| Autor |
Zpráva |
Skye
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:45
- Nahlásit
Na internetu jsou k nalezení celé seznamy potravin, které jsou pro psy nevhodné. Zajímalo by mě, zda máte nějaké názory na to, jak moc jsou přehnané, nebo naopak co je pravdivá informace. Našla jsem například tuhle stránku:
http://zena.centrum.cz/bydleni/clanek.phtml?id=774 358&fb_action_ids=782504061836961&fb_action_types= og.comments
Uvádí se zde hroznové víno, rozinky i česnek. Přitom ale vím, že kamarádka občas dávala víno i rozinky a v pořádku. No a česnek jsem dokonce viděla jako součást nějakého preparátu určeného pro psy.
Také by mě zajímala ta káva, protože mi dneska čubinka olízala lžíci od Nescafé 2v1. Jak moc je nebezpečná káva? V té 2v1 jsou asi 3 gramy kávy, četla jsem, že nebezpečné je 100-200 mg/kg a nevím, kolik mohlo ulpět na lžíci. Tady někde jsem zase četla, že někomu pes vypil celý hrnek a byl v pořádku, tak nevím.
Jinak tadyhle http://janinka1.webnode.cz/moje-zvirectvo/nebezpec ne-potraviny-pro-psi-/ zase uvádí Aloe Vera, ale ta se dává do všeho možného i pro zvířata, nebo ne? Máme rostliny Aloe doma, tak si mám dávat pozor na okus?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 13:58
- Nahlásit
Skye
u dost věcí je to individuální, takže co jednomu psovi může fakt ublížit, to druhej skoro ani nepostřehne, takže lepší se vyhnout, ale zároveň použít zdravej rozum a zbytečně nepanikařit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 14:56
- Nahlásit
Skye
no videla bych to taky jak birma - pouzit zdravej rozum. Pokud pes olizne lzici od nescafe, ase se mi nic nestane. Pokud 20ti kg pes omylem vypije hrnek kafe, asi se mu taky nic nestane ale kdyby to vypil krysarik, tak uz problem byt muze.
stejne jako kdyz vlcak sezere nejakou malou cokoladu a nic a krysarik uz muze mit peknou sragoru z toho a nebo i naopak.
Dulezity je se vyhnout extremum, stejne jako pes asi sam od sebe okusovat aloe vera nebude
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 15:01
- Nahlásit
Skye
víno, rozinky
U hroznového vína a rozinek jde o jadérka, musel by je pes rozkousat a sežrat toho hromadu, aby mu to něco udělalo. Naši psi si hroznové víno léta trhají sami na zahradě v libovolném množství, zřejmě ho zubama nedrtí. Konzultováno s vetem.
Česnek léta používám na zvýšení chuti, nebo zlepšení motivace v pamlskách a dobrý. Vet proti česneku nic neměl.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:01
- Nahlásit
cesnek vnitrne je pry I jako antiparazitikum
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 16:40
- Nahlásit
Prosímvás, s rozinkami si nehrajte, jakkoliv může být česnek, cibule atd. přehnané strašení, u rozinek je skutečně doloženo úmrtí psa po požití JEDNOTEK kusů...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 18:08
- Nahlásit
Relativně ne úplně blbej článek je tady http://hobby.idnes.cz/latky-ktere-otravi-psa-kocku -nebo-jezka-d9w-/hobby-mazlicci.aspx?c=A110121_111 528_hobby-mazlicci_mce
Bála bych se jen těch rozinek, jinak ničeho.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 18:30
- Nahlásit
Já se teda hodně vyhejbám čokoládě.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 18:54
- Nahlásit
birma
Malýho psa asi zabít může, ale velkej mi čokoládu přežil, no dobrý to určitě není, v tom článku celkem pěkně popisujou, co to v organizmu způsobuje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 20:26
- Nahlásit
birma
á se teda hodně vyhejbám čokoládě.
já ne, právě se s ní láduju a zapíjím to Shirazem od Hardyse . Ani Murphy se čokoládě nevyhýbal a to ani když byla s alkoholem. Dokázal sežrat celou velkou bonboniéru plněnou skutečným fernetem, nechal jeden jediný osamělý bonbón- asi mu to bylo trapný či co . Jediný co z toho měl, byla hrozná kocovina a mně ho vůbec nebylo líto .
