| Autor |
Zpráva |
bulim
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 22:02 - Změnil/a: bulim
- Nahlásit
Dobrý den,
možná mám hloupou otázku, ale k věci. Mám psa bez PP - oba jeho rodiče jsou s PP, chovatelku znám osobně a znám i psa, působily jsme ve stejném flyballovém družstvu. Vím, že štěňata jsou zdravá, rodiče mají většinu testů, otce i matku má doma, znám a jsem v konaktu také se všemi majiteli sourozenců. Pes je uchovněn, několikrát kryl, skvělý sportovec. Fenka bohužel nestihla být uchovněna a při druhém hárání, kdy psíky hlídal manžel chovatelky, k sobě pronikli a byla štěňátka. Můj dotaz zní - pokud bude fenka uchovněná, lze zpětně vystavit průkaz původu?
Děkuji za odpověď
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 22:10
- Nahlásit
Pokud majitelka feny nenahlasila tu "nehodu" vcas klubu, tak nelze. Kor jestli je stenatum uz x mesicu. Jinak by slo treba udelat vyjimku (zalezi na klubu), takhle to vidim jednoznacne, ze zpetne PP vystavit nelze. Ba naopak muze byt chovatelka popotahovana za produkci bezpapiraku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 22:50
- Nahlásit
bulim
Chovatelka může být popotahována, pokud vrh nenahlásila a nezaplatila pokutu. PP zpětně vystavit nelze a na vrh po neuchovněné feně už vůbec ne. Teoreticky by šlo psa dát do registru, ale to se dělá jen u málopočetných plemen, musí s tím souhlasit klub a není to až taková sranda.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 23:23 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
bulim
bude fenka uchovněná, lze zpětně vystavit průkaz původu
Maya
Teoreticky by šlo psa dát do registru, ale to se dělá jen u málopočetných plemen, musí s tím souhlasit klub a není to až taková sranda
a na co PP na uchovnění?
pak je taky otázka, jestli ten pes na to má aby PP nebo registr získal..to že mají rodiče PP a jsou uchovnění není záruka toho že jejich potomek je vhodný kandidát do chovu
(nemá žádnou zdravotní, charakterní nebo vzhledovou vadu...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 00:21
- Nahlásit
PP lze vystavit kdykoliv. Osobně jsem schopen zajistit vydání průkazu původu na cokoliv.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2014 08:14
- Nahlásit
Fajka
a na co PP na uchovnění?
tak registr se dělá vždycky jen kvůli chovu, když už prostě není čím krejt, u špiců se párkrát dělal
na co PP v případě zadavatele, kde si myslím, že půjde o běžný plemeno, taky nechápu, pokud chci chovat a nebo na výstavy, tak si na to koupím štěně rovnou žejo
|