Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý ovčák
Autor Zpráva
bublik19
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2014 20:30
- Nahlásit

Ahoj, uvažujeme o pořízení štěněte NO.
Dostali jsme nabídku na psa s PP, kdy jeho rodiče jsou prý pracovně velmi dobří, zároveň i rodinní psi a vyrovnaní.
Nechceme psa na zkoušky a závody. Cvičit s ním chci, už jsme ovčáka (křížence) měli, tudíž vím co výcvik psa vyžaduje. Samozřejmostí je návštěva cvičáku, aspoň z počátku. Hodně jezdíme i na výlety do přírody či do skal a chceme brát psa sebou.
Můj dotaz je, jestli je zaručeno, že pes s PP po takových rodičích, bude taky v pohodě - psychicky. Že prostě nesežere prvního člověka, kterého potkáme na výletě apod. A ještě jestli v jeho chování hraje velkou roli to, kde se narodil a žil těch pár týdnů - čistota, rodina, děti, návštěvy, zvykání na okolí, třeba auta, kola atd.
Díky za odpovědi

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2014 20:47
- Nahlásit

bublik19
Můj dotaz je, jestli je zaručeno, že pes s PP po takových rodičích, bude taky v pohodě - psychicky. Že prostě nesežere prvního člověka, kterého potkáme na výletě apod.
To je na vasi vychove, jak moc se steneti budete venovat, co ho naucite, jake ziska pri vyrustani zkusenosti s lidmi ci psy atd. Na to vam zadny chovatel zaruku neda, neb netusi, jak stene budete vychovavat.
A ještě jestli v jeho chování hraje velkou roli to, kde se narodil a žil těch pár týdnů - čistota, rodina, děti, návštěvy, zvykání na okolí, třeba auta, kola atd.
Ano, to hraje obri roli. Ale takove socializovane a pohodove, otrkane stene ma rozhodne lepsi start do zivota, nez stene, ktere nikdy nevylezlo od matky, muselo se vencit v kotci/ohradce, nesetkalo se s navstevami.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2014 22:25
- Nahlásit

já jen ještě připomenu, že štěně po pracovně vedených rodičích, bude chtít trochu jinou zátěž - myslím psychickou i fyzickou, že to bude vyžadovat asi trochu víc, než jen občasnou návštěvu cvičáku, protože ten pes v sobě bude mít trošku větší vlohy a chuť pro práci, než měl ten první pesan.

Jak píše Fifi - velkou roli hraje prostředí, kde se štěně narodí a vyrůstá ty první týdny a péče, která je mu věnována. Následně pak to stejné v prostředí kam se dostane a jak se mu nový majitel věnuje.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 08:11
- Nahlásit

bublik19
a tadytoho už nemáte?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=12871&forum=1&page=0

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 09:38
- Nahlásit

davidkova renata

aha

bublik19
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 19:00
- Nahlásit

Davidkova renata

Bohužel už ne, zemřel na torzi žaludku.
Už je to chvíli a teď se rozhodujeme, zda si pořídit stejnou rasu. Předchozí pejsek se svým chovaním byl obrovská zkušenost - s výcvikem. A cením si toho. Ale na druhou stranu se trochu obavám, abych něco při jeho výchově nezanedbala a on pak nebyl zlý na lidi či psy.
Nechceme výběr uspěchat, tak spíš zatím zjišťuji vše možné okolo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 19:06
- Nahlásit

bublik19
zemřel na torzi žaludku.
to je mi líto,je toho ted moc ovčouni jsou celkem dost universální psiska,ovšem vymknout se můžou při špatným vedení,kor pracáci

bublik19
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 19:32
- Nahlásit

davidkova renata

Právě proto uvažujeme i o rase, která je....no jak to říct....klidnější, i když to i ovčoun může být

Druhý adept je tedy zlatý retrivr. Je to pes mírnější povahy, základní výcvik taky zvládne, stejně tak i dlouhé výlety do přírody. Je to sice skok od ovčouna, ale i když odjedu třeba na dovču nebo budu muset byt déle v práci, tak zlaťáka mi pohlídají rodiče a zvládnou ho.

Tak uvidíme

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 19:50
- Nahlásit

bublik19
tak to by dle mýho byl lepší ten GR..hele anebo co chodák? to je takovej skoroovčoun malej )

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 20:15
- Nahlásit

davidkova renata
hele anebo co chodák
doporučuju. Taky bych ho hned brala. Teda kdyby mě lákali psi co se dají cvičit a mají sklony k poslouchání

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 20:18
- Nahlásit

Nebo prostě vybrat NO exterieráka.
Do štěnětě z pracovní linie bych nešla, pokud jsou v plánu jen vycházky a občas cvičák. To mu stačit nebude. A choďákovi nebo třeba úplně exterierovýmu NO by to stačit mělo. GR taky varianta, ale to je teda něco jinýho, osobně bych ho nechtěla, má ho fakt každej.

bublik19
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 20:35
- Nahlásit

davidkova renata

Ten chodskej je pěknej, prakticky ho ale vlastně neznám zařadím ho taky mezi možnosti a zjistím si o něm nějaké info

bublik19
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 20:43
- Nahlásit

ssshhhhh

Mě právě to cvičení psa bavilo, ty pokroky apod. Je pravda, že úplný cvičákovský maniak nejsem

Předchozí náš ovčoun byl naprosto skvělej, byl ze statku, oba rodiče naprosto skvělí a v noci perfektní hlídači. Ale přeci jenom ty úžasný ovčáčky nechám zkušenějším chovatelům

No a že má zlaťáka skoro každej mi nijak nevadí, ono NO má taky každej druhej

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 02:26
- Nahlásit

PetraK
já jen ještě připomenu, že štěně po pracovně vedených rodičích, bude chtít trochu jinou zátěž - myslím psychickou i fyzickou
ale dyk to tak prece vubec nemusi byt

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 10:25
- Nahlásit

bublik19
chceš nutně štěně? u kámošky zaparkoval dočasně tedle krasavec,povaha je ideální pro lidi co chtěj mazlíka,je dost submisivní a nehodí se k nějakýmu extra výcviku,je mladej,nekonfliktní,akorát neni moc dotčenej výchovou zatim,ale to u NO neni zas takovej problém

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 12:09
- Nahlásit

zbrnd

ale dyk to tak prece vubec nemusi byt

no nevim. Známá má. Vlkošedku. Rozhodně to není její první pes. A věděla i co tak trochu očekávat. A smějeme tomu, že už jí z ní slejzaj kožní deriváty, páč to děvče vlkošedé jest velmi temperamentní a velmi ehm, tvůrčí . Takže je lepší počítat s tím, že ta zátěž bude asi o něčem jiném. Když ne, fajn, ale lepší být připraven, než zaskočen.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 12:21
- Nahlásit

PetraKTakže je lepší počítat s tím, že ta zátěž bude asi o něčem jiném. Když ne, fajn, ale lepší být připraven, než zaskočen.
Tak to jistě, ale to je oupelne neco jinyho nez to tutok:
já jen ještě připomenu, že štěně po pracovně vedených rodičích, bude chtít trochu jinou zátěž - myslím psychickou i fyzickou

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 13:19
- Nahlásit

zbrnd
ale tak ne každej si hraje se slovíčkama, to co psala PetraK prvně je ve výsledku to samé co psala naposled, ale dá se to vyložit jako úplně něco jiného
davidkova renata
pěkný

bublik19
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 13:53
- Nahlásit

davidkova renata

Bože ten je nádhernej
Kdyby záleželo jenom na mě, tak už je můj (a nejen on, i dalších pár z útulku)

Ale pejska budeme pořizovat až po novém roce kvůli času. Teď před Vánocemi je blázinec v práci a jsem tam pořád přesčas, tak by to pro pejska nebylo dobré.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 17:46
- Nahlásit

bublik19
ok,třeba bude eště k mání..kámoška ho rozhodně nehodlá dát jen tak někomu jen aby se ho zbavila..je to milý ,příjemný,mladý zvíře,nechcem aby cestoval sem a tam..

bublik19
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 20:43
- Nahlásit

davidkova renata

To je dobře, že ho nenabízí komukoliv. A nechce si ho třeba nechat, s tím dítkem vypadá spokojeně

Teď i uvažujeme o pejskovi z útulku. Je od psa ze stejné obce, každý ho tam zná, znají i mámu pejska, tak aspoň něco. Nebyl týrán naštěstí. Není to už malé stěně, což by mi nevadilo, tak když ještě za pár týdnů bude v útulku, tak ho asi pojedeme okouknout. Se zkušeností od ovčouna vím, na co si dát při chování psa pozor, na co se zaměřit, co chtít vědět a vidět apod. Tak třeba udelame dobrý skutek a radost jednomu opuštěnýmu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 12:31 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

bublik19
nechat si ho nechce,nevim přesně kolik má svejch ale myslim asi 5 plus furt nějaký příchozí a odchozí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání