| Autor |
Zpráva |
Amyflatt
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 22:10
- Nahlásit
Dobrý den,
ráda bych poprosila o radu někoho zkušeného. Jsem majitelem chovatelské stanice. Po dohodě s majiteli mé odchovankyně poskytnu jméno jejímu vrhu. Kromě jména a papírování nebudu na vrhu nijak zainteresovaná ani finančně.
Vzhledem k tomu, že všechno máme dohodnuté na přátelské rovině, neměla jsem nutnost řešit něco papírově. Ale myslím, že pro pořádek do budoucna bychom měli sepsat smlouvu o poskytnutí jména CHS. Máte s tím prosím někdo zkušenost a nějaký vzor?
Kupní smlouvy na štěnda pak budou na na majitele feny???
Děkuji za rady a případné nápady.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 22:45
- Nahlásit
Nejsem si tak jista, zda nebudete zainteresovana. Na smlouve by melo byt dle meho jmeno vase, coby chovatele, na ktereho budou taky PP vystaveny. Vzor na smlouvu nemam, jen dobre, ze si zjistujete vse predem. Pratelska rovina je bezva, ale ...Do smlouvy ci ujednani si sepiste jasne, kdo bude hradit poplatky za odcerveni, ockovani, cipovani/tetovani, poplatky klubu za stene, kryci poplatek, pripadnou peci o fenu po porodu, jak to bude s uhradou stenat... Poradek dela pratele. A stenda budou mit v PP vasi CHS.
U nekterych plemen musite mit fenu ve spoluvlastnictvi, aby sel vrh napsat na vasi CHS.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 22:56
- Nahlásit
Amyflatt
Pokud chcete, aby štěňata dostala PP, musíte na ČMKU a klub předat smlouvu, kde bude hlavně uvedeno, kdo bude mít podpisové právo k vrhu. Obvykle to bývá majitel chs, protože obvykle bývá členem klubu a ví jak to chodí a chce mít vše pod kontrolou, když štěńata budou figurovat pod jeho jménem. Více v Zápisním řádu. Fenu lze takhle zapůjčit jen jednou. Pokud se majitelé rozmyslí a budou chtít někdy další vrh, už to takhle nepůjde.
|
Amyflatt
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 22:59
- Nahlásit
Neřeším to jak to bude s klubem. Spíše řeším to, aby bylo všechno v pořádku vzhledem k příjmům, které z toho budou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 00:01
- Nahlásit
Amyflatt
Tak to jde dle meho vyresit smlouvou o spolumajitelstvi. Jinak budete vy odpovedna za vrh, neb ponese jmeno vasi CHS. Zapujceni jmena CHS je dle predpisu CMKU nemozne, kdyz jste to tema tak nazvala. S podpisovym pravem u vrhu ma Maya pravdu, to je dalsi soucast byrokracie. A vzhledem k prijmum - pokud nebude spolumajitelstvi nebo jinak jasne uzavrena smlouva s majitelkou budouci brezi feny, bude to vse na vasich bedrech.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 00:04
- Nahlásit
Amyflatt
Příjmy a s tím spojené náležitosti jsou věcí prodávajícího, tedy majitele feny. Finančák papírování kolem vrhu kvůli PP nezajímá. Je lepší to mít písemně pro důkaz toho, že daně nejdou za chs, viz odkaz a písemná dohoda o financích.
Vzor smlouvy třeba tady, náležitosti třeba uprovit podle regulí daného klubu http://www.bulterierclub.com/index.php?option=com_ joomdoc&view=documents&path=plan-vystav-2014/smlou va-o-pronajmu-feny-doc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 00:10
- Nahlásit
Takže suma sumárum to je dohodnout se s klubem na podmínkách, některé kluby mají vlastní smlouvy a podmínky kdy se smlouvy musí doložit, často to bývá už při žádosti o krycách, někde musí být souhlas klubu atd., sepsat smlouvu o financích, sepsat smlouvu s podpisovým právem pro ČMKU, tyto doložit všude kam se má a dále již běžné papírování kolem vrhu. Pokud bude mít podpisové právo majitel feny, tak dohlídnout aby poslal všechno co se kam má a v termínech k tomu určených, protože případný průser s nevydáním PP půjde za tebou, ne za ním, takový vtipný historky už jsem taky slyšela a řeší se to pak fakt blbě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 00:12
- Nahlásit
Fifi
Tak ono spolumajitelství taky není žádná hitparáda a v podstatě je to prašť jako uhoď a většinou vede k rozhádání zúčastněných.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 00:17 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
Ja to beru jen v ramci tohodle tematu, bud spolumajitelstvi nebo zapujceni feny k chovu. A ty veci si musi majitelka CHS a feny mezi sebou vyjasnit, vypsat, zdeklarovat.
Edit - jinak ja znam plno lidi, co maji psa/fenu ve spoluvlastnictvi a zadny hadky se nekonaji.
|
Amyflatt
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 00:49
- Nahlásit
To jak to udělat papírově s klubem mám vyřešené.
Šlo mi fyzicky o návrh té smlouvy mezi námi, což jsem koukala, že výše mám - děkuji za to! A pak jak formulovat kupní smlouvy. Zda na mne nebo na majitele, když budeme mít ve smlouvě uvedeno, že vše co se týče financí.
Prostě, kdyby si někdo někde vzpomněl, že moji malou CHS (máme vrh po 5 letech) chce zkontrolovat s ohledem na finance, tak abychom měli vše v pořádku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 08:16
- Nahlásit
Amyflatt
Kupní smlouvy normální, vzorů je na netu hafo a daně z příjmu jsou záležitostí majitele feny, však štěńata prakticky patří jemu a on bude inkasovat peníze za ně i přepokládám financovat vše kolem vrhu a na to máte právě mít tu dohodu o financích, kde to bude uvedeno, takže kdyby si zase někdy finančák kontroloval plemenku a chtěl po vás daně za tento vrh, doložíte tou dohodou, že plkaj na špatným hrobečku.
|
Amyflatt
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 09:42
- Nahlásit
Děkuji moc za rady!
|