| Autor |
Zpráva |
Jessi westik
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2014 19:12
- Nahlásit
Dobrý den,
Chtěla bych se vás zeptat, zda-li je lepší foxteriér nebo šeltie.ráda by sem dělala s ním agility.A to profesionálně.Mám teď westíka,na westíka je velmi rychlí,ale ne tak jak bych si představovala.U šeltie se bojím,že na agility nebude bodrá,že chytnu špatnou.Viděla sem spoustu dobrých šeltií,ale viděla sem i špatné.U foxteriéra se zase bojím toho,že na mě bude moc"prdlý".Z westíka na foxteriéra,to nevím jestli je dobrý nápad.Předem děkuji za odpovědi.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2014 19:47
- Nahlásit
Jessi westik
V kvetnu se ptas, zda knirac nebo sheltie, hlavne, aby to nelinalo. Ted uz je vyber presunut na foxika? Bodra sheltie na agi udela slusnej pruvan, prdly foxik to same. Treba navstivit, kdyz planujes profi delat agility, nejaky ty zavody a poradit se tam nazivo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2014 19:58
- Nahlásit
Jessi westik
profesionálně, jako že tě to bude živit?
šeltie nebo foxík je ohromnej rozdíl v povaze - to záleží na tobě jestli si líp sedneš s jemnym ovčákem nebo samostatnym teriérem.
U obou plemen můžeš vybrat skvělýho agiliťáka a jako u úplně všech plemen můžeš narazit na jedince, kterýho to bavit nebude.
souhlasím s Fifi, objeď závody, pokecej s trenéry a majiteli obou plemen, uvidíš, co ti sedne víc
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2014 11:48
- Nahlásit
Jessi westik
Jestli vám jde také o nelínání, tak pak určitě drsnosrstého foxíka - z toho prostě není ani chlup (pokud ovšem trimujete a nestrkáte ho do salónu, kde se trimují jen jako). Jestli přemýšlíte o hladkosrstém foxteriérovi, tak ten je velmi línací.
Znám foxíky, ale šeltii znám jen jednu, tak neumím porovnat. Foxík je každopádně skvělý parťák, a ano - je prdlý
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2014 08:21
- Nahlásit
Mám dvě šeltie s oběma dělám agility, DD, pasení ovcí, poslušnost a pár dalších věcí. Obě HODNĚ pelichají. Myslím že srovnávat foxe a šeltii je nesmysl - plemena jsou od sebe povahově hodně vzdálená. Na agi jsem potkala asi dva foxlíky a běda když na louce byla myší díra....
|