Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Dobrvač and Argenpitbul
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 07:57
- Nahlásit

Kamarádka má fenu křížence dobrmana s čuvačem. Výsledek? Pes s temperamentem a houževnatostí dobrmana ale s hloupostí až tupostí čuvače. Naštěstí alespoň strašně hodná, ale jinak neřízená střela, přírodní katastrofa, tsunami.

Aby toho nebylo málo pořídili si štěně (rovněž fenu) křížence Argentinské dogy a pitbullteriéra. Je to ještě úplný mimi, ale jsem moc zvědavá, co z toho vyleze. Je to jen taková ta pejskařka (žádný cvičák, žádná literatura, jen základní povely pro běžný provoz, a to ještě špatně).

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 07:59
- Nahlásit

Tak ze vzkazuju ze bude mit stesti kdyz to prezije v dusevnim zdravi.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:00
- Nahlásit

Garfield
Jak vypadá dobrvač?

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:16
- Nahlásit

Nóóó! Tělo = trup v zásadě dobrmaní jen silnější robustnější. Hlavu čuvače (zejména uši čuvače), ale s krátkou hrubší srstí, srst asi jako u NO (delší než dobrman a né tak hrubá). Obdelníkový delší rámec. Barva? neidentifikovatelná, ale nejblíže má k vlkošedé (směs černohnědých chlupů s béžovou podsadou). Tlamu jak dobrman po bodnutí hmyzem. Obecně lze říci celkem roztomilej pes, srandovní.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:20
- Nahlásit

Garfield
Tak to ještě dopadlo dobře. Co kdyby to bylo tělo čuvače a na něm dobrmaní hlava.
Taky znám jednoho dobrýho křížence - labrador x velký knírač.
Černý, velikost i stavba těla jako VK, hlava něco mezi, povaha labradoří. Děsně fajn a veselý a hodný pes, ale lidi se ho dost bojí.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:49
- Nahlásit

Garfielde,týbrďo, argentina s pitem....no potěškoště... Jestli ten pes bude mít sklony k dominanci (jakože argentiny mají takřka vždy) tak ta Tvoje kámoška bude mít štěstí, když vyvázne se všema končetinama, až jí to štěně vyroste.....Zkus na ni apelovat, ať začne chodit na cvičák a psa pořádně vychovává. Já znám tři argentiňany a dva z nich jsou nevychovaní hajzlové, kteří doma šéfují a mají tendenci zlikvidovat všechno, co jim přijde pod tlamu....(jeden z nich už zabil psa). Ten třetí má boží paničku, která ví jak na něj a pes může klidně běhat s ostatními bez košíku....a v pohodě.....tak své kámošce řekni, ať si vybere ...... (omlouvám se, že se tu rozčiluju, ale mě strašně dopaluje, když si člověk pořídí psa, ví o tom houby a.....darmo mluvit)

shiba
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:08
- Nahlásit

Tchor
Tak ze vzkazuju ze bude mit stesti kdyz to prezije v dusevnim zdravi.
Řekla bych, že nejenv duševním, ale i tělesném... :-/

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:39
- Nahlásit

Garfielde, jen poznámka... jak to myslíš, že s "hloupostí až tupostí čuvače?!" No nic, nechci rozpoutávat diskuze typu fóra Je německý ovčák inteligentnější... Ale nešlo mi zase na druhou stranu nereagovat na tento tvůj zvláštní výrok.

JInak, kamarádka bude asi zatížená na originální křížence, jen doufejme, že ne natolik, aby rozšiřovala jejich řady dalším křížením těchto kříženců...

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:00
- Nahlásit

Denisa
Můj výrok byl zcela účelový. Neznám dobře vychovaného čuvače a asociovala jsem si k nim tupost... Pokud se pletu, omlouvám se.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:30
- Nahlásit

Garfield

já ti můžu říci, že já neznám snad žádného úplně dobře vychovaného (jakéhokoli) pastevce (jo jednoho - berňáka). Předevčírem jsem se úplně zhrozila, když na mě z jedné zahrady u nás v ulici vybafl šarplaninec (nebýt tam ten plot, asi by mě sežral...). tak doufám, že tam byl jen na návštěvě (jestli je ale těch lidí, co tam bydlí, tak bych se asi měla začít bát - jsou to magoři...)

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:33
- Nahlásit

Garfield - každý má právo na své asociace. Asi se tvoje asociace neshoduje s mojí.
Ostatně já žádný plemeno nepovažuju za "tupé", "hloupé", jen třeba za vhodný a přizpůsobený k tomu a onomu výcviku...

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:33
- Nahlásit

Evik
Znám solidního vycepovanýho BSP. Ale panička je profík... tak to mluví za vše.

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:41
- Nahlásit

Denisa
Jsem pokrytec, jsem hnusná a věci neznalá, ale ještě jsem nepotkala sympatickou čivavu, inteligentního čuvače, znám jediného vyrovnaného ratlíka a pouze u inteligentních a psychicky vyrovnaných lidí jsem viděla perfektní dobrmany, jinak to byly taky živelný pohromy. Oproti tomu co vořech, to chytrej, samostatně uvažující, obratnej pes.

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:56
- Nahlásit

Garfield - no každej má nějakej svůj osobní dojem z různých plemen... tak bych to nazvala. Víš, já jen nemám ráda takový ty kategorický soudy... Vždyť to, jakej je ten a ten pes (jedno jakýho plemene přitom) je založený na tolika různých okolnostech... jen to jsem chtěla říct.
Jinak "sympatická čivava" to mě docela rozesmálo.

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:11
- Nahlásit

Denisa
Né samozřejmě, všechno je o jedincích psech a ZEJMÉNA o jedincích pánech, nelze to takhle bagatelizovat, ale je fakt, že jak se lidské povahy dělí na několik základních typů psychologických profilů, tak i koně mají svá specifika podle plemen a to samé platí i u psů jen s výraznými niancemi.

Denisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:51
- Nahlásit

Garfield - jo, souhlas. Specifika plemen to jo, ale to podle mě není např. u žádnýho plemene "hloupost" nebo chytrost nebo dokonce "sympatičnost"... ale třeba ten temperament nebo nedůvěřivost k cizím atd. Ale já myslím, že jsme se navzájem pochopily.
Hele, já mám sama třeba blbou předpojatost vůči jorkům, no ale proč asi že jo?! No ale mám no.
Ale to už jsem se hodně vzdálila od tématu. Tak pa!

haha
# Zasláno: 6 Říj 2005 21:06
- Nahlásit

čuvač opravdu není tupej pes ,naopak

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 07:36
- Nahlásit

já taky nerozlišuju psy na "hloupé" a "chytré" - každé plemeno má svá specifika v chování, povaze, reakcích na různé věci a pak je to samozřejmě ještě dáno pes od psa..... ale je fakt, že i já jsem zaujatá vůči některým plemenům a nejspíš právě z důvodu, že jsem vždy měla smůlu na setkání s těmi, co mají debilní páníčky......Neexistuje zlý pes, jen lidé jsou zlí a pán vychovává (nebo taky ne) psa k obrazu svému.....Ale taky jsem toho názoru, že jsou plemena, jejichž zástupci - ač třeba nevychovaní a neposlušní- nemají sklony k dominanci a agresivitě vůči druhým a nenapáchají tolik škod jako zástupci jiných plemen.

Nela
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 08:45
- Nahlásit

Evik
souhlas

Zany
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 09:59
- Nahlásit

Evik: skvěle řečeno,naprosto souhlasím,akorát se neumím takhle přesně vyjádřit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání