Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Dandie dinmont terrier
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:55
- Nahlásit

Znáte někdo tuto rasu? Nebo spíš chováte je někdo?

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:57
- Nahlásit

Myslím, že v Čechách asi moc Dandíků nebude....já jsem ho u nás viděla za celý svůj život jen jednou. Jinak jsem o nich četla, že byli v minulosti (někdy v nějakém 17. století) využíváni na statcích jako hubiči hlodavců.

jana33
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:58
- Nahlásit

kolega z práce má dva šampiony

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:05
- Nahlásit

My jsme je měli, celou chovnou stanici, tak jsem jen myslela, jestli tu nenarazím na některého z potomků naší chovné stanice Dandíků Monada. Málo jich tu bylo, ale teď jich tu je docela dost.

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:08
- Nahlásit

Jedna fenečka teď zkouší běhat v Kralupech agility celé jméno nevím, jinak Goldie.

jana33
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:08
- Nahlásit

No ono je hlavně většina lidí nezná, kolegovi něustále někdo tvrdí,že má hezkého křížence pudla s jezevčíkem

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:09
- Nahlásit

Já jsem o Dandíkovi prvně slyšela - tedy četla, když mi bylo asi 10 a četli jsme si mamkou knihu od G. Durrela "O mé rodině a jiné zvířeně". Durrelova matka měla fenku Dandíka a spisovatel tu fenku v knize popisuje jako něco šíleně ošklivého, nepohyblivého, tupého apod....takže jsem dlouho žila v domnění, jak je to "divný" pes. Pak jsem ale jednoho potkala live a byla velice příjemně překvapená, jaký je to roztomilý a inteligentní "smetáček"

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:18
- Nahlásit

No a hlavně ty jejich oči s řasama dohromady je něco úžasného. Není pravda, že jsou nepohyblivý, jak který.
Jedna čubina byla jak žížala, nenechala nikoho vklidu, prostě si na něj vlezla a kroutila se jak žížala, ale běda jak se člověk pohnul v posteli, to se hned ozvala takovým tím hmmm, já tu ležim tak se nehejbej, mě se to nelíbí. Byla jsem vždy jak obloženej chlebíček, jeden si vlezl za hlavu na polštář, druhá si lehla vedle mě a ta třetí pod peřinu k nohám. Pak jich už bylo šest a nevešly se nikam. My jsme bohužel skončili u C - to bylo něco vymýšlet 8 jmen na C, pak nám chovná čubina dostala embolii plic a ve 4 letech umřela, druhá čubina měla štěňata jen jednou, pak si s námi hrála na falšnou březost.

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:31
- Nahlásit

ahoj, já mám dandíka. Před deseti lety jsem ukecela maminku a ona jednou z práce přinesla fotku a na ní byl takový malý šedivý pejsek, moc se nám zalíbil a jediné kritérium které jsme v té době měli, že nesmí být moc velký. Což splňoval, majitelé nám ho vychválili jako hodného, milého a poslušného pejska, což je pravda a určitě musím přidat další jeho klady - dobrák se smyslem pro humor, vždy dobře naložený, rozvážný a důstojný pejsek občas až flegmatik, ale když jde do tuhého stane se z něj vášnivý bojovník, který se ničeho nezalekne. Je taky trochu tvrdohlavý, ale dá si říct. Když jdem po ulici, málokdo se ubrání úsměvu a hned se ptá na rasu atd. Mě zas často lidé říkají, že je to nějaký divný baset, nebo kříženec jorkšíra. Papíry bohužel nemáme, chodíme na trimování k paní Rouskové na Prosek, která dříve vystavovala a podle ní má jedinou chybičku exteriéru a to, že má rovný hřbet ne jak má mít trochu s obloukem. A papíry nemá z důvodu, že prý má po matce křivé zuby a prodán nám byl od lidí z Horních Počernic. Nezanedbatelný je taky jeho hlasitý hluboký štěkot, kdo ho slyší za dveřmi, těžko věří, když ho pak vidí. A taky má široký spektrum zvuků, který vydává - vyloženě ukecaný pes, někdy si říkám - jen promluvit.

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:42
- Nahlásit

Jindřiška:

Hůrá, to jsem ráda, že jsem na někoho narazila. Paní z Počernic, nebyla to náhodou paní Slapničková???
Takže mám pepřáka. Nám letost zemřel poslední hafan, to byl hořčičák. Kříženec yorkšíra??? No to nevim. Pokuď něbyly upravení, tak je lidi většinou odhadovali na přerostlý jezevčíky. Jinak to jsou flegmouši a jak umí chrápat, to snad uměli všichni z našeho chovu. No potěšila jsi mě, že alespoň někdo ho má, mě se prostě po té jejich povaze stýská. Mamča už je nechtěla, tak jsem jí koupily už pak westíka a pak když zemřel Benžula tak jsem jí koupila ještě jednoho westíka aby tam nebyl sám.

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 07:48
- Nahlásit

Anonymní
já mám taky pepřáka. Ty se mi líbí víc a chrápání to známe. Občas mě tím i probudí. Je teď čerstvě otrimován, tak jsme úplná atrakce na ulici a Matýsek si to umí náležitě užít. Chtěla jsem se zeptat - jak jste to měli po zdravotní stránce. Náš Matýsek měl a má nemálo neduhů. Hlavně s očičkama a vet nám říkal, že dandíci trpí na nemoci očí. Nemáš nějaké info? Kdyžtak mi můžeš napsat na jindriska@kruz.cz.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání