Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vhodné plemeno-domek, zvířata, dítě
Autor Zpráva
haflinger
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 13:09
- Nahlásit

Dobrý den,
Chtěla jsem se poradit s výběrem pejska. Nevím jaké plemeno zvolit. Bydlíme v domku se zahradou. Pejsek by byl na noc v kotci, kde by měl k dispozici zateplenou boudu a menší prostor kolem boudy. Přes den by byl pejsek volně na zahradě s přístupem do kotce. V čas, kdy nejsme v práci, bude mít pejsek možnost být s námi v domku. Procházky jsou samozřejmost, avšak na opravdu velké procházky bude čas jen o víkendu. Proto bych chtěla klidnější plemeno, které je méně aktivní. Zatím nemáme děti, ale v plánu jsou v blízké době, proto chci pejska raději teď, abychom jej vycvičili a vychovali, než příjde miminko. Dalším požadavkem je, aby to nebylo plemeno, které má silný lovecký pud. Máme králíky, slepice, papoušky, křečky, kočky, ryby a jiná zvířata venku i doma. Chtěli bychom nejlépe středně velké plemeno psa, nebo i větší. Přítel, nebo já jsme měli dříve labradora, zlatého retrívra, německého ovčáka, belgického maliňáka, pražského krysaříka a dalmatina, tak bychom chtěli jiné plemeno (i když pejsci to byli všichni báječní). Jaká plemena by jste mi doporučili aby pejsek byl méně aktivní a klidnější povahy, bez silně loveckého pudu?

Mockrát děkuji za tipy a rady!!!

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 13:17
- Nahlásit

haflinger
Vlčí špic?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 16:05 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Bernardýn. Špic ne, nemá soudek a z kotce by tím pádem mohl chytit bipolární poruchu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 19:07 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

haflinger
Ke zvířatům je špic fakt ideální. Uvádí se, že to není pes do kotce. Já nevím, kotec nemám. Rodičů špic spával v "dílně" a trauma z toho neutrpěl.
Náš špic domácí zvířata naprosto ignoruje, rodičů špic "náhodně" probíhal hejnem slepic, nicméně ztráty jsme od špiců neměli. Je to třeba zajímavý (pro mě), jak moc je to nesrovnatelný s naším německým ovčákem, já třeba, kdybych si pořizovala dalšího psa ke zvěři, radši bych si pořídila ohaře, který se tomu vztahu ke zvěři naučil dobře, než toho německýho ovčáka.
Jen si teda úplně nemyslím, že vlčí špic (nebo špic obecně) je klidnější povahy. On je to takový čertík, který má pořád přehled. Není nadměrně uštěkaný, ale je to hlídač tělem i duší.
K dětem je můj vychovaný špic milionový, mamčin rozmazlenec teda nic moc. Asi bych na děti navykala už odmala. Ale pokud je třeba dítě nemocný, tak prostě začne nosit aporty (to bych taky učila) a nestane se z něj soudek s prachem.
Srst, když nebudete mít smůlu a budete vybírat co nejmenší podíl krve keeshonda, je prakticky bezúdržbová.
Ale je to podle mě plemeno poměrně specifické, chce si ho dobře okoukat.
zbrnd
Špic ne, nemá soudek a z kotce by tím pádem mohl chytit bipolární poruchu.
nejsem si úplně přesně jistá, jak souvisí soudek s bipolární poruchou? (ale samo to může být i tím, že mě intelektuálně předstihlo moje pětileté dítě ).

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 20:07
- Nahlásit

kachna_
nejsem si úplně přesně jistá, jak souvisí soudek s bipolární poruchou? (ale samo to může být i tím, že mě intelektuálně předstihlo moje pětileté dítě ).
Jsi si tedy nepřesně jistá.. To by mělo stačit.
Pro jistotu to ale vysvětlím.
Špic zavřený v kotci nemůže být kůliva absenci soudku věčně v lihu a tudíž se vzteká, je tedy v neustálém stresu a to bývá jeden z faktorů zapřičiňujích bipolární poruchu. jednoduché ne?

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 20:55
- Nahlásit

zbrnd
o bývá jeden z faktorů zapřičiňujích bipolární poruchu
a nebývá to i alkoholismus?

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 22:05
- Nahlásit

kachna_
je špic fakt ideální

já jen malou technicko ..není špic jako špic..líbivá akita (Ať AI nebo AA) patří taky mezi špice a tu bych uplně ke zvířatům neviděla..jako teoreticky když bude štěndo s nima uplně od malinka tak to možná dá, ale špíš je mnohem větší pravděpodobnost, že až vyroste tak po nich půjde...jsou to dost lovci co znám...najdou se i vyjímky, ale většina co znám tak zvířátka kosej

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2014 23:54
- Nahlásit

já mám špice v noci v kotci a bipolární poruchu snad nemaj
teda německé špice, aby teda bylo jasno
moji jsou teda k dětem super a to děti přišly když už jim bylo pár let
ke zvířatům taky, když jsou zvyklí odmala, tak není problém, jinak se musí navyknout, třeba na nový kotě si pár týdnů zvykaj
akorát k těm křečkům a tak bych je nepouštěla, přece jen jsou to myšilovci, ani morče jsem neriskovala, ale slepice, králíci v pohodě, ptáky nemáme, tak to nevím
jedna tématická aneb kámoška na procházce

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 11:04
- Nahlásit

kachna_
Alkoholismus jak kdy, ale spíše nepřímo tuším.
Tady spíše ne, protože tady ten alkohol by měl sloužit právě k uvolnění a relaxu a ne navozovat stresy.
Ale já myslel v té původní radě i na tohle roziko a proto jsem doporučil bernardýna neb ten jednak jako plemeno je již geneticky uzpůsoben ke konzumaci, tedy pravděpodobně bude pít spíše s mírou, druhak více vydrží a třeťak moderní alpský bernardýn se už se soudkem rodí, takže jej není nutno kupovat. Soudek.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 11:06 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Maya
a to děti přišly když už jim bylo pár let
To není moc zodpovědný nechat se děcka toulat několik let. Máš ty rozum?

, třeba na nový kotě si pár týdnů zvykaj
A zkoušela jsi dávat třeba Pancreolan?

já mám špice v noci v kotci a bipolární poruchu snad nemaj
tak možná jsou naočkovaný, jinak by ji mít museli!!!

haflinger
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 14:38
- Nahlásit

A co flat retrívr? Je sice aportér zvěře, ale kdyby si od štěněte zvykal na jiná zvířata, tak by je pak neměl tendence lovit?

impact
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 14:39
- Nahlásit

Flat podle mě určitě nebude klidnější a méně aktivní. Pořád je to pracovní pes.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2014 14:49
- Nahlásit

A co nechat naklonovat na míru?

haflinger
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2014 18:37
- Nahlásit

Je ještě pro nějaké plemeno toto typické? Nebo taková povaha je typická spíše jen pro špice?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2014 19:35
- Nahlásit

Velmi typické je to rovněž pro bernardýna.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2014 23:21
- Nahlásit

kachna_
intelektuálně předstihlo moje pětileté dítě

jsi na tom lépe než já. mě předstihlo devítitýdenní štěně

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 08:19
- Nahlásit

haflinger
Je ještě pro nějaké plemeno toto typické? Nebo taková povaha je typická spíše jen pro špice?
tak určitě ještě společenská plemena mívají takové nekonfliktní povahy, ale to zase nejsou psi na ven
holt každé plemeno bylo kdysi šlechtěno k nějaké práci a k hlídání domu a tím ke koexistenci s domácím zvířectvem byl používán právě špic

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 08:27
- Nahlásit

Maya
Já bych asi ještě, pěkně od štěňátka, brala toho německýho ovčáka - z dobrý chovky, nepracovního a ještě vybranýho chovatelem co nejklidnějšího. Pár jich takhle znám a dobrý.
My jsme kdysi, když jsme vybírali psa ještě přemýšleli nad berňákem?, pak jsme vybrali kvůli velikosti špice.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 08:38
- Nahlásit

kachna_
pravda berňák taky, u toho NO je to asi hodně o výběru, u nás si takhle k baráku koupili předloni tuším a jsou z něj dost nešťastní a prej výstavní linie taky, tak nevím

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 10:27
- Nahlásit

NO je dobrej na tanec se psem, jeho vystavni anatomie je k tomu primo predurcena, pro zadavatelku je ovšem ideální (myslím, že to tu ještě nikdo nezmínil) bernardýn

Neumi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 13:08
- Nahlásit

pro zadavatelku je ovšem ideální (myslím, že to tu ještě nikdo nezmínil) bernardýn
po přečtení zadavatelčiných požadavků nelze než souhlasit

iva
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 10:02
- Nahlásit

Kromě velikosti by vašim požadavkům vyhovovala pastevecká plemena, např. slovenský čuvač, šarplaninec apod. Jsou to plemena, která jsou naprosto v pohodě ke všemu, co patří k jejich domácnosti, vše bedlivě hlídají, přitom nejsou nijak nároční na pohyb. V dospělosti dávají přednost hlídání z nějakého vhodného stanoviště a občasným poklidným procházkám. Jen dobře vychovaný a vycvičený pastevec však může chodit navolno. Pokud plánujete miminko, rozhodně bych pořídila fenku, ať už se rozhodnete pro jakékoliv plemeno.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání