Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / výstava- zranění
Autor Zpráva
zdeno06
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2017 18:14
- Nahlásit

Dobrý den,
mám 6 měsíční štěně bulika,nikdy jsem nevystavoval nemám žádné zkušenosti. Chtěl bych se přihlásit na září na výstavu,ale v srpnu jsme se byli podivát na výstavě a vystartoval na nás jiný pes a mému psovi udělal šrám nad okem, ted je to hodně vidět, že má nad okem 2 cm jizvu,kde nemá chlupy. Do budoucna to snad zaroste.
Můj dotaz zní, zda má cenu s ním ted jet na výstavu, jestli to při posuzování vadí, nebo je to jedno.

Děkuji za odpovědi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2017 18:29
- Nahlásit

výstava je posuzováním krásy jedince. Tudíž rozhodčí může jizvu ve smyslu "vadu na kráse" penalizovat. Ale rozhodně více ho bude zajímat stavba těla, pohyb, předvedení.
Výstava u štěňat má stejně význam pouze jako škola - škola socializace i výstavnictví. Vy i pes se budete na poprvé učit - a jestli krásné štěně dostane od přísného rozhodčího snížené ocenění kvůli šrámu - tak se přeci nic neděje. Zkušenost to bude i tak k nezaplacení.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2017 09:29
- Nahlásit

Já bych klidně jela, pokud není rozhodčí magor, nebude na to hledět (bohužel, magoři se najdou). Na MVP v Praze na jaře byla v našem plemeni vystavena fena po operaci kolene, komplet celou nohu vyholenou a ještě úplně nezarostlou - a že u nás je to vyholení vidět. Dostala tuším V2, resCAC.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2017 14:52
- Nahlásit

Souhlasím s ostatními. U půlročního štěnda stejně ještě nejde o nějaké tituly (ty se zadávají až od třídy mladých), ale hlavně o to sbírání zkušeností a socializaci, takže pokud chcete jet, tak klidně jeďte.
Je ale docela smutné, že člověk vyrazí s mrňouskem v rámci socializace podívat se na výstavu a zrovna narazí na nějakého nezodpovědného majitele, co si neumí pohlídat psa... Na výstavách bývají často nervy...někteří majitelé to hrozně prožívají, nervozitu pak přenáší na psy...ti pak reagují nepřiměřeně...
Tak snad si z toho Váš malý bulík neodnesl nějaké trauma...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání