| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:25
- Nahlásit
Máme doma 4 měsíčního francouzskýho buldočka, krmíme ho granulemi Eukanuba puppy medium. Zásadně ale ty granule nekouše, polyká je vcelku. Přitom ho při jídle nikdo neruší, takže nemá důvod nijak spěchat. Nemáte nějaký tip, jak naučit hafíka granule kousat? Tak nějaký účinek na čištění zubů je naprosto zbytečný.
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:44
- Nahlásit
suesie
Náš bývalý pes NO celý život granule polykal a nekousal a přesto si udržel krásný chrup až do své smrti(14,5 let), občas dostal na chroupání suchý rohlík nebo suchou patku chleba a zřejmě mu to stačilo. Jinak nevím, možná změnit značku granulí a koupit nějaké větší aby je prostě kousat musel.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:48
- Nahlásit
Filipes
Když ony všechny ty štěněcí pro střední plemena jsou zhruba stejné velikosti.
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:00
- Nahlásit
suesie
Já teď krmím štěněcí acanou, to jsou takové kolečka s dírkou uprostřed a fenka to baští celkem s chutí. Před tím jsme krmili royal caninem ale to už jí přestalo šmakovat. My ji vždycky vezmem do zverimexu a paní prodavačka nám dává ochutnat, takže si pesa vlastně vybírá sama.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:12
- Nahlásit
Filipes
To je dobrý nápad akorát u nás ve zverimexu mají výběr dost zúžený. Jinak jsme měli na zkoušku Royal Canin puppy pro střední plemena a ty byly ještě menší než Eukanuba, ale ta mu teda chutnala, mistička byla v okamžiku prazdná. Moc se mi granule totiž nechtějí měnit jen proto, že mu moc nechutnají. Co myslíš? Je to důvod ke změně?
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:17
- Nahlásit
suesie
No my granule měníme právě proto, že jí nechutnají. Nějak mě nebaví koukat jak pesina podezíravě oňuchává misku, obchází kolem a teprve večet, když ví že teda nic jiného nebude to s výrazem ,,ať je po mě" znechuceně sežere. Vždyť ty určitě taky nejíš co ti nechutná tak proč neudělat radost psovi. Je na světě jenom jednou a daleko kratší dobu než člověk. Tak ať si to tady užije.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:25
- Nahlásit
Filipes
No to máš pravdu, jenže co jsem četla, tam mají třeba psi po nějakých granulích špatnou srst, velký hromádky a já nevím co všechno, takže se toho všeho bojím. Nerada bych totiž měnila granule každý měsíc. Už fakt nevím co s tím, protože má na to každý koho se ptám jiný názor.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:31
- Nahlásit
Filipes
suesie
Hele, nemam nic proti krmeni granulema, kdyz psovi svedci. Ale casto se nechutenstvi zmeni v milovani zradla, kdyz zacne clovek psovi "varit". Uvazovali jste o tehle moznosti?
Pokud ne a trvate na granulich, tak vam doporucim omacku Fill (prodava se ve Zverimexech v takovych malych zlutych flastickach jako od kecupu) - staci par kapek na jakekoliv granule. Granulky se nerozmoci, ale jsou intenzivne ovonene a ochucene, vetsina psu na to zabere...
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:34
- Nahlásit
suesie
To je fakt sto lidí sto názorů. Já zas ty uplně nejlevnější granule z marketů nekupuju, vždycky koukám aby to byla aspoň prémiovka a tím, že máme malou pejsku tak kupujem třeba jen kilovej pytlík a dokud jí jede tak ho kupujem až do doby, kdy se na granule začne tvářit zhnuseně. Pak měníme značku. Po třech změnách se třeba vracíme k té co už měla. Dělali jsme to tak i u předchozích psů a žádnej z nich neměl problémy se srstí, no a že byly po některých větší hromádky jsme nějak neřešili. prostě jsme ji uklidili a bylo. všichni psi se dožili poměrně vysokého věku s minimálníma zdravotníma potížema a pokud nějaké byly, tak rozhodně ne s krmení.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:36
- Nahlásit
wami
Vařili jsme našemu předešlýmu psíkovi a sem tam jsme pak litovali, že mu nedáváme granule, protože na to vyvařování nebylo moc času a on nám ty granule prostě absolutně odmítal. Takže teď budem dávat jen granulky, protože jsme už zpohodlněli a hafík v nich má vše co potřebuje, svedčí mu, akorát mu nechutnají. Díky za tip na tu pastu. Nevíš, kde konkrétně ji sehnat třeba v Praze? U nás doma ve zverimexu (jsem z malýho města) ji určitě mít nebudou.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:38
- Nahlásit
Filipes
My máme francouzskýho buldočka, takže spotřeba granulí je taková průměrná. Kupujeme superprémiovky. Možná dám na tebe a zkusím to se změnami. Uvidíme.
|
evina
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:45
- Nahlásit
suesie:můj štěník granule také zásadně hltá celé(purina pro-plan puppy)Říkala jsem to i vetovi a on mi řekl,že to dělají pejsci,že ty granulky jsou malé.Ale nic o tom,že by to pejskovi snad zdravotně vadilo.Můj teda žádné problémy nemá,tak proč trvat na kousání?Na zuby pak chroupe suchary "Dingo".
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:50
- Nahlásit
evina
My taky dáváme různé kostičky na zoubky a taky je čistíme.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:55
- Nahlásit
suesie
Ja psum vyvaruju, ale na granule jsou zvykli taky, i kdyz jim pak pomaham tou majdou... Hodne s nima cestuju, pak jsou granule praktictejsi, ale doma si denne tech 5-10 minut najdu...
Nejsem z Prahy, takze ti neporadim, ale ja tu majdu videla uplne ve vsech zveracich, kam jsem vkrocila... Tak sis ji treba akorat nevsimla, poptej se po ni...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:07
- Nahlásit
wami
Já jsem totiž přes týden ve škole v Praze a tak naše ještě nemůžu zatěžovat vařením pro hafíka. Takhle mu daj granule a maj vystaráno.
Po té omáčce se mrknu. Snad ji někde seženu.
|