Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pes a jeho "maskování"
Autor Zpráva
Serifus
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:19
- Nahlásit

Dobrý den!
Rád bych věděl, jestli je možné odnaučit psa se válet v hovnech a jiných podobných smrdících objektech. Jestliže ano, pak prosím poraďte jak. Děkuji

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:24
- Nahlásit

Serifus
Zakázat mu to a trvat na provedení povelu (zákaz, přivolání)..
Nepíšete co všechno jste zkoušel.
Já bych asi zkusila mít psa napřed na vodítku a vodit ho do vytipovaných míst a na vodítku (nebo stopovačce) mu důkladně vysvětlila, že tohle se nedělá.

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:50
- Nahlásit

Serifus
Já si nejsem jistá tím, jestli to jde. Mně se to nepodařilo, i když pokaždé, když se k něčemu schyluje a já si toho všimnu, tak psici odvolám. Bohužel ne vždycky jsem tak rychlá, abych si smradu všimla dřív než ona

Takže jakýkoliv rady ohledně odnaučení psa válení se v čemkoliv voňavým uvítám...

Řešila jsem to už i u veta, jestli to není tím, že by jí něco chybělo a bylo mi řečeno, že jí to prej taaak moc voní, že tomu neodolá, že z toho možná vyroste... (nevyrostla )

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:52
- Nahlásit

moje to dělá někdy taky ale stačí jí říct fuj a už toho nechá, není to její každodenní rytuál. A to jsem ráda

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 21:47
- Nahlásit

říká se, že ze začátku pes třeba vážně něco potřebuje (nějaké látky), ale protože je to tak úžasné tak to brzy přejde ve zlozvyk, který se každou další úspěšnou "akcí" stále více upevňuje.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 21:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Tak to som rada, ze Hugo smradlociny obchadza, nieto aby sa v nich vyvalal. Raz sa vsak vyvalal v niekolko mesacnom vyhnitom kaprovi, nie mne, priatelovi. Si viete predstavit tu hubovu polievku, ked som sa to dozvedela Ked bol mlady s oblubou pozieral len ludske vykaly a slepacince (psie boli, su a snad aj budu pre neho fuuuuj ). Teraz uz ani to nie (ale nehovorim to nahlas, aby to nepocul, lebo vzdy ked poviem, ze nieco nerobi, tak ako naschval to mam do troch dni tu )

Serifus
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 22:21
- Nahlásit

Venku to většinou neudělá, když je na vodítku a pod dozorem. Avšak když je na zahradě, tak ho člověk nemůže uhlídat.... Vždycky ho vykoupu a on to třeba další den udělá znovu. Tak jde pod vodu znovu. A takhle se to opakuje třeba 4x a pak je zase na dlouhou dobu klid. Jako by chtěl říct, že už smrdí a chce se vykoupat a snaží se mě k tomu donutit válením se v hovnech...Jedná se o psa. Nikoliv fenu. Psi jsou v tomhle ještě více živočišnější. Dovolená s ním je horor. Pravidelně v létě se válí ve všem, co jen trochu smrdí. Radu, prosim

Sendy
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2005 11:04
- Nahlásit

Já bych začala tím, že bych se snažila udržovat zahradu bez těchto podnětů ......třeba denně sbírat bobky, zamezit přístup na kompost ap. Venku ho hlídat a přivolat nebo po něm hodit třeba vodítko nebo kovový obojek (zvlášť nejen pro takovéto účely nošený v kapse), a být důslední a vytrvalejší než on.
Když psy koupu, tak jedině dětským neparfémovým mýdlem a poslední spláchnutí je většinou octovou vodou (leskne se srst, chytá pachy). Kdysi ze začátku, než jsem na to přišla, jsem psy koupala psími šampony, psům asi moc nevoněly, měli tendenci se sami navonět.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 16:24
- Nahlásit

Ta čůza moje už zas smrdí jak mrtvá krysa bleeee...

Stačí jí fakt vteřina, jeden pohyb a krk celej zasajrajtěnej... Kolikrát ani na zemi kde se navoněla nic nevidím, ale ona puší jak tchoř. Ach jo. To jen tak mimochodem, jsem si musela zanadávat do éteru.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání