Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jan vykrmit trápene a podvyzivene stěně
Autor Zpráva
Olinka88
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2018 21:38
- Nahlásit

Dobrý den
V sobotu jsme si jeli s manželem pro vytouzene štěňátko Bostonskeho teriera, které jsme si smluvili přes inzerát na Facebooku. Na fotkách vypadali úžasne všechny. Na adrese, která nás zavedla do opuštěného domu, kde očividně nikdo nebydlel nás čekala “paní chovatelka” s prepravkou pro kočky v které měla našeho miláčka. Stěně se dalo přirovnat spíše koteti jak bylo malinkate. Nemělo na zadních nozickach žádnou srst, plné strupu a obrovské břicho. Paní měla na všechno smysluplnou odpověď. Strupy byly z her se svými brasky, chlupy neměla prý z důvodu ze jsou štěňátka z důvodu rekonstrukce na chalupě na slame, a bříško naducane jako reakci na pevnou stravu. Jediný co chtela byly peníze, ty tam byly rodiče co jsme měli v rámci koupě vidět a ze “steneciho balíčku” se ukázalo jen par hrsti jakýchsi granuli hozenych do igelitové tašky. Broucka jsme brali okamžitě už jen abysme ji “zachránili” a ani jsme se nehandrkovali o ceně. Hned v pondělí jsme šli na veterinu kde se paní doktorce nezdál věk a i mi si myslíme, ze byla ještě moc mladá na to aby ji odstavili od mámy proto ji ani zatím nemohli neockovat. Měla 1.4kg, sama kosti a kuze. Navic bylo zjištěno ze má kýlu a bakteriální infekci ze špíny, proto ta srst a bolaky. Odcervili jsme ji pro jistotu znova, bůh ví jestli vůbec byla. Bříško ji začíná konečně trosku splaskavat. Ale můj dotaz je: jak ji mám vykrmit? Krmim kvalitními granulemi ze zverimexu ale existují nějaké vitaminy nebo doplňky stravy kterému je možnost prikrmovat? Předem děkuji za rady!

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2018 22:22
- Nahlásit

Olinka88
Neni-li to zert, kolik jste za takove vytouzene stenatko zaplatili? Klasicka etuda nejaky mnozirny, koupi jste podobny pofiderni mnozitele jen podporili v jejich usili.
Zacerveny, podvyziveny a podrazeny stene vi buh kolik tydnu stary muzete "vykrmovat" jen velmi opatrne, hlavne aby prezilo to odcerveni. Jak je na tom s mlecnym chrupem, co tam ze zubu stene ma? - jestli vubec neco? Ockovaci prukaz jste k tomu 1,4 kg bostonkovi nedostali?
Zadny granule, kup kvalitni hovezi u reznika, naskrabej ci namel a podej nejdriv jen trosicku zvlhceny v ruce - bacha na prsty, stene bude jak sileny, tusim. Masovou kvalitni dietu hovezi doporucuju podavat tak tyden, kdyz je to prcek zaprclej, tak aspon 5x denne po troskach a pripadne zkusit i pricmrndnout trochu kefiru, podmasli a jinych kysanych vyrobku. Po tydnu zmenit jednu denni cast zradla za jinej druh masa, treba libovy kureci/kruti a tak dale... Da se toho vyguglit o prirozeny strave pro psy mraky, tak gugli.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2018 13:35
- Nahlásit

Ja bych ho vykrmil lopatou.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2018 15:50
- Nahlásit

Achjo, kdykoli čtu, že si někdo koupí psa z množárny, otvírá se mi kudla v kapse. Samozřejmě, je mi všech těch psů, kteří mají tu smůlu, že se na nich nějaký šmejd snaží vydělat, hrozně líto, ale dokud lidi budou ty psy od takových zmetků kupovat, tak nemáme šanci se z toho začarovaného kruhu množáren vůbec dostat.

Olinka88
Když už jste se rozhodli to mrně vypiplat, tak souhlasím s krmením přirozenou stravou...např. můžete mrknout na www.manwe.eu
Tam jsem kdysi čerpala inspiraci já a nelituju. Mám zdravého statného psa.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání