| Autor |
Zpráva |
PetrZERO
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2014 10:53
- Nahlásit
Ahojte, nevím jestli tady podobná diskuze už není, ale používám běžně granule, nejčastěji http://pet-food.cz/dospeli-psi/brit-care-venison-a ll-breed-1-kg.html a doplňuji je konzervami. Jelikž však nejsem příliš zkušený chovatel, rád bych se zeptal v jakém optimálním poměru střídat či vlhčit granule konzervami/kapsičkami atp. Respektive jak sestavujete "jídelníček" vy?
Děkuji moc za rady zkušenějších.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2014 10:57
- Nahlásit
no ja davam podle chuti, co je po ruce. Vetsinou granule, obcas konzerva, obcas konzerva s granulema, obcas maso... 80% sou granule, zas nejak moc konzervy, kapsicky a tak nedavam, pokud to neni malej pes tak by to slo do penez a chroustanim granuli si obrusuje zuby mechanicky taky.
Ono pokud ten pes neni citlivej nejak na zazivani, tak to asi muzes delat porad podle nalady.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2014 14:29
- Nahlásit
PetrZERO
Já mám granule jen jako nouzovku, na cestování a tak. Jinak krmím normálně syrovým.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2014 14:45
- Nahlásit
Kdysi jsem krmila jen granulemi a tak jednou, dvakrát za měsíc psům uvařila.
Pak jsem měla období, kdy jsem jenom vařila (kuřecí, rýže, zelenina).
Teď krmím granulemi smíchanými s konzervou, protože jeden ze psů je malý a starší, a viklají se mu nějaké zoubky, a zase jsem najela na to, že jim občas uvařím.
Tuhle jsme se tady totiž o tom bavili a když holky psaly, jak na ně ty psi slintají, když ony vařej, tak se mi po tom zastesklo a zase občas vařím
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2014 15:55
- Nahlásit
No já nevím, podle mě prostě nějaký poměr granule/konzerva, vlhčené/suché nemá cenu řešit nějak do hloubky, pořád je to v podstatě to samé, akorát s vodou nebo bez. Pokud mám kvalitní granule (ty jmenované jistě nejsou perfektní, ale rozhodně známe dost horších, že), tak nevidím důvod, proč přidávat konzervu. Že mi voní? Co je v ní "navíc", co psovi dávám? A pokud je v ní tedy něco důležitého navíc, proč rovnou nedávám lepší granule?
Já to prostě nechápu, no Asi už granulemi nekrmím moc dlouho na to, abych tomu rozuměla
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2014 16:40
- Nahlásit
Vařím, granule mají spíše jako mlsku. Když měli jen granule, chtěla jsem jim přilepšit konzervou. Shodou okolností si tchýně poručila koupit v marketu, nějakou konzervu pro jejich psa. Stála jsem hodinu u regálu a pročítala složení. Po těch 4% masa, co jsem vyčetla, mne kupování konzerv přešlo Vím, že určitě existují i konzervy s masem ale nechápu, proč jim radši nedát jenom maso, bez toho sajrajtu kolem...
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 11:05
- Nahlásit
worick ... nehledě na to, že necelá kilovka konzervy v suproši vyjde v akci na 40 Kč, a přitom za 40Kč/kilo jsem u nás na jatkách kupovala nádherný hovězí maso, ze kterýho by byl i čupr nedělní oběd pro dvojnožce
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 11:42
- Nahlásit
worick
No, stačí si pořídit z patnáct psů a člověka to vaření honem rychle přejde. Zlatý konzervy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 12:22
- Nahlásit
impact
Zlatý konzervy
no mě by zabily ty konzervy - koupit, otevřít, vymejt, vyseparovat...
Myslela bych, že nejlíp vycházejí časově ty granule?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 17:48
- Nahlásit
kachna_
Myslím, že psal, že granule doplňuje konzervami, ne že by chtěl krmit čistě konzervou. Dělám to taky tak, že na grancle sem tam dostanou konzervu. Výhradně konzervama bych teda nekrmila.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 17:53
- Nahlásit
impact
Výhradně konzervama bych teda nekrmila.
Já to právě pochopila, že jo.
Ale kdyby jo, mohla bys z použitých konzerv stavět pěkné boudičky a třeba bys založila stejnou módu, jako byly svýho času lahvový skleníky
Mamča, když krmila granule, dělala to stejně. Myslím, že pro pocit, že má psisko občas něco pro chuť.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 18:47
- Nahlásit
Jo, taky jsem dřív dávala na granule konzervy jen pro můj dobrej pocit, že jim přilepšuju, pak mě to přešlo.
Jinak krmit výhradně konzervama, to proč ne, ale musely by to být kvalitní konzervy s masem a přílohama a ty rozhodně nestojej 40 Kč za kilo, to by vyšlo dráž než kupovat maso u řezníka.
|