Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ztracená důvěra
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 20:54
- Nahlásit

Mám doma 7 měsíční štěně.Tak do 6 měsíců byl celkem v pohodě,ale pak přišla puberta a on začal zkoušet co si může dovolit.Jsme na procházce,zavolám "ke mě",občas (ale fakt málokdy)přijde,následuje pamlsek,obrovská pochvala a volno,častěji ale buď vůbec nereaguje nebo se otočí a s výrazem "si ze mě děláš prdel ne?!"si sedne a čumí na mě.Párkrát mi ujely nervy,došla jsem k němu,chytla ho za kůži na krku a dostal jako že se to nedělá.Pak jsem zopakovala povel a přišel,pochválila jsem ho,dostal pamlsek a volno.problém je v tom,že když vidí že jsem naštvaná-nemusí to být jen při přivolání,vůbec se ke mě nepřiblíží,zdrhá přede mnou,bojí se,že dostane (dostal párkrát i od táty)...fakt mě mrzí,že se takhle bojí,vím,že si za to můžu sama,ale můžete mi někdo poradit jak si získat zpátky ztracenou důvěru?!Snažím se se ovládat,netrestat,ale jeho chování se nemění..To přivolání zkoušíme i na šňůře,ale on moc dobře pozná kdy je volno se šňůrou a kdy bez...

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 20:56
- Nahlásit

omlouvám se,mělo to být ve výchově a výcviku...

birma
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:05
- Nahlásit

Anonymní
Jenže když to chceš zkoušet na šňůře, tak nemůžeš jít jednou s ní a jednou bez. To pak musí chodit na šňůře každou procházku až mu to bude připadat naprosto normální. A až když bude mít nějakou dobu na šňůře perfektní přivolání tak se ta šňůra pomalu odbourává

Bora
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:18
- Nahlásit

jo, jo šňůra je nejlepší přítel psa, zvláště pubertálního!

birma
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:20
- Nahlásit

Bora
přesně tak

evina
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:36
- Nahlásit

Měla jsem podobného puberťáka v podobě svého prvního psa.Dělal si ze mě vyloženě srandu...po očku koukal jak jsem neschopná ho přivolat.Tak chodil několik měsíců na prádelní šňůře.Pak jsem mu jí odstříhávala postupně o několik cm.Ani už neřešil zda na šňůře je nebo ne.Mezitím ale nikdy bez ní,to bych byla zase na začátku!

wami
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 00:03
- Nahlásit

Je fakt, ze zatim (steneti je 10 mesicu) jsem po snure nemusela sahnout...

Ale kdyz v puberte v sedmi mesicich sedel par metru prede mnou a zkousel, co se stane, kdyz na privolani neposlechne, tak dostal zdrba a za obojek jsem si ho pricukala az k mistu, odkud jsem ho volala... a tam jsem ho pochvalila! Myslim, ze se tim kontakt nijak nepokazil, jen jsme si neco vysvetlili. Ale je fakt, ze kdyz si nejsem stopro jista privolanim, radsi "mu utikam", to se rozebehne za mnou a uz volam a chvalim. Od psu, pokud je prilis zaujat hrou, si ho bezeslova (a hlavne bez povelu) odchytnu a odvedu.

Doufam, ze privolani nam takhle slusne vydrzi a ze to zlepsime i ze hry se psy a tak vubec.

Ale k puvodnimu dotazu - ono mozna to privolani uz od zacatku nebylo ono... a v puberte jen zjistil, ze nastvany panecek = drba, ale nedostal k tomu jinou alternativu (nebylo mu v te chvili vysvetleno, jak je to spravne). Pokud uz privolani nefunguje, jak by melo, tak je asi snura lepsi (a opravdu je nutne ji nesundavat!!!), nicmene presto bych porad pracovala lepe na kontaktu - pejsovi se schovavejte, casto mente smer chuze, aby si vas musel hlidat, pri privolani pred nim couvejte - a hlavne, za jakykoliv pokrok chvalit a odmenovat! Do dneska mam v kapse vzdycky aspon par granulek nebo jinych mlsku, proste ho odmenuju neustale, aby vedel, ze u mne je vzdy dobre, vzdy dostane jidlo a pokazde, kdyz prijde, bude pochvalen!

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 00:13
- Nahlásit

Anonymní
Mně se něco podobnýho stalo minulej tejden na cvičáku, probíhala jsem překážky a blbě jsem psici navedla na překážku tak ji oběhla a skočila další, tak sem si hukla (ne na ni, ale na vlastní blbost), ona přeběhla ještě kladinu, kterou přeběhnout měla, ale potom si sedla 2 metry ode mě a nechtěla přijít... Ani na hračku, ani na párek... Tak mi instruktorka řekla, že se mě lekla a že teď má strach... No, nakonec ke mně přišla, tak jsem ji moooc pochválila a bylo to zase v pohodě...

U nás je problém ten, že psice dost reaguje na změny mojí nálady a obecně na to, co dělám. Není to proto, že bych ji třeba mlátila nebo přehnaně trestala, prostě je taková...

Ale u tebe to spíš bude tou pubertou, tak bych přešla na stopovačku a postupně bych ji odbourávala, jak už tady radili lidi nade mnou

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 07:46
- Nahlásit

My chodíme s 10 m stopovačkou, ale mám s tím problém. Pejsan je bohužel umělec v omotávání si jedné nohy a já mám pak strach zatáhnout, abych mu neublížila , takže výchova je v háji

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:03
- Nahlásit

joli
Ja som mala ten samy problem. Vzdy ked som potrebovala trhnut, tak mi to bolo prd platne, lebo by som ho zrazila z noh Riesim to tak, ze ked vidim, ze je vo svungu a neposluchol by, tak si pre neho pridem, alebo z dvoch metrov zavolam. Obcas ma sice este vytoci, ale mam pocit, ze sa to zlepsilo ovela. Uz vlastne bojujeme len z prichodom od feniek a steniat, psov mame zvladnutych

evina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:49
- Nahlásit

joli:a proč trhat?Můj pesan reagoval už když jsem se pro šňůru schýbala,takže jsem si pro psa raději došla a vyškubala ho.Pokud chtěl přede mnou utíkat,tak jsem teprve šňůru zašlápla.Pokud hodil držku tím lépe...alespoň dostal za vyučenou.

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:07
- Nahlásit

Já netrhám, trhne on. Např. stojí a něco očichává....přitom se různě točí a zamotá si jednu nohu......a pak něco uvidí a rozběhne se !!!
Já držím stopovačku a mám strach , že když doběhne nakonec tak to tak škubne, že se zraní !!!!!!
Takže to většinou dopadne tak, že ho buď pustím anebo se rozběhnu za ním
Jinak na 7 měs. štěně celkem poslouchá a když zařvu zůstaň, tak to většinou udělá, ale to co jsem popsala nahoře se mi stává dost často

birma
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:21
- Nahlásit

joli
ale tu stopovačku nemáš držet!! Ta má být na zemi a ty jí máš vzít do ruky až když psa přivoláváš a on nereaguje

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:23
- Nahlásit

birma
Ale mne sa to stavalo prave v tomto pripade, ked som potrebovala psa zastavit a cuknut, aby sa na mna pozrel. Proste som ho cuknut nemohla a pes sa zvycajne z nej sam nevymotal...

birma
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:38
- Nahlásit

pigie
Většina psů, když dvakrát třikrát slítnou na hubu se naučí si nohy do stopovačky nezamotávat. Sám se nevymotá, ale to vpodstatě zvyšuje jeho závislost na tobě - uvědomí si, že ty toho umíš spoustu, co on prostě nezvládne

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:42
- Nahlásit

birma
Tak ja mam asi debila psa, lebo on sa motal stale, tak sme cvicili aj cvicime nacvik privolania bez nej. Ono, mna boli, ked viem, ze ma problem z nohami a praskne mi na zem a kvika. Nosil ju asi mesiac, ale kedze problemy nastavali len pri odvolani psa od hry, tak sa zamotal obcas aj ten pes aj Hugo, proste kuca paca. Ale nikdy sa neodnaucil (cca mesiac, co pri jeho rychlosti chapania povelov = vecnost) do nej nezamotat. Akurat, ze sa naucil chodit s nou pri nohe Pre istotu aby sa nezabil.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:46
- Nahlásit

pigie
Tak to můj pes (v chápání některých věcí pomalejší) se naučil velice rychle, jak se nezamotat do stromů keřů, že se nemá chodit moc blízko aut.....
pohrát si jsem ho pouštěla bez stopovačky - to by bylo vážně "o hubu"
Teď trénujem taky bez ní, akorát když má hodně dobrej den a zkouší co si může dovolit, tak jí vytáhnem ven třeba jenom na jednu procházku a on se umravní.
U nás byl spíš problém, že když se pes rozeběhl a já stopovačku přidupla, tak nastaly3 možnosti
1. pes se vážně zastavil
2. stopovačka mi prostě podjela pod otou
3. ležela jsem natažená na zemi a pes se mi smál

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:49
- Nahlásit

Tak já teď nevím, jestli to dělám správně Když jdem na procházku, tak se jde nejdřív na krátkém vodítku, protože musíme přes dost frekventovanou silnici. Pak se dostaneme na louku u lesa a tam buď jdeme s kámoškou leonberkou a to jde úplně navolno anebo přepřahávám na stopovačku. Ta je na zemi , ale ne po celou dobu. Když jdu lesem a blížím se k zatáčce a nevidím ,co je za ní, tak tu stopovačku chytnu, ale tak, aby o tom pejsan ani nevěděl. Pak zas pustím. Nebo když se chystám dát povel, tak ji taky nenápadně vezmu, abych ho mohla eventuelně zastavit anebo přitáhnout = podle povelu. A tak podle potřeby ji buď mám nebo nemám v ruce !?! Je to dobře

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

birma
Hugo nemal problem, ze by sa zamotaval do krov alebo stlpov, alebo tak. To pochopil velmi rychlo. Ale ako dokazat, aby sa mu ta vec nezamotala okolo noh, to nedokazal. On je celkovo taky divny. Ked ma niekde bodliak, tak si sadne a pozera, ako mu odchadzam, vychcanec, vie, ze sa vratim, skontrolovat, preco nejde za mnou. Takze ked sa otocim a vidim Huga niekde sediet, tak viem, ze ma niekde bodliaka (slabiny a pod). So stopovackou sme nikdy moc nevyhrali. Vacsinou to skoncilo spadnutim na drzku a on ma potom odmietal opustit. Spojil si, ze je mimo mna = bolestivy pad. Preto vzdy obdivujem a mam pocit, ze to je najjednoduchsi sposob, ak niekto cvici psa so stopovackou. Ja som proste nemozna

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:54
- Nahlásit

joli
Ak ti to pomoze, ja by som to tiez tak robila a aj robila, kym sme to robili

birma
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 18:56
- Nahlásit

pigie
Tak to se tomu mýmu nepovedlo snad ani jednou aby zamotal sebe tak aby spadnul

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 19:20
- Nahlásit

Tak já mám na stopovačce uzly, aby mi neujížděla...
Mám ještě jeden poznatek. Asi jako každému psovi ta stopovačka jde Harykovi mezi nohami a on na ni dost často stoupne a protože je většinou vlhká , tak trochu uklouzne a to vydá takový zvuk jako by si někdo prd...... Když jsme to poprvé uslyšeli ,tak jsme se na sebe s manželem koukli ...kdo to byl ??? a ono nikdo stopovačka

birma
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 19:25
- Nahlásit

joli
já tam mám uzly taky, ale pokud stojim třeba na trávě, tak mi pod nohou stejně proklouzne

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 20:50 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

birma
Vsak vravim, ze mam debila Aj ked na jeho obranu poviem, ze spadol len ked som potiahla ja, alebo iny pes

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:00
- Nahlásit

pigie
Ty mu dáváš chudákovi...... Podle toho jak tady pročítám ty diskuse, tak ty máš super vychovaného a poslušného psa . O takovém se nám tady může jen zdát

evina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:05
- Nahlásit

joli:já jsem naopak šňůru(používala jsem prádelní)nebrala do ruky nikdy.Chtěla jsem aby pejsan co nejvíce věřil,že je skutečně na volno a chovala jsem se teda tak,jako že jí nemá.Myslím,že takto na ní chodil snad půl roku.Já se totiž tak trochu bála co s ním to odepnutí udělá...Také se občas zamotal ale už věděl,že šikovná panička vymotá(to se hned u psa stoupne v ceně:tongueŽe by se ale někdy vyloženě zamotal i se psem nějak nepamatuju.

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:10 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

joli
Tomu never Ako vidi velkostne trochu podobnu fenku (pocinajuc labradorom, vlkodavom konciac ), pricapi usi, scvrkne sa a bezi o zivot (za nou samozrejme). Vtedy zmozem prd a lutujem, ze to s tou stopovackou neviem. Ale nastastie tychto feniek sa da v nasom okoli spocitat na prstoch jednej ruky. Takze trapas mame tak dva krat do tyzdna Aj to len vtedy, ked sa zjavi na obzore a Hugo je odo mna tak akurat, ze vie, ze stihne k nej aspon dobehnut. A ani to nie je pravidlo.
Ale dnes som isla vyprevadit otca domov a pochvalil ma. Ze teraz uz by mohol povedat, ze ten pes poslucha A to je od mojho otca az privelka pochvala (mali sme stastie ziadne vacsie fenky na obzore ). Fakt som rada, ze Hugo je taky aky je a blahozelam si. Ale to je asi len stastie novacika

A netaraj, je rovnako poslusny ako ostatni 16-mesacny pesovia , jemu sa len vacsina veci nechce s jeho temperamentom.

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:16
- Nahlásit

evina
Můžu se zeptat, co máš za pejska ?

Haryk celkem poslouchá, pouštím ho i úplně na volno, hlavně když jdeme na procházku s jiným/i/ psy. Moc neodbíhá, a přivolání i zůstaň celkem funguje. ALE ......začíná se to zhoršovat !!!!!!a tak se děsím, že PUBERTA je tady

evina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

joli:já mám středního knírače pepř a sůl.Vzhledem k tomu,že mu bude co nevidět půl roku,tak se už teď puberty děsím!!!Zatím má přivolání myslím dost slušné...přibíhá na první povel i od rušivých vlivů a radostně(jen nesmí najít suchý rohlík,to ho pak nejdřív musí sežrat:madAle i tenhle průšvich se snad dá v jeho věku ještě trochu tolerovat...doufám,že to ještě odbouráme.Jen si stále říkám "kéž by mu ta povaha vydržela" ale vhledem k tomu,že je to střední knírač,tak je to možná přání bláhové...

evina
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:48
- Nahlásit

joli:a před ním jsem měla dva malé knírače.Právě s prvním pesanem jsem si pubertu "pěkně vyžrala".Strašný paličák a samorost...musel stále vědět,že kdyby neposlechl,tak bude zle.Zajímalo ho totiž více vše okolo,především fenky

joli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:55
- Nahlásit

Našemu je 7,5 měs. a podle mě přichází...........

Sestra měla knírače, malého, pepř a sůl, byl moc pěkný a byl celkem poslušný. I když cizí psi, zajíci a jiné zvířectvo ho dost lákalo

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:42
- Nahlásit

díky moc všem.problém je ale v tom,že s ním na procházky nechodím jen já ale i zbytek rodiny a ten s sebou někdy nebere ani obojek natož pak vodítko nebo šňůru nebo nedejbože pamlsky-myslí si totiž,že pes musí přijít prostě jen proto,že to člověk chce a vůbec nechtějí pochopit,že pes přiběhne hlavně proto,že ví,že za to něco dostane...takže mi to málo co jsem ho naučila takhle pěkně kazí...

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:49
- Nahlásit

Anonymní
Tu pomoze jedine, vyvrazdit rodinu!

joli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:57
- Nahlásit

pigie

evina
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:31
- Nahlásit

Tak to u nás mají ostatní prozatím zakázáno s prckem chodit,právě kvůli zkažení.Zrovna před chviličkou pesan manžela kousl do krve...jen proto,že ho chtěl vyvést z ložnice.Jak by to asi vypadalo,kdyby s ním šel ven?Já myslím,že pěkná pohroma!!!Jeho rodina která má také psa(naprosto nevychovaného)mi také řekla "nojo,on tě ale poslouchá protože něco dostane".Takže jsem jim na to řekla "a vo tom to je..."Takže pokud nechceš vyvraždit rodinu,tak zkus chodit s pesanem co nejvíce sama.Anebo s doprovodem rodiny ale nenechej si do toho kecat.Přeji pevné nervy!

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 16:01
- Nahlásit

evina
Z vlastnej skusenosti viem, ze pomoze len vyvrazdit rodinu. Ked je s nasimi, tak mi kazia, aj to co nechcu. Nedaju si povedat, nechapu, nepochopia, nezaujimaju sa, rozmaznavaju. Fakt pomoze len vyvrazdit rodinu Koli mojej rodine moj pes cuci na cudzich pri jedle, moze ho z odlozenia odvolat hocikto, ist tam, kde ma odo mna zakazane...

evina
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 17:50
- Nahlásit

pigie:to budeme vražedkyně dvěmanžel si mi už stěžoval,jak ho pes kousl a že prý je to můj pes a mám dohlídnout aby ho nenapadal.Já se bráním tím,že jsem u toho nebyla a měl si ho spacifikovat sám.Já se psem (zatím)problémy v tomto směru nemám.Je to dospělý člověk,tak snad musí vědět,že ho měl alespoň plácnout.On se nezmohl ani na to!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 18:40
- Nahlásit

evina
Tak mu povedz, ze je to jasne. U vas sa bude jest v poradi ty, pes , a potom manzel. To aby v tom pesa mal uz uplne jasno

evina
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 20:40
- Nahlásit

pigie:já myslím,že to tak už dávno vypadá

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:17
- Nahlásit

Když jdem na procházku tak zásadně bez rodiny,protože to bych se domů vrátila jen já a pes a v lese by vedle sebe leželo několik mrtvol..Někdy se ale stavá,že zbytek rodiny dorazí domů dřív než já nebo když v sobotu dlouho spim,tak je pesan vydán napospas zbytku rodiny...Sice s nim nechodí na procházky,ale stačí když jsou s nim na zahradě nebo když ho nedejbože potřebujou zavřít do kotce-to bych je postřílela za ty jejich názory a přístup!!Jedinej kdo je neškodnej je bratr-ten pejsana ani nepohladí protože se bojí,že ho moje mimi poslintá..Pak se ale blbec divil,že k sobě psa ani nepřivolá a teď už to nezkouší..

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:21
- Nahlásit

Jo a taky ode dneška chodíme na procházky se šňůrou-a bude jí mít fakt na každou procházku,takže rodina má absolutní zákaz vycházek se psem!Pesan si tu šňůru uvědomuje,takže poslouchá ochotněji než jindy,ale když se za něčim rozběhne,tak je mi i desetimetrová šňůra krátká..Ale jinak je to docela sranda-pejsánek mě do ní několkrát zamotal a lidi na nás dost blbě koulali-asi jim nebylo jasný proč za sebou to štěně vláčí takovej dlouhatánskej provaz...

birma
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:31
- Nahlásit

Anonymní
na to já vždycky říkala že mám dálkový ovládání na psa - zabíralo to a lidi už tak moc nekoukali...

evina
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:37
- Nahlásit

Já vzala minule na večerní procházku i syna.Probíhalo to v pohodě do té doby než jsem se zastavila s paní,která také měla štěníka.Pesani vesele běhali,synátor se začal nudit.Takže běhal kolem psů,občas i upadl.Když jsme přišli domů,zjistila jsem,že má celou bundu od hovna.Tak jsme ještě v noci prali.A pak vemte část rodiny na procházku....

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:52
- Nahlásit

birma
ale co,jen ať se podívají když to doma nemají!!!

evina
já pořád řikám,že část rodiny na procházku nepatří..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání