásit
mellam
to záleží na jeho věku, aktivitě a spoustě dalších okolností. Já osobně bych tedy přidala ještě nějakou tu zeleninu a krmila tak by byl pes v ideální výživové kondici - nebyl ani tlustý ani hubený, prostě tak akorát
|
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:37
- Nahlásit
ahoj Birmo,ma 5 let, pohybu ma dost,venuju se mu.presto mi ztloustl, ma tak 3 kg nadvahu.zrejme jsem ho krmila moc.kolik krmis ty?prestala jsem mu davat konzervy a varim mu bile maso a stridam to s granulemi.diky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:41
- Nahlásit
mellam
já nemám bígla, ale pokud chceš vědět, čemu všemu se dá říkat krmení tak můj brouček dostal dneska k snídani cca 700g masa a s přílohama (hlavně zeleninou to dělalo 1,2kg
normálně to nevážim, akorát mě zajímalo kolik mu toho tak dávám
teď krmim víc, potřebuju aby nabral, až se dostane do kondice počítám že se do kila masa denně vejdem
|
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:46
- Nahlásit
tak to máš nějaké velké plemeno....O ...co myslíš....bude mu 400 g stačit?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:48
- Nahlásit
mellam
to uvidíš - když zhubne a bude hubnout ál, tak mu trochu přidáš, když začne přibírat moc tak zase ubereš - to se nedá takhle určit
znám lidi co snědí na co přijdou a jsou jak lunt a já z pohledu na jídlo nabírám kila
|
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:51
- Nahlásit
no tak můj pesan je ten typ...mrkne a má dvě kila navrch....jaký máš zkušenosti s granulemi?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:53
- Nahlásit
mellam
Teď jsem z granulí přeházela na vařený - pes mi na ničem nemohl nabrat ( vypadal píšerně) a to měl zátěžovku snad dvoujnásobnou dávku než se doporučuje. Jemu granule prostě nesedly, ale znám plno psů co jsou na granulích a jsou úplně v pohodě a ve skvělé kondici, takže tohle je na tobě a na tom co pes snese
|
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 21:58
- Nahlásit
no já co znám psy,kteří jsou na granulích,tak jsou hrozně hubení..až mi to připadá nezdravé...a můj se mi po nich moc nadýmá. vidím,že ty máš ale opačný problém s hafikem...jakou máš rasu?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 22:01
- Nahlásit
mellam
cane corso
já znám na granulích spoustu sů co bvypadají fakt super, akorát tomu mému prostě nesedly. Taky záleží na tom, jaké granule máš na mysli
|
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 22:03
- Nahlásit
dávám mu proplan light...prý jsou dobré...doktor říkal,že mu je mám trochu pokapat stolním olejem...
cane corso?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 22:05
- Nahlásit
mellam
jo ProPlan je dobrej. A to ti nabírá i na těch granulích? Zkus mu do toho nějakou dobu třeba nic nepřidávat - žádný maso a tak, třeba zkubne....
jo cane corso ( http://www.altar.webzdarma.cz )
|
mellam
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 22:11
- Nahlásit
krásnej pes,fakt...jo a díky za rady, měj se pěkně....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 22:20
- Nahlásit
taky krmím pro-planem ale pro štěňata.Střední plemeno-půl roku a zbaští 3x 75g+odpolední svačinku jogurtík.K tomu ještě spoustu pamlsků...já ale potřebuju aby také přibral.
|
oczadly
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2005 14:26
- Nahlásit
je tu někdo?
|
oczadly
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2005 14:27
- Nahlásit
jake jsou granule nutrican?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:23
- Nahlásit
Rozhodla jsem se vyzkoušet zázrak vařené stravy na naší fence - cca 10 kg, dosud byla na granulích a vše v pohodě, ale zřejmě nastal čas vyzkoušet i toto.
Zatím jí dávám z masa - kuřecí (stehna), játra, kuř. srdíčka, žaludky, hovězí a vepřové maso, filé, kuřecí krky.
Můžu dávat i kuřecí křídla - nevykoštěná? Uvařená (příp. upečená).
Jarka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:26
- Nahlásit
Jarko,
ja varene kosti nedavam zadne. Syrove by je fenka mela schroustat v pohode, i kdyz ja ty dlouhy kureci moc rada pro psy nemam, uz jsem zazila, ze si fenka vrazila kus kosti do patra... Ale treba takovy syrovy kureci krk je mnamka nejvetsi..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:28
- Nahlásit
Fifi
hmm, právě kuřecí krky musím vařit, protože jak miluje syrový maso a nemá s ním problém, tak kuřecí krky, ikdyž jsou mini vždy vyblinká.
JArka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:29
- Nahlásit
Tak jestli nesnese kureci krky, tak ji radsi ty kridla nedavej, maximalne ji z uvarenych ober jen masicko
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:30
- Nahlásit
Fifi
tomu jsem se chtěla vyhnout
a´t žijou stehna.
Jarka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 21:35
- Nahlásit
Jj, tak at ji chutna..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:07
- Nahlásit
Tak jsem dneska připravila naší holce mořskou štiku, byl tu zbytek v mrazáku, ale psychicky jsem to neunesla a po uvaření jsem jí rozmixla kvůli kostem. Za chvilku dostane dlabanec a já čekám, zda přeci jen nepojedu se zabodnutou kostí k veterináři , ani jsem se neodvážila rozehřát se z venku svařákem.
Jak řešíte rybky vy?
Jarka
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:15
- Nahlásit
Dávám buď syrový,ze kterých vytahám kosti co jdou a nebo ty co jsou hodně ostrý a plesknu jim to. Ony to stejně polykaj,blbky. Nebo tu rybu jen opařím horkou vodou,zbavim všech kostí a dám jim to maso i s tou vodou jako ochucovadlo do granulí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:16
- Nahlásit
Rybky davam syrovy... A zadnej problem.
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:18
- Nahlásit
Jarka
Pokud rybu uvaříš,měkké kostičky se rozvaří.Já vařila mořské ryby jorkům a nikdy nebyl žádný problém.Kdyby se ti někdy přeci jen stalo,že se psovi kost zapíchne v krku,dej mu kysalé zelí.
Určitě si holka pošmákla.
|
kejta
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:25
- Nahlásit
Jenže pokud rybu uvaříš,tak všechno to,kvůli čemu mu je dáváš tim vařením zbytečně ničíš,takže je to ve finále celkem na nic. Fakt doporučuju dát syrový,je to super. Já holkám spařuju třeba jenom páteře,ze kterejch pak oberu to maso,protože ty se mi zdaj už moc kostnatý a ty kosti ostrý,jinak jim to taky cpu syrový.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:25
- Nahlásit
No já to "uvařila" 2 minuty v mikrovlnce, takže žádný velký vaření, zatím to nedostala, chladí se vločky, ale už tam na to v kuchyni štěká Smrdí rybou celej byt
Jarka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Pro 2005 17:40
- Nahlásit
Tak to máme za sebou, prej mořskou štiku mám koupit častějc
Jarka
|