Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Nácvik na klec? Rady a tipy
Autor Zpráva
Falador
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 16:10
- Nahlásit

Dobrý den,

máme doma čerstvě štěně a máme doma klec, kde má svůj pelíšek a vše potřebné. Sám si tam chodí bez problému, ale jak se zavřou dvířka tak šíleně vyvádí i když sedíme třeba 2m od klece a čteme si knížku aby na nás viděl.
Nemáte prosím tipy na nácvik pobytu v kleci??

Díky!

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 16:29 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Falador
Štěně utahat do mrtva pořádnou procházkou (edit: přiměřeně věku pochopitelně). Dát ho do klece, případně mu tam dát i něco dobrého na kousání. Sednout si na zem (knížka je dobrý nápad) ne 2m daleko, ale ze začátku úplně ke kleci, ideálně skrz klec štěndo hladit (já jsem to učila na látkové kenele, tam jde pootevřeným zipem prostrčit ruka dovnitř). Až štěndo usne, tak potichoučku otevřít dvířka, aby se probudilo v otevřené kleci a necítilo se uvězněné.
No anebo to jde přes Crate Games od Susan Garrett (aspoň trošku se dá najít na youtube). Ale tohle mi přijde u malinkého štěnítka na nácvik vegetění v kleci takové přirozenější. Crate Games jsou zase super na jiné věci.

Falador
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 11:55
- Nahlásit

aňoňouma
Děkuju za tip, zkusíme to tak...

Falador
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 12:07
- Nahlásit

aňoňouma
Ještě bych se zeptal a když budu hned vedle klece tak mám na něj mluvit nebo si ho nevšímat a číst si.

Všude možně jsem narazil nechat ho tam a nevšímat si ho dokud vyvádí, jak přestane a je v klidu tak ho pustit.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 12:23 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

Falador
Ideálně by to mělo proběhnout tak, že vůbec vyvádět nezačne, bude si chvilku něco žužlat a pak spokojeně usne. Takže hodně utahané štěndo, které je rádo, že může padnout do bezvědomí, fyzický kontakt přes pletivo nebo ta pootevřená dvířka, nějaká dobrá kost nebo naplněný Kong... prostě tak, aby to byl pro štěndo co možná příjemný zážitek. Pokud má štěně vyloženě trauma ze zavřených dvířek, tak se dá třeba jen v kleci krmit - šoupneš tam misku, štěndo s ní zavřeš, ale ještě než dojí, tak zase dvířka otevřeš. Nebo jen zavřít, dát odměnu a hned otevřít (tím už se blížíme ke zmíněným Crate Games). Možností je spousta. Prostě to chce postupně přesvědčit štěně, že zavřená klec je skvělá věc. Nechat štěndo vyvádět, až se vyřve do totálního vyčerpání, mi nepřijde jako dobrá cesta. I když to tak samozřejmě jde taky, jen pomaleji...

Falador
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 12:28
- Nahlásit

aňoňouma
Dobře, máme doma co zkoušet ;)
Díky a dám pak vědět.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání