| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:47
- Nahlásit
Chtěla bych se poradit - mám 3-letého psa, křížence, z útulku. Pořád nemůžeme vybrat vhodné krmivo (začali jsme s Acanou, ale ta mu moc nesedí). Dnes jsem se ve zverimexu chtěla poradit, co by mi doporučili (přemýšlíme nad ProFormance, FirstMate, ProPac, Bosch) - a co jsem se nedozvěděla. U psa z útulku prý nemá cenu investovat do dobrého krmení, vyrostl určitě na nekvalitním krmivu a dobrým krmivem se teď v dospělosti už nic napravit nedá. Musím říct, že jsem se nezmohla na slovo - samozřejmě je mi jasné, že nejdůležitější je výživa v období růstu, ale neznamená to přece, že v opačném případě už "pes nestojí za to, aby měl dobré jídlo"???? Náš pesan má pořád (i po dvou měsících) trochu zažívací potíže, srst nic moc, ale právě proto bych mu snad měla dopřát nějaké lepší krmivo, ne? Navíc ty zmiňované značky ještě ani nejsou z těch uplně nejlepších, ale je to aspoň to nejlepší, co si můžu dovolit. Co si o tom myslíte?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:45
- Nahlásit
Nám vet doporučil Purinu Pro Plan, ta je prý jedna z nejlepších. Máme westíka, takže toho naštěstí moc nesní (navíc je to zatím 3-měsíční štěně). Vychází nám to tak na 200 Kč měsíčně - záleží, jak je tvůj pejsek velký.Ale jsou to suprprémiovky, takže srst by se mu po tom mohla spravit - a na zažívání bych mu možná nějakou dobu dávala Probiotickou pastu (dá se koupit u veterináře).
P.S. Je fajn, že jste dali domov pejskovi z útulku
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 09:17
- Nahlásit
Anonymní
Mně se stalo, že když jsem přemýšlela o Calibře pro svou pejsinu, tak mi ve zverimexu nabízela paní Adult (to bylo dobrý), ale pak mi začla tvrdit, že můžu psici dávat klidně i junior, že prej pro malýho psa (vzrůstem), to je v pohodě No s poděkováním jsem odmítla...
Možná byste tu Calibru mohli vyzkoušet (ale prý ne každýmu pejsovi chutná), psice po ní má super srst, bobky....
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:36
- Nahlásit
Ja mám tiež psa z útulku, ale práve naopak, nemožem si dovolit dat mu menej kvalitné žrádlo. Aj niektorým značkám, ktoré o sebe pejú ódy na výnimočnosť v kvalite, sa psa darí privádzať k takým hnačkám, že sme pár krát končili na infúziách...
No a čo sa srsti týka, je to zamatový plyšáčik a predtým som si musel dávať pozor, aby som ju nepohladil proti srsti, lebo sa mi zapichovala do prstov a lámala...
Ale trvalo to pár mesiacov.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:42
- Nahlásit
Máme taky peska z útuklu teda fenku. Vzali jsme si jí jetště jako štěně v 3-4 měsících. I přesto že jí máme od mala, zažívácí potíže přetrvaly.Co znám lidi, co udělali dobrý skutek a vzali se štěka z útulku, většinou mají chronické průjmy - ti pesci samo. Kmíme Boschem ... dobrá postava, pěkná srst.
Přejem hodně krasných zažítkju s útulačkem
|
Klára
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:01
- Nahlásit
Prosím,chci se Vás zeptat.Mám pesu na nějaký čas v psím hotelu.Dost zhubla.Když jsem se dívala,kolik granulí dostává,bylo toho tak 2 cm v rozmočeném stavu.To dostává 2 krát deně.Je mi jasné,že hubne i tím,že je bez nás.Myslíte,že ji ty granule stačí.Je to fena NO.Prý dostávat víc nemůže,protože psi mají po granulích průjem.A řekla bych,že to množství co jde do ní,jde potom i ven.Nemám ji nosit ještě granule z domova?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:03
- Nahlásit
Díky. Asi ti útulkoví pejsci k tomu mají sklon, ale myslím, že to není chyba útulků (podle mých zkušeností se snaží dávat to nekvalitnější krmivo, které si mohou dovolit -Acana, Chicopee apod.), ale chyba toho, že pejsek v "předútulkové" době opravdu často jedl nějaký nekvalitní hnus. No ale právě proto se přece člověk snaží takového pejska vypiplat, a ne nad ním zlomit hůl, jako že už to nemá cenu...
