Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Mléčné výrobky??
Autor Zpráva
Loggen
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 16:04
- Nahlásit

Rád bych se zeptal,jak je to s mléčnými výrobky a s jejich podáváním psu.Máme NO ve stáří třinácti týdnů.

pup
# Zasláno: 25 Říj 2005 16:09
- Nahlásit

mužeš mu dávat tvaroh s piškotama i nějaké ty mléčné výrobky. Ale mléko rozhodně ne. Už se tu myslím to tom psalo tak zkus hledat
A jinak mnoho štěstí se štěníkem. Já mám taky NO budou jí 3 roky

klára
# Zasláno: 25 Říj 2005 16:10
- Nahlásit

svoje štěndo jsem přikrmovala pravým Pribináčkem (to se jí moc líbilo) a dodnes občas dostane zbytek mléka od snídaně nebo trochu jogurtu, ale vždy to bylo jako pochoutka a ne porce žrádla. Při velkých dávkách může dojít k převápnění. Jestli nemá pejsa po mléku průjem, tak si občas určitě rád zamlsá

shiba
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 17:20
- Nahlásit

Loggen
Také doporučuji mléčné výrobky, ale nikoliv mléko (aspoň ne kravské). Ale tvaroh, sýry, jogurty...

evina
# Zasláno: 25 Říj 2005 17:35
- Nahlásit

já dávám štěníkovi odpoledne "bobíka" nebo "smetánek" a do toho mu zamíchávám "alavis".Moc mu to chutná...ale jemu chutná všechno.

Anonymní
# Zasláno: 25 Říj 2005 18:13
- Nahlásit

také jsme dávali pribiňák, ale jak nám rostlo, vyšlo to už drahoa tak jsem dávala tvaroh
jako odměny jsem používala tvrdý sýr

Anonymní
# Zasláno: 25 Říj 2005 18:15
- Nahlásit

Proč ne mléko? Ani dospělákovi?

Joker
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 18:28
- Nahlásit

Moje starší psice mléko miluje. Mladé zatím nedávám. Kupovala jsem Bobíka, ale než jsem ho stihla dát psovi, tak ho zblajzl manžel. Takže kupuju tvaroh. Na ten nechodí

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 18:42
- Nahlásit

dávám libovolné zakysané mléčné výrobky,kysané kvůli tomu,aby mléčný cukr který dospělá zvířata obtížně tráví,byl už rozložen vykysáním.Dospělci nemají většinou v kartáčovém lemu enterocytů v tenkém střevě už enzym laktázu,která u mlá´Dat tráví mléčný cukr.
Výborné je podmáslí,kefírové mléko,bílý jogurt,.......
Dobře je taky přijímaný tučný tvaroh a tvarohovité sýry,např.typu cottage .
Slazené pochoutky nejsou vůbec třeba,místo Bobíků je lepší koupit v Makru velkej kýbl Holandie....ten lactobacillus má význam i pro trávení psů,zatímco řepný cukr v dětských pochoutkách jim vývojově vůbec do jídelníčku nepatří.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 08:56
- Nahlásit

Může se utřískat po všem co jen zavání mlékem.Jinak mu dáváme ty pribináčky a jogurty,občas dostane tedy i to mléko.Jak je to tedy s tím klasickým mlékem,škodí mu??

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:05
- Nahlásit

Mléko se prodává odtučněné a takové vyvolává u zvířet průjmy. Pokud můžete sehnat mléko v přírodní podobě,
nebo kozí, pak ho klidně podávejte. Někdo ho nahrazuje kondenzovaným...

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:30
- Nahlásit

evina Můžu se zeptat, co je to ten "alavis"?

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:40
- Nahlásit

Verca
Alavis je kloubní výživa

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:44
- Nahlásit

Mel
Díky

Frog
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:55
- Nahlásit

Ale pozor na tvaroh obsahuje hodně fosforu, lepší jsou kysaná smetana, bílý jogurt, kyška atd.

Lea
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:07
- Nahlásit

Dospělé zvíře žádné mléčné výrobky fakticky nepotřebuje. Člověk je jediný tvor, který mléko konzumuje celý život a ne jen jako kojenec.
Když slyším lidi, jak do svých psů tvrdošíjně ládují ty přeslazené pribiňáky a bobíky atd. + piškoty, přesvědčeni, že se jedná o tu správnou výživu, je mi těch psů předem líto. A u štěňat je to o to horší.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:56
- Nahlásit

Lea
nikdo tu mléčné výrobky nepoužívá jako jedinou potravu pro psy, ale spíš jako zpestření psího žrádla!!!!! tak klídek, ty nejíš vůbec žádné mléko a mléčné výrobky?
Kdyby třeba medvěd uměl podojit krávu, tak nepochybuju o tom, že by si to mléko dal taky, ale protože to neumí, tak pije pouze mléko od matky a pak má smůlu

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:08
- Nahlásit

Anonymní
Jak je to tedy s tím klasickým mlékem,škodí mu??
pokud ho dokáže strávit,tedy má pořád na to enzymy,tak mu nic neudělá.Pokud ne,posere se.Stačí????????????