Byl to sky - takže o fousek větší skoťák.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 22:40
- Nahlásit
Na tu čokoládu ale vážně pozor. Jde o to, jaká čokoláda to je. Když větší pes sežere vánoční kolekci na stromeček, asi se nic nestane, protože to většinou není čokoláda, ale obarvený tuk. Stejně tak všechny možné tyčinky a pochoutky.
Když to bude tabulka hořké čokolády se 70 a víc procenty kakaa, bude to horší. Hodně řekne základní test - čokoláda nemaže prsty a v ruce neměkne.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2015 23:49
- Nahlásit
ssshhhhh
Malýho psa asi zabít může, ale velkej mi čokoládu přežil
podle mě je na to jako u všech těhle potravin každej pes jinak citlivej - vim o lidech, co sem tam čokoládu daj i malýmu psovi a nic a slyšela jsem o psech, co málem nerozdejchali jednu kostičku. Přijde mi rozhodně bezpečnější jí prostě psovi nedat (u nás doma teda nemá šanci, protože jsem ochotná se s ním dělit o hodně věcí, ale o čokoládu ne, i kdyby mu nic nedělala )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2015 08:47
- Nahlásit
birma
Přijde mi rozhodně bezpečnější jí prostě psovi nedat
ono taky proč jí dávat, že jo? Pokud si jí jako ten náš smeták nevezmou sami
Určitě je to individuální. Myslím, že toho do sebe tehdy Murphy naloudoval dost, nebyla to zrovna malá bonboška a taky byla kvalitní, takže tam by se problémy čekat daly - pokud by se o tom tehdá ovšem vědělo , páč jediný co jsem já řešila, že je zmetek drzet, vlezl si pod židli tu si šikovně odsunul a pak už byla cesta nahoru volná. Takže blahá nevědomost, páč bych se jinak určitě bála.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2015 11:19
- Nahlásit
Walda
Hodně řekne základní test - čokoláda nemaže prsty a v ruce neměkne.
Přesně nemaže prsty, v ruce neměkně, má podivnou vůni, s přehledem likviduje bakterie v okolí 50cm, při přiložení na kůži lze vidět kosti.
Made by Monsanto from Round-up resisted corn.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2015 11:23
- Nahlásit
birma co málem nerozdejchali jednu kostičku.
rozhodně, zabít mohou i dva drobky cokolady a to i cloveka
a jinak to je skoro fuk, pokud krmite granulema, riskujete minimalne stejne jako s cokoladou, pokud nekrmite granulema, mozna riskujete taky stejne protoze v dnesni dobe je kvalitni potravu opravdu problem sehnat a hlavne je problem zjistit, ze je opravdu nezavadna, v podstate nezavadna snad ani nemuze zadna byt
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2015 11:25
- Nahlásit
zbrnd
a já už si dlouho říkám, proč jsem pořád taká votrávená
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2015 12:37
- Nahlásit
U hroznů jde skutečně o jadérka, někde jsem četla o paní, jejíž pes neustále omdléval a pak se zjistilo, že mu dávala každý den hrozny.
U jedovatosti čokolády je to od několika deka, takže drobek by ho zřejmě nezabil, ale většinou se to dá ještě nějak zachránit (dávidlem, prý ředěným peroxidem, ale to si radši ověř, říkal to vet v rádiu).
Česnek a cibuli psovi občas dám, malý kousek, když krájím, čuba si s tím pohraje a pak to buď sežere, nebo nechá.
Vařené kosti psovi zásadně nedávám, všichni se mi diví, ale já to neriskuju. Dřív jsem jí to dávala, když jsem nevěděla, myslela jsem, že je to laskomina, ale dnes už jen syrové.
S tím pečivem bych to tak drsně neviděla; hromada lidí (já taky) používá místo pamlsků piškoty. Kafe mi několikrát vychlemtala, ale jen trošku a s mlíkem, takže těžko říct.
Zavádějící je taky podle mě položka ČAJ - je tím zřejmě myšlen klasický černý nebo zelený čaj, právě kvůli tomu kofeinu/teinu. Normálně se bylinkové a ovocné čaje psům vaří.
|