Jinak bych se chtěla ale zeptat, jak mám v praxi zkoušet ta jiná krmiva, když to dosavadní nám nesedí. Možná je to pro zkušené chovatele hloupá otázka, ale jde mi o to, že vím, že mám nové krmivo přimíchávat postupně do starého, třeba 14 dní -takhle ale nic nepoznám, jestli mu to nové chutná apod? Také nevím, jak dlouho by ta zkouška měla trvat - dostatečně dlouho na to, než si na něj jeho zažívání zvykne a já bych mohla posoudit, jestli se to zažívání zlepšilo? A to je asi jak dlouho? A taky po jaké době poznám, že už nejde o nadšení z nového jídla, ale že je šance, že mu to bude chutnat dlouhodobě (např. z té Acany byl první dny celkem nadšený, po 2-3 týdech už jí nechtěl.:down
A ještě prosím, ty značky, které jsem vyjmenovala, zdají se vám dobré (díky za ten Bosch, zkusíme možná okouknout i tu Calibru)? Dražší už si bohužel dovolit nemůžeme, máme totiž ještě 5 kočiček a krmíme taky místní toulavé (ale vykastrované) kočeny.
|
Endy
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:52
- Nahlásit
Klára
Pokud můžeš,změň hotel.Tam jsou na prvním místě peníze a nevím na jakém blaho psa.Pokud hlídám psa a on začne hubnout,tak i kdybych ho měla krmit ze svého,tak mu přidám.Po kvalitních granulích psi nemají průjem,je ale otázkou,čím v daném hotelu krmí.Pes by měl mít zachován podobný režim na který byl zvyklý doma.Pokud nesouhlasíš s tím,jakým způsobem je tam krmená,tak se ozvi.Jde o Tvého psa.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2005 12:59
- Nahlásit
Já mám taky psa z útulku a jako první krmení jsme taky zvolili Acanu s přísadami "pro lepší zažívání" - pes to nechtěl, měl z toho děsný průjem a tak jsme taky chvíli měli Calibru, pak Hill´id, to aspoň trochu upravilo tu stolici a teď jsme na PuriněPro Plan pro dospělé psy- kuře s rýží a jsme naprosto spokojení. Myslím, že Purina dělá velmi kvalitní psí baštu a na našem pejsovi se podepsala velice kladně. Pes má teď už super srst oproti tomu jak vypadal před necelým půl rokem, kdy jsme si ho z útulku brali....
Co vím od známých, co mají taky psa z útulku, tak tito psi mívají často rozhozené zažívání ze stresu a možná i krmení v útulku (ne každému psovi sedne vše, co je mu předloženo...)
Zažívání se upraví časem, jakmile nový majitel najde to, co psovi sedí....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 19:19
- Nahlásit
Ahoj, chováme velké plemeno a do toho si nás našli dva tuláci-kříženci (postupně samozřejmě) - takže celá smečka čítá šest psů. Ti dva nalezenci jsou nejstarší (odhadem veterináře 6 a 7 let). Když k nám přišli, ani na chvíli mě nenapadlo dávat jim něco jiného/horšího než našim čistokrevným chovným hafanům. Všichni dlabou FirstMate. Kondice i srst obou se měnila snad před očima s každou vylízanou miskou - a teď, když vyrazíme na nějakou psí akci, ptají se nás ostatní chovatelé a návštěvníci, co jsou ti dva za rasu....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 10:29
- Nahlásit
A prosím vás neporadili byste mi ještě s jednou věcí - pejsovy hovínka totiž mírně řečeno hodně zapáchají. Je to dáno granulemi, které jí (četla jsem, že do některých se přidávají nějaké složky, které snižují zápach, takové my ale zatím nemáme), nebo je to spíš záležitost zažívání, které ještě pesan nemá uplně nejlepší?
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 12:05
- Nahlásit
Ta složka, která se přidává do granulí ke snížení zápachu je Yucca. Většina granulí ji obsahuje. Myslím ale, že se pejskovi zažívání teprve srovnává, takže se to určitě upraví, pokud budete dávat dobré granule, které mu sednou
A také gratuluju k psíkovi z útulku, sama mám také fenku z útulku a je to to nejmazlivější a nejhodnější stvořeníčko. Ze začátku jsem jí také dávala dohromady zažívání a srst a nám nejvíce pomohly a chutnaly granule Nutrience Supreme s bylinkami¨
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 20:27
- Nahlásit
Jo jo, i ten náš hafík je super, sice nás zatím moc neposlouchá, ale jinak je to zlato.
Co se týče těch hovínek, tak teď jsem si přečetla, že i Acana, kterou krmíme, obsahuje tu Yuccu. Takže nemůžu doufat, že se to zlepší i jen pouhou změnou krmiva na nějaké lepší (které by tu Yuccu obsahovalo), což jsem původně doufala. No uvidíme, snad se to zlepší časem. Díky za ty typy na krmivo, vyzkoušíme a uvidíme.
|
černotka
|
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:00
- Nahlásit
Taky jsme si pořídili prďolu v útulku. První 3 tejdny nechtěl žrát vůbec, ale vůbec nic. Klečela jsem před nim a přála si, aby sežral to nejvoňavější masíčko na světě. Sama jsem u toho málem slintala. Pak začal žrát jen ty nejlevnější masa a musim říct, že má krásnou srts, zažívací problémy žádný, prostě paráda. Teď je to 3 rok, co žije s náma a dneska mi nikdo neuvěří, že tenhle pejsek nejedl a když už se náhodou najedl, tak jen tak aby se neřeko. Dneska toho sežere víc než já a to váží 2kg
|