Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Škodlivé potraviny
Autor Zpráva
krisikowa
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:28
- Nahlásit

Podívejte se, prosím, na tento článek... Máte podobnou zkušenost? Nebo vaši psi něco z toho jedí? Mám půlroční štěně a teď jak byly ty mrazíky, dala jsem jí párkrát cibuli - vůbec by mě ani ve snu nenapadlo, že pro ně může být jedovatá, takže mě nenapadlo si něco vyhledat, když jí tak jela... :-/ Ale naštěstí nevypadá, že by jí to ublížilo, tak se alespoň budu pamatovat do budoucna.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 08:30
- Nahlásit

krisikowa
Myslím, že je to trochu zbytečná panika.

Pokud vím, psovi nevadí hrozny, ale pecičky v hroznech. Ty by měly obsahovat jedovatou látku. Pecičky v jablkách neobsahují kyanid, ale látku, která způsobuje uvolňování kyanidu, což se ale rychle rozpouští. Pes by musel sežrat kila jadérek. Mám pocit, že se salmonelou se pes dokáže docela dobře poprat, díky jinému PH žaludku. U rajčat obecně platí, že zelené jsou "jedovaté" i pro člověka, stejně jako brambory. Nevidím důvod, proč jíst nezralá rajčata, ani proč bych je měla dávat psovi..

Nevím, no.. Určitě bych psovi výše uvedené látky nedávala po kilech, ale pokud pes sežere jabko i s peckama, asi bych nepanikařila. Trochu zdravýho rozumu by to chtělo.

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 09:36
- Nahlásit

krisikowa
Neděste se, té cibule, stejně jako česneku, by musel pes sníst nemožné množství. Krmím syrovým 5 let, cibuli občas dostanou, když tak nějak "zbyde", česnek častěji.
K té salmonele - zdravý trávicí systém se s ní popere. Ano, vím o psech, kteří ji prodělali, dokonce o jednom, který na ni zemřel. Byl to pes na granulích a salmonelu (údajně) chytil z koupeného sušeného vepřového ucha...

krisikowa
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 13:02
- Nahlásit

corgi Tak to se mi ulevilo... Já měla dosud jen křečka, tam to bylo všechno jinak. Ten zas nemohl cibuli, ale málem se utloukl po květáku. Takovéhle články mě vždycky vyděsí, tak se radši ptám. Díky vám oběma mnohokrát

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 14:25
- Nahlásit

krisikowa
Jo, to tuhle koloval facebookem článek oskenovaný z nějakého supercool dámského časopisu, kde psali, že krmením syrovým masem psy vědomě trávíme ;)

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 14:48
- Nahlásit

corgi
supercool dámského časopisu, kde psali, že krmením syrovým masem psy vědomě trávíme ;)

byl v růžovým rámečku a s motýlkama?

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 15:05
- Nahlásit

PetraK
byl v růžovým rámečku a s motýlkama?
to ne, to by ho už měla Lucinka doma!!!
krisikowa
Můj pes je schopen bez potíží sežrat denně 5 kg jablek nebo hrušek a blíže nespecifikované množství ořechů
Cibuli nežere, snad, je fakt, že vloni byla úroda cibule podezřele nízká
Jo a můj druhý pes zase žere jadýrka ze švestek (vypeckovaná, páč švestky nemá ráda ).
Žijou všichni.
Ale tím samozřejmě nechci říct, že by psi měli žrát denně kila ovoce a pecky ze švestek. Já z toho taky nemám radost, když pak králíkům musím kupovat zelí, páč veškerý ovoce a zeleninu jim schroupal pes

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 15:11
- Nahlásit

kachna_
to ne, to by ho už měla Lucinka doma!!!
ach bože!! že já jí tehdá ten růžovej oděf pořzovala, to určo chytla z toho

kupovat zelí, páč veškerý ovoce a zeleninu jim schroupal pes

z Blanice už je taky koza, stejně jako Ešusoj jí musím při přípravě večeře nejdřví podržet lupen čínskýho zéli, který si ukusuje, až ho schroustá celej. Pak teprve můžem začít vařit, když ne, dupe nožičkama a nadává

krisikowa
hele jak píšou holky, chce to brát všechno s rozumem, venku v přírodě by jim to taky nikdo nevypeckovvával, ani by jim z vajíčka neoděloval bílek, a jiný věci.

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 17:37
- Nahlásit

kachna_

můj druhý pes zase žere jadýrka ze švestek (vypeckovaná, páč švestky nemá ráda

tak to zase všichni psi od Vlčáčkové, která má na zahradě švestky, když se dostanou na zahradu, tak okamžitě letí a ty švestky, než se přiřítí Vlčáčková, aby je zahnala, žerou jak o život. Já sice tvrdím, že je to tím, že mají hlad , ale asi jim chutnají. Každopádně když jich stihnou sežrat dost, tak se jí pak poserou , proto jí to vadí, že to chlemtají.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 19:46
- Nahlásit

kachna_
Můj pes je schopen bez potíží sežrat denně 5 kg jablek nebo hrušek a blíže nespecifikované množství ořechů
to je tutově Batyna ne?
Kim sežere veškerý spadaný jablka, švestky i s peckama, očeše nám jahody i maliny, vloni prvně nám sežral i hrách a kdyby k tomu dostal příležitost, tak sežere vořechy i se skořápkama, o tom že miluje granule pro morče a pro morčecí tyčku by vraždil ani nemluvím

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 20:19
- Nahlásit

Maya
to je tutově Batyna ne?
ne, to je Cir. Když je žrádlo v baráku (třeba bedna s hruškama), tak Ciroušek leží u televize, najednou se jakoby nic zvedne (má chůzi trochu jako růžovej panter) chramstne hrušku, odnese jí, sežere, a znova, a znova, a znova, a znova, a znova...
Batynka je skromná, ne že by občas něco neukradla, ale že takhle ve velkém to fakt ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 20:25
- Nahlásit

kachna_
tak Ciroušek leží u televize, najednou se jakoby nic zvedne (má chůzi trochu jako růžovej panter) chramstne hrušku, odnese jí, sežere, a znova, a znova, a znova, a znova, a znova...

ho vidim úplně. I ten výraz v gezichtu

Ešus si chodil česat hrušky a než ho vyštrézovaly vosy, chodil si na padaný švestky. česal si jahody, maliny- stejně jako u Mayi

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 13:05
- Nahlásit

Švestky jsou u nás taky v těžkým kurzu. Švěstky, špendliky a popadaný jabka, nejlíp přemzrlý.
Zelenina už moc ne. Po salátu u nás děsně jednou kocouři, už oba.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 14:44
- Nahlásit

Jé lidi, to máte pěkný, co já mám za práci dostat do pesaček alespoň kousek kedlubny nebo mrkev. A ovoce, no to už vůbec. To je podle nich silně jevodatý.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 16:45
- Nahlásit

U nás si sklízí sami i bob a hrách rovnou z políčka - normálně to sežerou i s luskem, občas kus lusku vyplivnou. Největší machr je Bětka, páníček jí jednou dal citrón, že "to už není možný, to přece nemůže sežrat". Mohla...

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 16:50
- Nahlásit

corgi
no jo, hrášek, tuhle jsem dětem zakázala ho sníst, že zítra bude větší. Nebyl

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 13:31
- Nahlásit

Eninka
moji psy taky žerou švestky i s peckamaa pak taky maj z toho akorat prujem.

taky zerou spendliky a maj z toho sracku... akorat ty sklizej primo, protoze na rozdil od svestek nemusi cekat, az opadaj do mist, kam dosahnou

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 14:53
- Nahlásit

Co se týče hroznů, moje kamarádka má hodně špatnou zkušenost, cituji:
Arčímu bylo 11,5 když se mu to stalo. Ten den měl v sobě jen banán, pár piškotů a právě to hrozno (čerstvé). Bohužel mu to ovoce začalo v žaludku kvasit a asi došlo nejdříve k dilataci a ta pak způsobila torzi. Mechanicky se to stát nemohlo, nelítal, byl v klidu. Na to jsem dávala celý jeho život pozor, vím co je to torze. Bohužel jsem o hroznu nevěděla, že se nesmí dávat
Doktor mi po operaci ukázal sondu, kterou mu nejdříve dávali do žaludku, byl plný plynů. Úplně to z něho vylítlo, bohužel pár kuliček jak zhltnul, byly celé a ty tu sondu ucpaly.. no dobře to naštěstí dopadlo, hlavně jsme měli štěstí na veterináře. Vzhledem k tomu, že jsme byli čerstvě přestěhovaní jinam a ani jsem neměla kontakt na žádného veta a stalo se to v sobotu večer, měli jsme zpekla štěstí. Navíc taky vzhledem k jeho věku.. jinde by nám ho ani nevzali
jde o minuty.. hlavním příznakem je to břicho, na poklep duté, jako buben.. a k tomu slintal a natahovalo ho na zvracení. Příšerně, hulákal na celou dědinu chudáček Ještě, že jsme tu už měli internet, hned jsem hledala veterinu, ale bylo osm večer, tak mi to nikdo nebral. Naštěstí ten náš budoucí doktor to vzal, hned jsem mu říkala, že je to asi torze, tak do 15 minut jsme byli tam a už na nás čekali s připraveným sálem. Nejdříve dělali ultrazvuk, protože se jim to nezdálo (když skoro nic nejedl), na něm to taky nepoznali, ale pak udělali ještě rentgen a tam se to potvrdilo. Operovali dvě hodiny, pak ho probudili a odešel po svých, to jsem vůbec netušila, že se to tak dělá. Byli z něj docela na větvi, že to tak zvládnul. Doma jsem mu ještě dávala kapačky, těch pár dní je pak ještě kritických, ale zvládnul to. Bohužel mu museli vzít slezinu, ta už byla zčásti odumřelá, jak neměla přísun kyslíku. Ale zvládnul to a byl s námi pak skoro do svých 15 let (museli jsme ho pak nechat uspat, bylo to 3 měsíce před jeho 15 lety). No vlastně teď na silvestra to byl přesně rok, kdy odešel..
Právě ten vet mi pak říkal, že je dobře, že jsme to podchytili tak rychle, je to strašně bolestivé. Prý někteří lidi to ani neznají a pes jim přes noc na zahradě umře v bolestech a spousta doktorů ani nechce operovat, prý jim to kazí pověst, je tam strašně velká úmrtnost, i když se třeba podaří operace, tak během těch pěti dní po operaci hodně psů umírá. Je to hrozné

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:10
- Nahlásit

denyk
trochu to odlehčím Mě...ne psům, ale tohle dělají švestky. Všichni víme, že jsou těžce projímavé, ale stejně nevydržím, protože je mám děsně ráda (kdyby mne to mělo zabít ) Když se jich najím, taky mi začnou v břiše(střevech) kvasit, dostanu děsné bolení, ještě šílenější průjem, přímo to ze mne vystřelí. A smrad Jako když se otevře bečka s kvasem. Osobně si nemyslím, že by to psu způsobily hrozny jako ,,ty jedovaté", ale prostě ta přemíra jen ovoce(které rádo kvasí) a piškoty k tomu. Prostě se sešla blbá kombinace...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 15:27
- Nahlásit

worick
Osobně si nemyslím, že by to psu způsobily hrozny jako ,,ty jedovaté", ale prostě ta přemíra jen ovoce(které rádo kvasí) a piškoty k tomu. Prostě se sešla blbá kombinace...

Taky si myslim, že spíš špatná kombinace, než že jedovatý..

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 16:14
- Nahlásit

worickLucie Kratochvílová
jo jasný samo že si nemyslím že by byly jedovaté. Vždyť znám spoustu psů kteří hrozno žerou. Souhra náhod prostě.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání