| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:10
- Nahlásit
Zajímalo by mě, jestli může lepek v jakékoli formě v granulích psovi nějak vadit?
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:27
- Nahlásit
Pokud na něj není alergický, tak by neměl. Vždyť i piškoty, rohlíky, chleba a různé jiné pochutiny co psům očas dáváme lepek obsahují.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:29
- Nahlásit
Filipes
Aha, to mě nenapadlo, takže pokud nemá nějakou alergickou reakci na piškoty, tak mu knlidně můžu zkusit dát granule, které lepek obsahují?
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:35
- Nahlásit
suesie
Určitě jo. Já jsem ani zatím neslyšel že by na lepek byl alergický pes. Člověk to jo, ale psovi nevim, ale nejsem veterinář. Lepek je součást běžných obilovin a asi se přidává do většiny granulí.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:38
- Nahlásit
Filipes
No já jen, že v některých granulích je lepek napsaný a v některých ne. Takže buď to tají, nebo ve všech není.
Všichni strašně kritizují sóju, tak mě napadlo co lepek.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:40
- Nahlásit
suesie
Vsade kde su obiloviny je aj lepok Nemusi byt preto specialne napisany
|
Filipes
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:41
- Nahlásit
suesie
Někdo třeba napíše jen obiloviny a myslí že lidi ví, že tam je. Bezlepkový věci jsou ukrutně drahý, kamarádka má dceru na bezlepkové dietě a je zoufalá. O sóji jsem někde četl, že pro psy není vhodná a přesto ji někteří výrobci do granulí nacpou.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:44
- Nahlásit
No všude řeší, že jsou psi sóju alergický. Jinak asi s tím lepkem máš pravdu. Já totiž uvažuji, že přejdu na nějaký jiný granule (krmíme zatím granulemi Eukanuba puppy & junior medium), ty totiž našemu štěndu moc nejedou, sní je, ale zrovna nadšený z toho není. Tak chci vybrat nějaký, který bude baštit s chutí.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:49
- Nahlásit
pigie
A obiloviny jsou všude, takže lepek asi taky, že?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:50
- Nahlásit
Ani nie tak alergicky, ale soja je pre psov nestravitelna. A prajem vela stastia pri vybere "chutnych" granul. Pred par tyzdnami som sa tak trapila ja. Vysledok? Psovi granule, ktore mu pred par tyzdnami chutili teraz obchadza rovnako ako Eukanubu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:51
- Nahlásit
suesie
Nemusi byt vsade, niekde sa pouziva ryza alebo kukurica a nie obiloviny, tam by lepok nemal byt.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
suesie
Moja rada, naozaj sa moc netrap vyberom granuli
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:54
- Nahlásit
pigie
aha, to mě nenapadlo.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:56
- Nahlásit
pigie
Takže když je v granulích pšenice a ječmen, tak tam je i lepek, že?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:59 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
suesie
Ano.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:00
- Nahlásit
S granulema mám stejné zkušenosti jako pigie, když je změním, asi týden pesanovi chutnají, ale pak je zase všechno při starém. Tak jsem vybrala podle svého nejlepšího svědomí a vědomí ty "nejlepší" a už u nich asi zůstanu. Maximálně budu měnit příchutě
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:00
- Nahlásit
pigie
Omlouvám se za stupidní dotazy, ale už mám v tom aspoň jasno. Díky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:07
- Nahlásit
suesie
Kludne sa pytaj, nato je forum
|