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:13
- Nahlásit

Anonymníco startuje na LEA
klídek si dej ty.Asi tomu fak hodně rozumíš,ani se neobtěžuješ pochopit co se chtělo říct.
Slazené dětské pochoutkové krávovinky prostě nejsou vývojově definovaná potrava pro psy,což neznamená,že by jim nechutnaly......ale prostě pro masožravce nejsou ideální ani omylem,a když se člověk koukne na složení těch Monte Blivno a tak podobně,tak ani pro děti....cpát do sebe a do svých děcek tučné sladkosti jen proto,že jsou chuťově dobré,může fakt jen ignorant.Pak se populace plácá v obesitě a DALŠÍCH metabolických poruchách vázaných na styl příjmu potravy.....BLÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:27
- Nahlásit

Sali

Lea
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:38
- Nahlásit

Sali
Díky, potrefená husa se ozvala

Anonymní
Nic takového netvrdím s tou jedinou potravou, to bych se ani tady neodvažovala.
A s tím medvědem-příroda to asi moudře zařídila, že medvěd krávu nepodojí,ale radši sežere, což?

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:02
- Nahlásit

Sali
když se člověk koukne na složení těch Monte Blivno a tak podobně,tak ani pro děti....
To 100% souhlasím, ale snad se všichni bavíme o mléčných výrobcích ze skutečného mléka a ne rádobynáhražkách z želatiny a jiných věcí.
Myslím si, že 1 jogurt nebo pribinák cca 1x14 dní není nic proti pytlíku piškotů obden.
Cukr jako takový bych pro psy zakázala a kromě těch občasných mléčných úletů psa ničím sladkých nerkmím (ovoce samo nepočítám - to si uloví samostatně na zahradě:biglol

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:07
- Nahlásit

o mléčných výrobcích ze skutečného mléka
ze skutečného mléka only a pouze budou jen různé formy bílých zákysů a kefírů,bílé neochucované jogurty typu Holandie,
nebo tvaroh,čistý bez příchutí.Dá se koupit v Makru v třech,pěti i desetikilových baleních,a cenově vyjde příznivě.

Cokoliv slazeného,přichucovaného nebo upravovaného z hlediska konzistence je naprosto zbytečné a přínos je jen chutový....

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:13
- Nahlásit

Sali

na neochucenej jogurt se pes tváří jako že fuj to je kyselý, tak mu do toho dám lžičku cukru, pak mu to chutná.
Takže nedávat radši vůbec nebo lžička cukru neublíží? (nebudu připomínat, že myslím jen jako doplněk ne pořád) Jen pro doplnění Ca..

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:19
- Nahlásit

Anonymní
nevím jaké máš zvířata,měl psi žerou jogurty,kefíry i zákysy po litrech,po tréninku chlastají každý krabici podmáslí,.....pět kilo jogurtu mám na třikrát....sázím to sběračkou na povrch večeře,jedno jestli jde o granule nebo maso....
Ale mě fakt psi žerou úplně všechno,ovoce, zeleninu,......

Dávej si zvířeti co chceš,jak sis ho naučil od mala tak ti bude žrát....

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 13:12
- Nahlásit

Anonymní
Tak mu do toho dávej glukopur (hroznový cukr). Nevím, jak je to u dospělých psů, ale pro štěňata se to doporučuje.
Každopádně jestli mu to dáváš kvůli doplnění vápníku, tak pokud mu dáváš kvalitní granule, není to potřeba.

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 13:21
- Nahlásit

Mel
úplně nejjednodušší je do toho jogurtu dát mletý syrový maso......

a k tvému přesvědčení,že kvalitní granule obsahují všeho dost,mohu říct jen jediné-blahoslavení důvěřiví a při současných zdrojích informací i zjevně chudí duchem,jichž je království nebeské.....to máš to samý jako současná výživová situace v populaci ..... všude spousta osvěty o aterogenních potravinách,karcinogenech,osteoporose,kouření,cvičení........a lidi pořád naplňují ordinace s čistě získanými chorobami,chorobami z životního stylu...
NEEXISTUJE BĚŽNÁ HOTOVKA,KTERÁ BY OBSAHOVALA PRO CELOU CÍLOVOU SKUPINU VŠECHNO POTŘEBNÉ!!!!!!!! PROSTĚ NEEXISTUJE,SMIŘTE SE S TÍM.
Všechno je dělaný na střed Gaussovy křivky......na modelový středový zvíře.
Potřeba kalcia v organismu se prudce mění v závislosti na aktuální růstové a vývojové potřebě....to samý je s proteiny,s tuky,s antistresovými vitamíny,...........granule jsou základ a na něj se nasazuje aktuální doplňková nadstavba.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 13:34
- Nahlásit

Sali
kvalitní granule obsahují všeho dost,mohu říct jen jediné-blahoslavení důvěřiví a při současných zdrojích informací i zjevně chudí duchem,jichž je království nebeské.....
super řečeno

handula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:17
- Nahlásit

Víte co, já používám selskej rozum. Chutná ti zelenina, ovoce, brambory, tak to žer. Holt když se mi po něčem posere, tak to byla chyba, jeho tělo to nechce a už mu to příště nedám. Nebudu mu cpát jen granule, když mu můžu dát normální maso, nebudu ho ládovat kalciem v tabletách, když mi žere tvaroh a nebudu mu dávat vitamín C v prášku, když žere trávu na kila a na zahradě okusuje černej rybíz. Toť vše. Používejte lidi hlavně mozek a nenechejte se zblbnout reklamou na samospasitelný granule a běda těm, kteří daj psovi i něco jiného - vždyť je to nesmysl.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:38
- Nahlásit

Sali
Já netvrdím, že v granulích je spása. Ale anonym tvrdil, že ty mléčný výrobky dává kvůli vápníku. Není z toho zřejmé, jestli to je primárně kvůli tomu vápníku, ale spousta lidí si myslí, že ke granulím se musí ještě dodávat vitamíny a ostatní prvky.
Já granule dávám a mému psovi to stačí. Nemá žádnou extrémní zátěž, prostě provozujem normální, spíš "amatérskou" pejskařinu - je to spíš kamarád a děláme to, co nás baví. Kdyby na něm bylo vidět, že mu něco schází a vaření by to vyřešilo, samozřejmě bych přešla na vaření. Ale prostě pes je v super kondici (řekla bych, že na mě občas až moc), tak proč řešit problém, který není. Samozřejmě, že není striktně jen na granulích, taky mu občas uvařím nějakou ňamku (z které se mi zvedá žaludek - maso moc nemusím), ale není to nic pravidelného. Taky dostává zeleninu, ovoce, tvaroh, prostě to, co mu chutná a je zrovna v ledničce.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:45
- Nahlásit

handula
Tvůj příspěvek je předpokládám na mě, protože se nikdo dřív o granulích nezmíníl. Já nevim, proč má každej tendenci tady na fóru všechno vyhánět do extrému. Copak jsem napsala, že granule jsou samospasitelný???? Napiš mi, kde

handula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:48
- Nahlásit

Mel

tak to předpokládáš špatně. Bylo to psaný v obecný rovině.
viz téma o bramborách a mrkvi

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:51
- Nahlásit

handula
Tak to jsem ráda. Stejně si nemyslím, že by existoval milovník psů, co by tomu svému drahouškovi dával striktně jen granule

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 14:57
- Nahlásit

Mel

jsem téhož názoru - dělám to stejně jak ty.

Jinak jak třeba hodně lidí dává pesanům pribiňáčky, tak kdyby si naši hafové měli vybrat zda nějakého "lipánka" či "kyselý jogurt", tak si zaručeně vyberou ten kyselej jogurt Ne žeby nežrali sladké (pokud by jim někdo něco sladkého dal), ale ty přírodnější mléčné výrobky jim prostě jedou víc.
A ještě k mléku: Jsem toho názoru, že pokud pes od štěněte dostává pravidelně trošku mléka, udrží si schopnost mléko trávit i v dospělosti. Tvrdím to ze zkušenosti s naším skoro 15letým knírem, který má takřka každý den aspoň drtek mlíčka (mamka mu tak přilepšuje od malička) a pejsa po mléku nikdy průjem neměl a nemá. Zato našemu mladému jsem ho dávala v malých dávkách jen jako štěníkovi, pak už ho nedostával a když dneska dostane mléko, má stolici řidší. (Moje teta měla v minulosti při hospodářství několik psů a všichni dostávali na přilepšenou trošku lehce ředěného kravského či kozího mléka taky po celý jejich život a taky nikdy netrpěli průjmem )

handula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 15:00
- Nahlásit

Mel

to by ses divila...právě pro ně byl můj příspěvek. Jak to tady občas čtu a jak to kolem sebe i vidím, tak spousty lidí odbyde psa večer nasypáním granulí neb je to velice snadné a bezpracné a schovávají svou lenost za tvrzení, že dělají pro svého miláčka to nejlepší. A nakonec tomu i sami věří.

handula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 15:09
- Nahlásit

Evik

tak to s tebou musím nesouhlasit, náš pes si zaručeně vybere pribiňáka nebo lipánka nejlépe kakaového, cukr to je přeci velká mňamka
takže u nás po pribiňákovi může jenom doblejzat kelímek po paničce a musí se spokojit s tvarohem s jabkem

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 15:15
- Nahlásit

handula
no u nás to asi bude dáno tím, že jsem pejsům ty lipánky nikdy nedávala a když jsem párkrát dala vyblíznout kelímek, a přitom měli zrovna v misce svůj jogurtík či tvaroh z mrkví, mladej po ochutnání vyplivl kelímek a běžel si zpátky pro tvarůžek

Jinak náš nejstarší pesan taky sladký miluje, ale ochutnat dostane jen výjimečně.

evina
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:56
- Nahlásit

Tak já dneska místo toho smetánka na radu Sali dala raději cottage.Štěník ho zbaštil snad i s chutí.Ale ty sladké nezdravé věci mu jedou asi více.Mléko nedávám...stále mám zafixováno,že se říkalo,mléko nedávat nebo přeroste.Je na tom něco pravdy???

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání