Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / strava BARF
Autor Zpráva
hasslik
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 20:50
- Nahlásit

Zdravím, měl bych prosbičku pro zkušené a prosil bych o radu. Mám 6 - měsíčního pitbulla a dnes jsme přešli na stravu BARF. Celý den čtu mnoho článků a recenzí a jsem ze všeho tzv. JELEN DD Měl bych prosbu. Mohl by mi někdo dát užitečné rady ohledně tohoto stravování a hlavně bych potřeboval vědět, jaké doplňky a vitamíny musím psovi dát, aby měl vyváženou stravu a nic mu nechybělo? Předem děkuji za rady..

birma
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 20:59
- Nahlásit

hasslik
prostě mu dáš svalovinu, vitřnosti a kosti, sem tam přihodíš zeleninu nebo mléčný výrobek a budeš se dívat, jak si prcek mlaská
já přidávám ještě hydrolizovaný kolagen, sem tam nějakou řasu nebo lososový olej, kamarádka zas dává pupalkový, ale nic z toho rozhodně není nezbytné.

hasslik
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 21:22
- Nahlásit

olej koupim asi nejspis lososovy a dale prave nevim co.. momentalne mam ROBORAN, dávam jednu lžicku do kazde davky jidla neni to moc?

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 21:35
- Nahlásit

hasslik
Kdyz das pestrou stravu masovou, do toho psovi hodis sem tam nejaky jabko, mrkev, kedluben pres den, do masa nakrajis obcas cinsky zeli, salat, kydnes kysany zeli, zalijes kefirem, podmaslim, nebo pridas cottage syr, bude houby zle. Roboran neni az tak potreba, klidne bych omezila jeho davku tak jednou za dva tydny. Olej taky neni zadnej extra potreba. Neni to veda, jen v ramci mesice stridat primerene od kazdyho neco. A nebat se toho, vyvazenost je pojem, kterej dneska hodne frci.

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 22:17
- Nahlásit

hasslik
Nechci být nějak kousavá, ale já nemám ráda ten postup dnes jsme přešli na stravu BARF. Celý den čtu mnoho článků a recenzí a jsem ze všeho tzv. JELEN
Nejdřív si to nastuduju, urovnám v hlavě, a až potom začnu - tak by to mělo být podle mého názoru. Jsem na FB ve skupině BARFování a někdy je to skutečně žalostné, lidi jsou hr do toho dát psovi "to nejlepší" a přitom blbě začnou, přivodí psovi průjmy, vrazí do něj kosti, aniž by byl zvyklý, atd.
Doporučuju knížku BARF od Novosádové, případně její web.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 06:38
- Nahlásit

hasslik
Já jsem někde četla krásnou větu. Všechny tyhle články je potřeba důkladně prostudovat, pak je zapomenout a začít normálně krmit
Doplňky jsou od slova "doplnit". Tedy cíleně, podle toho, co psu chybí. Při dostatečně pestré stravě nechybí nic, tak není potřeba nic přidávat. Sobě taky necpeš tuny prášků a bobulí, ne?

hasslik
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 13:31
- Nahlásit

tak snažil jsem se to nastudovat a poradili mi kamaradi co tuto stravu vyuzivaji, kazdopadne kazda rada je cena... a psa nenecham chcipnout kdyz nezere!!!!!

hasslik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 14:19
- Nahlásit

jak to delate se zeleninou tzv. prilohou k masu pro psa? diky

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 14:31
- Nahlásit

hasslik

štěndo učím od malička, starou fenu jsem zvykala postupně. Dávám všechno, syrovou dávám najemnou strouhanou/krájenou, lehce s olejem, či jogurtem,/kefírem.případně občas zeleninu lehce ovařím příp. lehce podusím. S bylinkami.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 14:46
- Nahlásit

hasslik
pokud dávám mletinu, tak zeleninu zamíchám do ní, jinak ji smíchám s jogurtem, kefírem nebo třeba vajíčkem

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 18:14
- Nahlásit

Zeleninu syrovou, najemno strouhanou nebo prohnanou robotem. Někdy spařím horkou vodou. Mám i zásobu sušené zeleniny, když není čas nebo zrovna nejsou zásoby. Přílohy (rýži, ovesné vločky) dávám jenom v zimě, mám psy venku.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 19:35 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

corgi
Přílohy (rýži, ovesné vločky) dávám jenom v zimě,
já je dávám, když mi zbydou při vaření večeře
zeleninu před rozmixováním míchám pár s lžícema oleje nebo vody, líp se to pak mixuje
Nevýhoda je ta reakce na kuchyňskýho robota. Jen pustim robota, přiřítěj se ze všech koutů

hasslik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 20:53
- Nahlásit

dnes jsme udelal smes zeleninu, petrzel, mrkev, spenat, brokolice,zeleny salat, vse jsem nastrouhal a na drobno nakrajel a zamrazil a vzdy pridam trochu do smesy masa. a kdyz jsme jeste u toho, co davate za maso? pes mi zere vsechno, smes hovezi s droby, kureci, kureci kridla a dnes sezral prazene drzky, smrad to byl ale neskutecny

hasslik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 20:54
- Nahlásit

ten olej co pridavate, tak davate lzicku do kazde davky?nebo staci lzicka jednou tydne

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 21:17
- Nahlásit

hasslik
a dnes sezral prazene drzky, smrad to byl ale neskutecny

Co to je, prazene drstky? Myslis zelene, neprane, ktere jsi nejak opracoval teplotne?
Jinak krmim v ramci mesice zhruba tyhle druhy masa - hovezi s droby, kureci masite skelety, morske ryby, jatra, drstky neprane, pajsl hovezi/hrtany/osrdi, ledvinky atd. Olej nepridavam zadny. Zeleninu mi psiska zerou samotnou, kusovou, coby mnamku (mrkev, kedluben, redkvicky) a ovoce to samy, jablko ci merunky jsou pry moc mnam. Ale dneska jsem krouhala cervenou repu do mletiny, ta jim vzdycky moc chutna.

hasslik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 21:33
- Nahlásit

omlouvam se melo byt neprane

hasslik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 21:36
- Nahlásit

Jak to maso stridate? Tak jak se to hodi?Muj mel treba dva dny hovezi, ted bude mit dva dny kureci atd, vzdy vytahnu balik masa a to naporcuji a zere to dokud to je..... ma jeste nekdo nejaky tipy na pochoutky pro psy?

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 21:47
- Nahlásit

hasslik
Jak to maso stridate?
Tak, aby dostal pes od kazdeho neco v ramci mesice. Jen u skeletu ci vice "kostnatejsiho" zradla toto nepodavam dva dny za sebou.
U pul rocniho stenete bych asi dotovala vice tech skeletu kurecich, v pomeru s ostatnimi vnitrnosti. Ale primerene, aby se psik neucpal, takze zaradit treba 2-3x do tydne. A prolozit jinym druhem masa. Pochoutek pro psy je fura, od morkovych hovezich kosti, pres paticku ztvrdleho chleba az po doma varene kureci zaludky/srdicka, pecene jatrove pamlsky, zalezi na ucelu pouziti.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 22:01
- Nahlásit

hasslik
Upřímně, jestli jste s BARFem začali předevčírem, tak mi tohle složení stravy přijde pro nenavyklého psa dost velký záhul. Kuřecí křídla hned druhý nebo třetí den??? No držím palce, ať to štěňouch stráví bez následků...

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 22:23
- Nahlásit

hasslik
Jak to maso stridate? Tak jak se to hodi?
většinou podle toho, co mám doma Teď jsem třeba dostala zadarmo tašku skeletů, takže má pravidelně skelety + něco k tomu (mletinu hovězí s droby, dneska to bude rybí drť, velké množství jogurtu...), když dostanu v jiném řeznictví hrtany a plíce, tak bude zas období, kdy bude mít víc těch. Obecně se snažím stejně jako Fifina udržet nějakou pestrost v řádu týdnů, rozhodně neřeším, že by nemohl mít pes dva dny po sobě to samé.
dneska jsem krouhala cervenou repu do mletiny, ta jim vzdycky moc chutna.
jj tu Adam taky miluje, jen si na to člověk musí vzpomenout při ranním venčení, aby nejel na veterinu

hasslik
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 10:17
- Nahlásit

chtel bych se jeste zeptat ohledne tech jogurtu.. co jim davas za jogurty? a to nejspis pak kombinujes s ovocem a jako snidane vid

jinak pes zatim bypada skvele, pekny tvrdy trus a pravidelne jednou - dvakrat denne.... hlavne na nem vidim ze je spokojenejsi. tak snad se bude drzet a vse tohle zvladne

birma
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 10:18
- Nahlásit

hasslik
co jim davas za jogurty? a to nejspis pak kombinujes s ovocem a jako snidane vid
dávám normální bílej jogurt a kombinuju to s masem a zeleninou k večeři (mám nějakou poruchu či co a prostě nejsem dlouhodobě schopná udržet model krmení dvakrát denně)

hasslik
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 11:24
- Nahlásit

a maso davas prevazne syrove nebo varene

birma
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 11:36
- Nahlásit

hasslik
jenom syrové, vařím akorát na pamlsky

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 14:45
- Nahlásit

hasslik si pořád ještě nic nepřečetl. To složení stravy uvedené výše je pro psa, který je už zvyklý, ne na začátek.

S tím, jak se stalo to "BARFování" módní vlnou, se do toho lidi pouští bezhlavě a já se obávám, že i rozumní veterináři od toho dál budou odrazovat, pokud to bude takhle vypadat. Viz případ ze včera, kdy dal někdo na FB fotku hrnce s uvařenou šlichtou - mletina, těstoviny, rozvařený chleba - a chlubil se tím jako první BARF snídaní své německé dogy....

hasslik
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 18:08
- Nahlásit

přecetl jsem si clanek a od toho beru inspiraci http://www.manwe.eu/index.php/coje-to-barf

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 18:09 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

hasslik
A přečetl sis taky tenhle článek? Třeba že se má první týden-dva krmit jen libovou svalovinou?

hasslik
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 18:51
- Nahlásit

pes je v pohodě žádná sračka nic tak uvidime... mě přestal žrát granule, měl problémy po ACANE měl průjem a delsí dobu, proto jsem byl rád že pes žere a má pěkný trus.... možna jsem to uspechal ted to nevratim....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání