Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes ve střídavé péči
Autor Zpráva
nejistá
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:27
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu. Dcera s přítelem si pořídili psa shi-tzu a rozešli se. Psa chtějí oba. Jenže když byli přes noc pryč, hlídala jsem ho já a už si zvykl. Takže teď je pes ve střídavé péči mé dcery a jejího bývalého přítele. Ale u mne doma se už bojí být, začal být agresivnější, kouše. Když je u mne na noc, štěká, kníká a zvrací. Když je u dcery nebo přítele, hlídá je na krok, nesmějí ho nikde nechat. Co tato "střídavá" péče může psovi způsobit? Jak mu pomoci to celé zvládnout?

birma
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:35
- Nahlásit

nejistá
sama střídavá péče mu podle mě nic špatného nezpůsobí, pokud se k němu oba chovají normálně (tedy jako ke psovi - neubližují mu, ani ho přehnaně nerozmazlují) a ideálně k němu mají stejný přístup.

nejistá
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:38
- Nahlásit

Ale proč pak tedy ta změna? - tedy u mne doma je hysterický a jak je u jednoho, tak u druhého - oba si hlídá víc než je dle mého normální. Tedy - mne osobně spíš trápí to, jak se chová u mne doma.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:40
- Nahlásit

birma
Já myslím, že je to hodně i o povaze psa, když tak vezmu svého Dorina, tak ten by byl ze střídavý péče totálně rozhozenej a věřím že by dopadl stejně jako pes zadavatelky
osobně tedy vidím střídavou péči jako zlo jak u psů, tak u dětí

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:42
- Nahlásit

nejistá
podle mě ten pes žije ve stresu a nejistotě a z toho kouše, zvrací a víc si lidi hlídá a jak to vyřešit bez zrušení tý střídavky fakt netuším

birma
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:43
- Nahlásit

Maya
znám psy ve střídačce a naopak jim to vyhovuje. U labila bych viděla počátek problémů spíš ve změně, na kterou nebyl připravený a kterou mu nikdo neusnadnil, než v samotný střídavý péči. I když taky asi dost záleží po jaký době se ta péče střídá, kdyby po dni, asi by to pro něj muselo nutně bejt hodně vyčerpávající.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:46
- Nahlásit

ale jinak pokud mají toho psa opravdu rádi a i oni mají pocit, že mu střídavá péče vadí, ať se ho jeden z nich vzdá a bere si ho třeba sem tam na víkend. Podle mě ono "mám ho rád/a a tak musí být se mnou za každou cenu a to včetně jeho diskomfortu" nemá tolik společného s láskou jako s majetnictvím

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 14:54
- Nahlásit

Maya

osobně tedy vidím střídavou péči jako zlo jak u psů, tak u dětí

taky si myslím. Ešus by tohle nedal. Měl nás oba stejně rád, miloval nás a kdybychom se takhle rozdělili a tahali ho sem a tam, šťastnej by z toho nebyl. Nemusel by reagovat jako pes zadavelky, ale vím natuty že by to pro něj nebylo. Blanka ač jinak věci neřeši, tak by to pro ni taky nebylo úplně ideální,nerozhodilo by jí to, tak jako Ešusa, ale vím, že by z toho taky spokojená nebyla. Klidně by radši měla míň mýho času, ale byla tam, kde jsem já, než to střídat. Rumíček je trumpetka světoběžnická, tam zatím nevím .

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 15:17
- Nahlásit

birma
znám psy ve střídačce a naopak jim to vyhovuje
no ale to věřím, však můj Kim ten by byl z toho nadšenej, furt nějaká změna, to by mu extrémně vyhovovalo, jen prostě myslím, to není pro každého a to bez ohledu jak to psovi kdo usnadní nebo neusnadní
a jinak souhlas, že je to jen o dokazování lidí kdo má větší koule a na tom psovi jim asi moc nezáleží, když tohle dopustí

nejistá
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 15:32
- Nahlásit

Je to těžký. Já nejsem až tak nezaujatá - to je jasný, dcera je dcera. Oni ho prostě naučili, že nikdy nebyl v noci sám doma, vždy s ním někdo byl. U mne doma poprvé taky hysterčil, ale pak si zvykl, že se nic neděje a byl v klidu - no a teď právě zase hysterčí, mysleli jsme, že to přejde a nepřešlo. Vzdát se ho nechce ani jeden, jenže dle mýho názoru má lepší předpoklady dcera - má svůj byt, pes má nějaký režim a v případě potřeby je na hlídání u mne - třeba na tu noc. U bývalého přítele je to složitější - bydlí v dětském pokojíku u matky, která psa nesnáší - ne že by mu ubližovala, to zas ne, ale ignoruje ho a musí být zavřený v pokoji. Problémy pochopitelně jsou, protože on si psa chce brát, jak se mu to hodí a nechce žádný rozpis. Ale to je jejich problém. Můj problém je teď to, že mám neustále v domě vyblité hromádky, v noci brečí /no a zpočátku, když zjistí, že teda u nás bude, tak štěká/. Je to hrozný se na něj koukat - ráno je pak vyčerpaný jako kdybychom s ním dělali bůhvíco. Tak jsem myslela, že někdo by třeba věděl, co s tím.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 15:36
- Nahlásit

nejistá
můžeš zkusit nějaký uklidňující bylinný prostředky - relaxis, bachovky... Ale pořád to bude řešení následku a ne příčiny.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 15:53
- Nahlásit

nejistá
Podle me tento pes potrebuje jednoho pana ktery mu da jistotu ,ze veci budou tak jak budou. I mezi lidmi jsou kuprikladu autiste,kteri potrebuji sve ritualy jen tak se citi v bezpeci. Kazdopadne prehazovani psa mezi tremi lidmi by vyvolalo morskou nemoc urcite i silnejsim jedincum. Proste je jedno,kdo si o tom co mysli na foru,vidite konkretniho psa a jak to s nim mava...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 19:07
- Nahlásit

nejistá
no a prakticky je ten pes koho? kdo má na něj podepsanou smlouvu, kdo za něj platí na úřadě?

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:42
- Nahlásit

Maya
no a prakticky je ten pes koho? kdo má na něj podepsanou smlouvu, kdo za něj platí na úřadě?

a to je velmi správně položená otázka!!
Druhá otázka zní, kdo z těch dvou toho psa skutečně má rád. Protože ten, kdo ho skutečně má rád, se nebude chtít dívat na to, že ten pes trpí. Nepůjde -li mu o sebe, ale o psa, ustoupí, právě pro dobro toho psa.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:47
- Nahlásit

PetraK
Nepůjde -li mu o sebe, ale o psa, ustoupí, právě pro dobro toho psa.
Zas chápu, že pokud má slečna pocit, že se pes u přítele nemá nejlíp (jen v jedný místnosti a v bytě s někým, kdo ho nemá rád), tak ho chce mít i u sebe a je otázka, co by pro toho psa bylo lepší - být neustále v horších podmínkách, nebo současný stav? Vadila by mu střídavá péče, kdyby to u chlapa bylo lepší, nebo ho rozhodily právě podmínky u něj?

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2014 23:50
- Nahlásit

birma

já ale nestanovuju, že se ho má vzdát slečna . Já jen říkám, že ten, komu na psovi skutečně záleží upozadí sebe.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:00
- Nahlásit

PetraK
Já jen říkám, že ten, komu na psovi skutečně záleží upozadí sebe.
Já tomu rozumim a pokud by měli oba stejný podmínky, tak bych naprosto souhlasila. Jen z pohledu, kdy by jemu na psovi tolik nezáleželo a neupozadil se, tak nějak chápu slečnu, proč se ho nechce vzdát ona, když ve výsledku by to dost možná psovi ublížilo ještě víc...

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:05
- Nahlásit

birma,

když ve výsledku by to dost možná psovi ublížilo ještě víc...
[i][/i]
to nevíš.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:08
- Nahlásit

PetraK
nevim, proto píšu, že možná. Rozhodně věřím, že pokud je pes citlivka, tak setrvalý život v domácnosti s někým, kdo ho nesnáší, ho dokáže dostatečně rozložit a kdybych ho měla ráda, rozhodně bych ho tomu vystavovat nechtěla

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2014 13:26
- Nahlásit

Je dost pripadu,kdy lidi pouzivaji jako rukojmi sve deti! Je jim uplne jedno,jestli trpi nebo ne,hlavne kdyz skrze ne trpi jejich ex.
Kdo ma psa rad, hezka otazka,ale "mit rad" muze mit tisic podob,zalezi na individuu a o tom,jestli ma treba cit ci nikoli.Jo jo,cim vic poznavam lidi,tim vic miluji sve psy

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2014 13:30
- Nahlásit

Psa chteji oba,pokud bych videla,co to jejich "psa chteji oba" se zviretem dela,dala bych jim maximalne plysoveho.Pardon,ale myslim si,ze oba jsou nezrale osobnosti ,ktere by potrebovaly nazadek,a ne se starat o ziveho tvora. V podstate si predstavte,ze by si neporidili psa,ale dite,ted byste doma hlidala detskeho neurotika

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2014 08:14
- Nahlásit

nejistá
Kluk nemá na psa podmínky. Proto by bylo od něj rozumné, kdyby si pro něj chodil jen na venčení, větší prochajdy...je nutné, aby ho měl doma? Co v jeho případě znamená mít ho doma? Možná to tak vůbec není, ale dovedu si celkem představit: kluk sedí u compu a pes leží někde v peřinách...

Tony
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2014 10:45
- Nahlásit

Taky jsme s exem měli fenku necelý rok ve střídavé péči - byla ale více u mě, no a je fakt, že když se vrátila od něho, tak se se mnou nechtěla vůbec mazlit. Byla zaražená, zatočená někde v pelechu. Takže bylo znát, že to nedělá úplně dobrotu (to že se u exe měla jak v bavlnce nepochybuju - fakt to s ní uměl a milovali se vzájemně).
Takže souhlasím, že pro některé povahy to může být problém, jiné to uvítají.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání