| Autor |
Zpráva |
Mispule
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:21
- Nahlásit
Ahojky, mám dotaz. Kamarád má štěně shih tzu a chce ho naučit spát venku na zahradě v boudě. Kolik stupňů maximálně snese? Předem díky moc za odpověď
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:31
- Nahlásit
No to asi nikdo moc neporadí, si myslím, že takový magor, který by si pořídil shih tzu do boudy, tu fakt není.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:34
- Nahlásit
Takovej malej pes zmrzne po jedný noci, tipovala bych. Ale přesnou "teplotu úmrtí" neboli Kolik stupňů maximálně snese to neodhadnu.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:34
- Nahlásit
Mispule
Pořídit si shih tzu do boudy je nehorázná hovadina. Pokud chtěl kamarád boudového psa, měl si pořídit plemeno, které je k tomu určené.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:46
- Nahlásit
navic to lze treba jaro/leto, ale nedokazu si predstavit cca 5ti kilovyho psa, jak v zime je v boude - ne ze by to asi vubec neslo, kdyby byla dobre zateplena a tak, lidi taky maj bezne maly psi u boudy... ale pokud je to navic STENE tak by mohlo snadno prochladnout
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:51
- Nahlásit
Navíc teda společenskýho psa nechávat přes noc venku je drastický i vzhledem k psychice. A štěně to ani náhodou.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 08:55
- Nahlásit
Ono vystrčit malé štěně jakéhokoliv plemene k boudě v lednu je podle mě dost drsné. Velké nasrstěné plemeno to sice zvládne, ale úplně v pohodě nebude. Nemluvě o tom, že štěndo potřebuje kontakt se svou smečkou, pocit bezpečí, podněty, výchovu... Zalezlé v boudě sice nezmrzne (pořád mluvím o tom velkém huňatém plemeni, ne o šicce), ale bude trpět psychicky. Zvlášť teď v lednu, kdy lidi tráví na zahradě minimum času. Jak dlouho budou chtít být venku kvůli štěněti - hodinu, dvě? To je strašně málo, štěně bude naprostou většinu času o samotě. A vyroste z něj nejspíš asociál.
|
Mispule
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:00
- Nahlásit
Já jsem mu to taky říkala, ale on se teď stěhuje k rodičům a jeho mami psa vevnitř nesnese, takže jinou možnost nemá. Každopádně díky moc za odpovědi, zkusím mu to ještě nějak vymluvit nebo vymyslet něco jiného
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:01
- Nahlásit
aňoňouma
A z šicu štěnda nevyroste nic, to teď v zimě prostě nepřežije, to by ta bouda musela být vyhřívaná tak asi na 20 stupňů.
Navíc, štěně bylo asi někde vevnitř u chovatele (teda předpokládám, že ne u množitele) a bude zvyklé na teplo.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:02
- Nahlásit
Mispule
Tak bych šoupla do boudy mami, ta bude mít venku větší šanci na přežití než to štěně.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:15
- Nahlásit
ssshhhhh
to by ta bouda musela být vyhřívaná tak asi na 20 stupňů.
Ani to nepomůže. Žádné štěně nebude chtít čučet v boudě dvaadvacet hodin denně potmě do zdi. Bude chtít být venku, koukat, kde se co děje, čekat u dveří na pánečky... a prochladne hned, zvlášť při těchhle mokrých plískanicích.
Mispule
Vidím následující možná řešení:
- zlomit mamku
- najít si vlastní bydlení
- urychleně najít štěněti jiného majitele nebo ho vrátit chovateli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:16
- Nahlásit
Mispule
Asi takhle, štěňata nemají ještě termoregulační schopnosti stejně jako děti a mají otevřenou srst bez podsady, která neizoluje od chladu, tudíž zimu snesou jen v pohybu při vycházkách, ale na spaní a odpočinek potřebují teplo, v lednu bych nevyšoupla ven ani štěně špicouna a to, že ti jsou na to uzpůsobení mnohem víc.
Je to jednoduché, pokud kamarád nemůže štěněti zajistit vhodné podmínky, tak ať ho prodá, jeslti ho sobecky bude radši týrat venku na mraze, tak je idiot.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:28
- Nahlásit
Maya
v lednu bych nevyšoupla ven ani štěně špicouna a to, že ti jsou na to uzpůsobení mnohem víc
Mno a to by mohlo ospravedlnit že moje dospělé mega huňaté fenky právě chrápou v mojí posteli na plyšovym růžovým hello kitty povlečení. Nebo ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:31
- Nahlásit
ssshhhhh
No mě moji dospělí špicouni chrápou venku, ale štěně jsem nevyšoupla ven ani v březnu.
A to už pomíjím, že 5kilovýho bych nevyšoupla ven ani toho dospělého špicouna, to je prostě jak malej špic a ti už patřej dovnitř.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 09:36
- Nahlásit
Maya
Tak já měla představu, že budou pořád venku, plus vycházky, chlupů na to maj dost a navíc jsou dvě a manžela jsem donutila postavit boudu a koupit hromadu sena aby to měly vyvoněný, no upřímně, jim se to líbilo, ale mě nějak chyběly.
A co se naučily bejt v posteli, na zahradu jdou jen čůrat, případně v noci blafat. To se občas stane, že usnu a zapomenu je tam.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 19:41
- Nahlásit
Osobně si myslím, že pokud ona máma je normální, nevydržela by psychicky...dát malé štěndo do boudy. Štěníka donést domů, seznámit a ono to pude... Jinak: proč si tedy kamarád bral vůbec štěně(psa, to je jedno) když ani nemá jisté bydlení?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 20:00
- Nahlásit
Maya
mě moji dospělí špiclouni chrápou taky v peřinách ale nejsu si jistá, jestli po akci blechy nebudou navěky věků odsouzení k životu venku
v každým případě, štěně navíc takhle malinký zimu venku pravděpodobně nemusí přežít a i u dospělce by celoroční ustájení venku bylo dost diskutabilní...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 20:02
- Nahlásit
cernej caj
jestli po akci blechy nebudou navěky věků odsouzení k životu venku
nestraš, chudinky malý
|