| Autor |
Zpráva |
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 22:46
- Nahlásit
Co znamená, když mě pes neolizuje? Nemá mě rád? Moje 3/4 roční fenka olizuje matku i spolubydlící (se kterou se mají extrémně rády) přes obličej a musím říct, že jako její majitelka se cítím docela méněcenná. Olizuje mě jen když se vidíme po delší době (když přijdu odněkud, např.) a to mi olizuje jen hřbet ruky. Jednou mi olízla ruku jemně, když si myslela, že spím. Ale jinak asi nikdy.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 00:26
- Nahlásit
A nesmrdíte?
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 11:27
- Nahlásit
zbrnd
Ať čichám, jak čichám, necítím nic. Ne, vážně. Vím, že to asi moc hrotím. Ale zkrátka mě to mrzí, když vidím, že psi páníčkům projevují náklonnost a moje čuba mě ignoruje.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 12:26
- Nahlásit
krisikowa
Já myslím, že "moc hrotím" je nesmysl, důležitý je, aby vám to klapalo a abste byly spokojené ve vašem vztahu jako vážně, ať si říká kdo chce co chce ne?
Čichat musí ale někdo jinej, člověk svý pachy a pachy ze sebe nemusí vnímat až tak jako někdo jinej.
Možná to může bejt i naopak, že právě nesmrdíte a mamka a spolubydlící smrdí prostě lépe.
Nebo se nemejou třeba pořádně ... nebo se víc potí ..... nebo nebo nebo ... těch důvodů prostě může bejt asi hodně.
|
Taffy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 18:47
- Nahlásit
Můj pes se třeba vyhýbá lidem, kteří kouří. Máme spolu suprovej vztah a pusinkujeme se furt, ale i mě se stalo, že jsem přišla domů "zakouřená" a nechtěl ke mě ani přijít..
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 20:21 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit
kirsikowa
Nejdřív jsem si myslela, že je "problém" ve vaší osobní vůni, ale po tom závěru, kde píšete, že vás olízla tak jemně po ruce, když si myslela...., mne napadlo, zda k vám zkrátka nechová takový respekt, že si vás nedovolí olízat přes obličej křížem krážem
Ten problém jsem dala do uvozovek, protože kdyby byla důvodem neolizování vaše osobní vůně, bylo by těžké to řešit. Protože tam jsou, myslím, dvě možnosti - buď vaše ph, a to se těžko mění. Nebo by mu nevoněl váš krém na ruce, nebo na obličej, nebo sprchový gel, popř. i prášek na praní či aviváž...
Ale docela se kloním k tomu respektu. Co myslíte?
Jo - a vy jste fence někdy dala pusinku? Co ona na to?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 20:31
- Nahlásit
Mě teda oblejzávaj všichni psi a to kdykoliv jen mají příležitost (myslím obličej), akorát když si dám např. panáka (prostě chlast), tak odvracej hlavu když za nima dolezu a chcu "pusinku".
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 21:14
- Nahlásit
Moje fenky olizují jen ruce, obličej zcela výjimečně dají pusinu na tvář nebo na nos ale nikdy na pusu a rozhodně mě neoslintávaj a neoblejzaj. Celkem mi to vyhovuje, nemám ráda, když mi někdo narušuje osobní prostor.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 21:57
- Nahlásit
ssshhhhh
rozhodně mě neoslintávaj a neoblejzaj.
proste kynolog amater jsi
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 14:50
- Nahlásit
krisikowa
Když se podívám, na svoji smečku , tak každý to má jinak. Kluk olizuje ruce, ale nejraději ouška , tomu, komu se vecpe na klín. To mu nedovoluji, protože má tendence se prolízat dohlavy , ale dělá to venku i některým fenkám, které se mu opravdu líbí. Četla jsem, že je to projev přátelství, náklonnosti. Jeho fenka je decentní, spíše submisivní povahy, dost často -naznačuje olíznutí- je na ní vidět, jak by chtěla, ale zdráhá se. Když si to synátoři vynucují, odvrací hlavu, a nedá pusinku a nedá. No a ta nejmladší dostává pětiminutové lízací záchvaty lásky, ve stylu "panička je jenom moje" A taky miluje, když se natřu kokosovým olejem, mňamka
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 14:54
- Nahlásit
sicluceatlux
když se natřu
tak jestli ji chceš udělat radost, natírej se rybím nebo originál loštickejma tyčinkama...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 15:03
- Nahlásit
zbrnd
Není třeba, stačí to jak to je , ale díky za doporučení, máš vyzkoušeno, že doporučuješ ?
Ona to je taková bezva canisterapie, když člověk není ve zrovna nejlepším rozmaru . Dětem jsem dělala "piškotkování", to mi doporučila kamarádka, co dělá prakticky canisterapii. Děcka se obloží kouskama piškotků,podél těla, aby nebyly hned na očích, pesy je hledají a jak ňufají a šmejdí po tom tělě, je to také léčivé
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 15:06
- Nahlásit
sicluceatlux
máš vyzkoušeno, že doporučuješ ?
ni, já používám přírodní esenci, je mnohem silnější i paní v loštický speciálce mi to potvrdila než se pozvracela
bezva canisterapie,
nějakej další podvod jo?
pesy je hledají a jak ňufají a šmejdí po tom tělě, je to také léčivé
není lepší už teda třeba lechtací masáž?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 15:14
- Nahlásit
zbrnd
Dnes nic moc, teda.................. , měl bys naježit ostny více Lehtací masáž asi nebude patřit k canisterapii. Ale provozujeme ještě baby masáže
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 16:10
- Nahlásit
mefena neolizuje skoro vubec, pes vydrzi hodinu oizovat cokoli, podlahu, skrin, nohu, oblicej....
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2014 23:47
- Nahlásit
Můj pes rád olizuje a taky francouzáky. Protože v bdělém stavu od nás moc pochval nedostane, začala se specializovat na podřimující osoby. Jednou jsem ji pozorovala jak vyčkávala, až kamarád začne podřimovat, pak se přikradla k němu na gauč a do pootevřené pusy mu strčila jazyk...
Jinak co je velmi zákeřné je dotek studeného čumáku (kdekoliv na těle) ve chvíli, kdy to člověk nečeká.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 12:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
krisikowa
mám psy dva. Samojed je těžce lízací, olizuje všechny a pořád. Olizuje mne, když je hodina na prochajdu tak, že by mi málem nosem vyšťouchnul oko, olizuje ráno berňákovi celou tlamu, olizuje kamarádku, když loudí kokino. Vůbec si nemyslím, že to dělá jen podřízený pes, jelikož jinak si na berňáka otvírá hubu a na paničku kolikrát s..e z vysoka
Berňák není ani mazlící, lízací už vůbec ne a když už olízne mne nebo muže, to už tedy jó musí být situace. A to jen líz a hotovo, nikdy to nezopakuje, je to stylem:,,tak a máte zase na půl roku vystaráno" Když mu pusinkuju papulu já(což je pořád ) snaží se uhnout a kdyby mohl, snad i uteče, tomu mu brání jen vrozená poslušnost
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 21:32
- Nahlásit
Baggie Já "aspekt smradlavosti" razantně odmítám, meju se naprosto průměrně, s ničím to nepřeháním, moje matka to dodržuje podobně a spolubydla je extrém. Ta se pořád něčím polívá, maže a tak. Samozřejmě, že je to nedostatkem respektu. otázkou je, zda se s tím dá něco dělat.
Ano, pusinkuju ji často. Nereaguje nijak. A když už, tak se spíš odtahuje, anebo naopak větří, když je to po jídle.
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 21:32
- Nahlásit
ssshhhhh Osobní prostor u vlastního psa? Vážně? :-o
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 21:33
- Nahlásit
sicluceatlux Jo, spolubydla čas od času používá tělové máslo s vůní čokolády, to se ji snažila sežrat komplexně Ale tohle je jiný případ.
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 21:35
- Nahlásit
worick No, to je dost podobnej případ, akorát že tohle je fena, no.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 18:59
- Nahlásit
krisikowa
jo, nemám ráda když mi někdo leze po hlavě a i u cizých psů které mám ráda je mi to nepříjemné. To, že nemám ráda, když mi pes slintá do obličeje nemá nic společného s tím, zda mám ráda psa.
Jinak myslím, že problém nebude že smrdíš, ale možná právě že nesmrdíš, pesani to rádi ne?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 19:02
- Nahlásit
krisikowa
Samozřejmě, že je to nedostatkem respektu.
K té spolubydlící?
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 16:49
- Nahlásit
krisikowa
Samozřejmě, že je to nedostatkem respektu.
Já myslela naopak, že tebe neolíže, protože tě respektuje "až moc", tedy tak, že si nedovolí tě olizovat...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 18:01
- Nahlásit
Baggie
Já myslela naopak, že tebe neolíže, protože tě respektuje "až moc", tedy tak, že si nedovolí tě olizovat...
Tak jsem to myslela taky.
|