| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 19:31
- Nahlásit
Není tu prosím někdo znalý chovu šeltií s PP?
Obrátila se na mě sestřenice, že by chtěla zbonitovat svou fenku.
Chovatelka bohužel nepoužitelná, nedokáže poradit co a jak.
Nějak se v tom nemohu zorientovat, našla jsem snad 4-5 klubů, je to možné ?... Ke kterému se přihlásit? Nebo není třeba?
Absolvování výstav je jasný. Vyšetření očí je nepovinné ?
Nechám si poradit.
Děkuji
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 22:19
- Nahlásit
Pokud to je jako u nás, tak k samotnému uchovnění není třeba být členem, ale je třeba splnit podmínky dané tím kterým klubem (a nečlen platí všechny částky x2). Tudíž je to otázka spíš přímo na klub, respektive bych doporučila projít weby těch klubů a tam najít zápisní řád či něco podobného...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 00:05
- Nahlásit
Evey
Tady je seznam klubů http://cmku.cz/index2.php?stranka=clenske_subjekty
tak si najdi ty šeltií a přečti si podmínky chovnosti, můžou se v jednotlivých klubech lišit, pak jeden klub vybrat a podmínky s fenou splnit
člen být majitel psa nemusí, ale jak píše, corgi, nečlen platí vyšší poplatky, kvůli jednomu uchovnění se to nevyplatí, ale pokud chce sestřenka i odchovávat štěńata, tak je lepší být členem
jinak se vším by měl poradit poradce chovu, kontakty budou taky na stránkách
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 06:52
- Nahlásit
HaZa tu ma selmie a vystavuje, tak se treba ukaze.
jinak vysetreni oci co ja vim povinny neni a pes musi byt zbonitovan a v minulosti musel mit minimalne jednu vystavu aspon s VD. ted jak pise maya, kontaktovat klidne poradce a obratit se s dotazem tam.
jinak vysetreni oci seriozni chovatele delaj pac selmie hodne prenasi ten gen, maya o tom bude vedet asi vic
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 07:50
- Nahlásit
kluby jsou "jen" 3
k uchovnění musí být 2 výstavy od 2 různých rozhodčích ve věku 12 měsíců, zdravotní vyšetření jsou nepoviná ale je za ně sleva na bonitaci,stejně jako za členství v klubu
info najdeš na sheltie.cz nebo http://www.collie-sheltie-club.cz/ - záložka klub - ke stažení - bonitační řád, nebližší výstava s bonitací je 18.4 v Praze - Horní Počernice
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 07:52 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
Evey
co má za šeltii (jméno) a od koho? klidně na mail
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 09:15
- Nahlásit
Děkuji všem.
Maya
tak si najdi ty šeltií a přečti si podmínky chovnosti, můžou se v jednotlivých klubech lišitTo je právě to čemu jsem se chtěla vyhnout. Jsem líná a raděj vytěžím něčí zkušenosti.
Ale díky za odkaz, nevěděla jsem, že na stránkách ČMKU je i seznam všech klubů, to se hodí.
HaZa
Díky, takto v kostce mi to plně stačí. Předala jsem info sestřenici spolu i menším odhadem nákladů, aby byla připravená a zvážila to. Nevím totiž zatím co přesně je jejím záměrem. Jestli jen mít pocit, že mám zbonitovaného psa nebo nějaký vrh.
Týden před Počernicemi je národka v Ostravě, takže by to takto mohla i v krátké době stihnout.
co má za šeltii (jméno) a od koho? Tak to bohužel nevím. Co si matně pamatuji tak pro ni byli někde u Brna.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 09:51
- Nahlásit
Evey
tak to je skoro u nás
jakou má barvu a jak jí říká, třeba se v dubnu uvidíme ....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 09:55
- Nahlásit
HaZa
kolik je chovek takhle u brna? rodice meli dva psy z ponetovic, ty ses o jeden hod sutrem dal, ale jinak ani nemam moc prehled.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 10:03
- Nahlásit
cernej caj
záleží čemu (kolika km) říkáš "kolem Brna" a od oka tak 6 .... do 20 km
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 10:45
- Nahlásit
HaZa
tak dejmeztomu jeste okres brno venkov vnimam jako u brna ale jakozto brnak muzu mit to vnimani trochu zkresleny
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 11:06 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
HaZa
jakou má barvu No já ji sice viděla, ale bylo to loni v létě... Pátrám v paměti, ale moc se mi tam asi nevryla. Takoví kapesní psíci jsou mimo mé zorné pole, já vidím tak od 40 kg živé váhy. Tuším že to bylo takové jakési strakaté světle hnědo bílé.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 11:14 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
Evey
vidíš - můj první pes byla berňáčka a když jsme o ní přišli (rakovina) tak jsme hledali "něco co snáze přemístíme " v případě úrazu apod. volba padla na choďáka a hledali jsme chovku. V jedné plánovali štenda a zároveň měli i štenda šeltiček a hned na první stránce byla fenka co by jako z oka vypadla naší Besse - a bylo rozhodnuto že se na ní jedem podívat a odjela s námi dom. Jediný barevný rozdíl je límec který na fotce ze předu není vidět
PS: Berňák bude zas ale až budem bydlet v domku v přízemí .... a bude mít volný pohyb zahrada - dům. Zatím mám čisté "byťáky z prvního patra" ale nelituju
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 11:15
- Nahlásit
HaZa
třeba se v dubnu uvidíme .... Tak prý v dubnu ještě ne, že to nechá na léto, aby se mohli připravit. Naučit vystavovat atd.
|