| Autor |
Zpráva |
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2016 20:19
- Nahlásit
Dobrý den,
mám 11.měsíční fenku co se poprvé hárá (momentálně 20 dní).Dnes se k nám omylem dostal pes a fena byla na druhé straně zahrady, než jsem k nim doběhla (asi 20 vteřin) moje fena normálně ležela a pes to na ni "zkoušel" ze strany. Když jsem ji pak kontrolovala poh. orgán měla tam malinko bílé mazlavé tekutiny... tak se chci zeptat jestli z toho můžou být štěňata ?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2016 20:55
- Nahlásit
No, tak ze strany asi ne, ale jestli bylo sperma na přezce, mohl se šikula jednou "šťastně strefit", i když je to nepravděpodobné. Z toho plyne za tři týdny pro jistotu sono. No a fenu hlídat a nikam bez vodítka nepouštět, ani na vlastní zahradě, pokud existuje možnost, že se tam nějak pes dostane - to už teď asi víte
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2016 21:01
- Nahlásit
No já si právě nejsem jistá jestli to bylo sperma...nemohla by fenka při hárání něco takového vylučovat ?
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2016 21:03
- Nahlásit
A není na to 20. den už pozdě? Doteď se o psi vůbec nezajímala...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 08:33
- Nahlásit
Anna Dobrovská
první hárání je (jako u mladý holky začátek cyklu) nevyzpytatelný.
nestrachovala bych se (pokud možno), protože je to fakt nepravděpodobné, ale jak radí corgi, nechala udělat to sono.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 13:58
- Nahlásit
To je nějaký divný, feny přeci pohlavní orgány vůbec nemají.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 15:37
- Nahlásit
Anna Dobrovská
A není na to 20. den už pozdě?
Nikdy není pozdě A to nejenom při prvním hárání.
Dneska už opravdu nemůžete spoléhat na různé poučky a pravidla, jako že fena hárá po 6 měsících, že se kryje ten a ten den (na cvičáku mě nedávno jeden bývalý svazarmovec poučil, že "vlčák se kreje vždycky 8. den!"), že má plodné dny, jen když se nastavuje psům... Bohužel se stává normálním, že každá fena má svůj vlastní průběh cyklu. Veďte si aspoň záznamy o hárání, když už ne zdravotní deník. Zaznamenejte si začátek výtoku, krycí dny, konec výtoku, jak se předtím chovala atd. Postupně tak za rok, dva chytnete ten její rytmus
nemohla by fenka při hárání něco takového vylučovat ?
Mohla, ale pokud jste to nezkoumala pod mikroskopem, tak stejně nemůžete mít tu jistotu. Nestresujte se a za 3 týdny si skočte na vet
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2016 17:27 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
corgi
na cvičáku mě nedávno jeden bývalý svazarmovec poučil, že "vlčák se kreje vždycky 8. den!"),
to je jasný, má to tak zažitý, vždy sedm dní kreje svý feny a bo jich má sedm tak osmej den nakreje vlčáka
Bohužel se stává normálním, že každá fena má svůj vlastní průběh cyklu.
Tak tohle by chtelo znormalizovat, treba se to objevi v navrzich norem pro dalsi petiletku!
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2016 20:16
- Nahlásit
Ok tak děkuju
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 14:37
- Nahlásit
Mám jen poslední otázku Má nějaký vliv to že jsem ji v ten den odčervovala ?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 16:50
- Nahlásit
Anna Dobrovská
Vliv na co? Na výtok, průběh cyklu, možnost nakrytí? Ani na jedno z toho ne.
Jen pro příště - hárající fena se neodčervuje, ani neočkuje.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 17:18
- Nahlásit
Anna Dobrovská
Jsem si jist, že vliv to mělo. Minimálně ten, že jste znejistěla, jestli to odčervování nemá nějaký vliv.
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2016 21:49
- Nahlásit
Aha já jsem se to právě snažila zjistit protože měla být odčervená už před 2.týdny ale nic jsem nenašla tak jsem myslela že to je v pohodě ale děkuju za radu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 08:41
- Nahlásit
Anna Dobrovská
Podifte, spusta pesacku neni odcervena klidne nekoliv let a vetsinou to naprosto v poho preziji. Naopak uzkostlive a pravidelne a caste odcervovani jen podporuje degeneraci pesacku.
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 20:46
- Nahlásit
Jenže ta naše s námi spí v posteli
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 21:44
- Nahlásit
Anna Dobrovská
Pravidelné, tzv. "preventivní" odčervování je bohužel velmi silně zakořeněný nesmysl. Přikládám článek, určitě čtěte
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2016 21:47
- Nahlásit
zbrnd
spusta pesacku neni odcervena klidne nekoliv let a vetsinou to naprosto v poho preziji
Skóre mojí smečky - nejstarší skoro 7 let bez odčervení Jak mi bylo řečeno mým švagrem (distributorem vet. léčiv), určitě ty psy pomalu zabíjím, protože v celém těle mají zahnízděné spící červy, kteří pomalu vylučují toxiny a tráví celé psy, až jednou zkolabujou. Tož tak to je.
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 07:43
- Nahlásit
My odčervujeme jednou za měsíc a to hlavně kvůli kočkám které mají nějaké červy skoro pořád a taky psa krmíme syrovým masem.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 08:09
- Nahlásit
Anna Dobrovská
Krmím syrovou stravou komplet celou smečku, včetně kočky. Pokud odčervujete psa každý měsíc, tak neděláte nic jiného, než vytváříte parazitům ideální podmínky na to, aby si vytvořili na odčervovadla rezistenci. Pokud jste si přečetla odkazovaný článek víte navíc, že odčervujete v podstatě zbytečně.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 08:38
- Nahlásit
Anna Dobrovská
No souhlas s corgi navic je dost pravdepodobny, ze tim odcervenim pozabijite i mnohe z tech bedrunek, co zijou ve strivkach vlastne normalne .... stejne jako treba v nasich no a pak je otazka, jestli to neni vice skody nez uzitku ... pes je zivej tvor, to neni auto, kterymu kdyz vycistite dokonale treba vzduchovej filtr, je to prima a super a cim cistsi tim lepsi.
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 09:10
- Nahlásit
Tak my vždycky když jsme u veterináře tak nám řekne že máme odčervovat každý měsíc. U koček víme jistě že je mají červy a pes měl jeden čas taky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 20:25
- Nahlásit
Mému psu odešla játra. Co bylo příčinou se nezjistilo, šlo to rychle. Veterinář vyslovil i domněnku, že to mohlo spustit odčervení. Dávala jsem mu ho po několika letech, protože hubnul a mne napadlo, jestli nakonec nemá tasemnici, protože kočka ji měla. On občas taky slupnul, co ona z myši nechala. Možná jsem ho nevědomky zabila. Když někdo napíše, že to do psa rve každý měsíc, tak mne jímá hrůza a jímala mne i před tím, než se nám tohle stalo. Neuvědomujete si, že když je potřeba ,,něco" v těle otrávit, že ta látka nebude asi dvakrát prospěšná ani pro hostitele?
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2016 21:02
- Nahlásit
Tohle nám poradil veterinář takže vážně nevím Každý člověk na to má asi jiný názor...ale my jí je chceme takhle nechat do roka a pak postupně přestávat...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2016 00:39
- Nahlásit
Anna Dobrovská
No tak kdyz Vam to rekl veterinar a chcete to delat podle nej tak to delejte podle nej Nebo Vas mame premlouvat? Mozna by bylo i vhodne prevenivne davat ATB, kortikoidy, infuze a samozrejme vykastrovat a uz nikdy nepoustet ven neb tam je riziko nejvetsi. Naucit vencit do vany a hotovo. A drzet oddelene od kocek a samozrejme nedavat maso, ale jen granule. A radeji nevystavovat slunecnimu svitu aby nahodou nevzplala, na to taky pozor
|
Anna Dobrovská
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2016 15:59
- Nahlásit
Opravdu si myslím že každý má jiný názor. Našim příbuzným zase umřel pes na začervení Radili jsme se ještě s jiným vet. a ten řekl že pokud je pes v domácnosti s tolika zvířaty a dětmi, je v pravidelném kontaktu s ovcemi, koňmi atd. tak vůbec nevidí problém tolikrát odčervovat.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2016 16:21
- Nahlásit
Anna Dobrovská
Našim příbuzným zase umřel pes na začervení
Což by se jim nikdy nestalo, kdyby nechali pravidelně dělat koprologii, jak dnes radí osvícení veterináři a mimo jiné i vet z článku, na který jsem vám dala odkaz. Také máme farmu, naši psi žijí venku, přesto, jak jsem psala, nebylo třeba je léta odčervovat. Každý si samozřejmě nakonec bude se svým psem dělat, co uzná za vhodné, ale leckdy stačí otevřít mysl novým poznatkům a můžete tomu psovi velice prospět.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2016 16:27
- Nahlásit
corgi
ale leckdy stačí otevřít mysl novým poznatkům
v tomhle pripade bych to ani nenazyval novymi poznatky, ale spise drzenim se zdraveho selskeho rozumu
Anna Dobrovská
Opravdu si myslím že každý má jiný názor.
To si myslíte naprosto správně.
|