Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Koupe nemocneho stenete. (skryta vada)
Autor Zpráva
Anetak
# Zasláno: 16 Led 2005 15:59
- Nahlásit

Pred tydnem jsem koupila stene civavky s PP. Nejspis ma vrozenou vadu uz potreti lezi v nemocnici na kapackach a uz potreti si sahla na dno. Jake pravo mam v tomto pripade, kdyz me chovatelka na tuto nemoc predem neupozornila. Muzu stenatko vratit ci pozadovat nahradu za veterinarni peci, ci vymenu za jine ZDRAVE stene???
Kdo nam poradi... Jsme zoufali.

niniel
Člen
# Zasláno: 16 Led 2005 17:02
- Nahlásit

Znamym zemrelo stene asi mesic po jeho koupi. Nechali udelat pitvu a chovatel jim musel vratit penize. Nechte si vystavit potvrzeni, ze pes ma vadu vrozenou, tudiz, ze neonemocnel az u vas. A pak uz zalezi na vas, zda budete pozadovat vraceni penez za stene nebo penize za lecbu, ja bych vratila stene, protoze jinak vas bude stat jmeni. Pokud ho vratite, uz si od tohoto chovatele dalsi neberte, mozna ma tu vadu cely rod.

Dana
# Zasláno: 16 Led 2005 19:14
- Nahlásit

Na štěně se vztahuje " záruční doba" šest týdnů,na skryté vady o kterých chovatel neví. Pokud máte v kupní smlouvě ,že je štěně předáváno bez zjevných exteriérových či zdravotních vad.Měli by jste kontaktovat chovatele a domluvit výměnu nebo vrácení peněz. Hodně štěstí Vám i štěňátku.

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2005 08:33
- Nahlásit

Teda, jestli nemocne stene vratite, tak uz si dalsi neporizujte, kdyz je to pro vas vec!!!!!!! Copak ten tvor za to muze? A kdyz neni chovatel seriozni, tak to stene necha chcipnout

Evička
# Zasláno: 17 Led 2005 08:39
- Nahlásit

Každý slušný chovatel poskytuje ke štěněti kupní smlouvu, ve které většinou bývá uvedeno, že stěně je zdrávo, bez zjevných vad exterieru plus další náležitosti, hlavně podpisy obou smluvních stran. Záruční doba je skutečně dle občanského zákona 6 týdnů a po tuto dobu se na štěně vztahuje reklamační lhůta jako u každého jiného "zboží". Pokud je chovatel seriozní, tak se s vámi domluví na nějaké kompenzaci - buď vrácení peněz nebo jiné štěňátko. Pokud bych si brala jiné štěně, tak bych trvala na tom, aby bylo vyštřeno na právě zmíněnou vadu, že se u něj nevyskytuje. Pokud se s chovatelem nedohodnete, tak je třeba postupovat soudní cestou a domáhat se vrácení peněz takto. Bohužel to bývá velmi zdlouhavé. Samozřejmě pokud se nedohodnete, tak je ještě možnost kontaktovat Klub choatelů a zkusit situaci řešit i tam. Je to vždycky moc smutné, když se v chovu něco takového přihodí,je to nepříjemné pro obě strany. Je možné, že to chovatel skutečně nevěděl, když vám štěně prodával. Některé vady se mohou ukázat až po nějaké době. Vytrvejte a určitě se vám podaří vše dotáhnout do konce.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Led 2005 14:11
- Nahlásit

pro "Anonymní"

příliš silná slova na můj vkus. Já moc dobře vím, jaké to je starat se o nemocné zvířátko. U mě se sice jednalo o kočku, ale princip je stejný. Od jedné chovatelky jsem dostala koťátko. Při předání mi byla zatajena skrytá nemoc, která se projevila až později. Přestože jsem měla kočičku moc ráda a snažila jsem se ji zodpovědně vyléčit (za léčbu jsme zaplatila desetitisíce), kočička se ne a ne vyléčit. Poté, co jsme od kočky chytli nemoc (plíseň) celá rodina, nemohli jsme ji mít déle doma a chovatelka souhlasila, že si ji vezme zpátky - loučili jsme se s mícou s těžkým srdcem, ale jinak to nešlo.
Pokud je stav zvířátka natolik špatný, že Vám přináší jen starosti a "žádnou radost" a víceméně se vlastně trápí i přesto, že mu věnujete veškerou svou lásku, je lépe ho nemít.
Nechci aby to, co jsem napsala vyznělo špatně....nikdo tady taky nepsal o tom, že by pejska považoval za věc, ale pokud si pořizuji štěně s PP, mám plné právo na to, aby ho chovatel předal v pořádku a zdravé, aby žádné vady nezatajil.
A ještě jedna věc...já vím, jaké to je vracet chovateli zviřátko, na které jsme si zvykli, které jsme milovali, ale pokud nebylo jiné řešení a museli jsme ho z nějakého důvodu vrátit, nemůžeme z toho být nešťastni celý život a - NIKDO (žádný rádoby ochránce zvířat) nám nemůže naše rozhodnutí vyčítat!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání