| Autor |
Zpráva |
Sushi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2014 15:12
- Nahlásit
Dobrý den
Chtěla bych se poradit o výběru psa.. Už delší dobu plánujeme domů pejska, s tím že chceme nějakého aktivnějšího, ne jorkšíra a podobně, pokud možno hladkosrstého, nějakého sportovnějšího, prostě.. psa jak má být. Nicméně žijeme v řadovce, zahrada jen asi 12x10 a tak máme značně omezený výběr. Odpoledne se domů rodinka vrací kolem třetí hodiny, jinak by pes musel vydržet (ať doma či na zahradě) sám. K tomu je nutno ještě dodat, že doma máme dvě kočky Se psy vlastní zkušenosti nemáme, padl návrh Jack Russela, ale co jsem slyšela, jsou to neunavitelní magoři, což je na nás zase až moc.. Před nějakou dobou jsem se na téhle stránce taky ptala o rady a bylo mi řečeno, že ke kočkám teriéra asi ne. Do oka mi ale poslední dobou padl Bostonský teriér. Pročítala jsem si už několik diskusí, ze kterých vyplynulo, že je to plemeno přizpůsobivé, přátelské, nenáročné na výchovu i péči o srst, aktivní, ale i si rád poleží na gauči.. Je tomu skutečně tak? Taky jsem nenarazila na žádné častější zdravotní problémy, ale chci se raději ještě optat, jestli tu někdo máte zkušenosti Za všechny rady budu velice vděčná
PS: Pes by byl v první řadě mojí starostí, hodlám s ním absolvovat minimálně cvičák, nějaké psí sporty, určitě by si nějaké vyžití v tomhle ohledu našel, pokud by bylo třeba
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2014 17:09
- Nahlásit
Sushi
chceme nějakého aktivnějšího, ne jorkšíra a podobně
tak zrovna jorkšíři jsou hodně aktivní
pokud možno hladkosrstého
je vám všem jasné, že krátké chlupy se do všeho zapíchají a už je nikdy nedostanete pryč?
žijeme v řadovce, zahrada jen asi 12x10 a tak máme značně omezený výběr.
většina plemen není podle mě velikostí prostoru limitovaná, pokud jim poskytneš dostatečné vyžití (výjimkou jsou psi jako komodor, středoasiat a další pastevci, ale to evidentně nebude to, co hledáš )
Do oka mi ale poslední dobou padl Bostonský teriér.
já bych se bála aby se v teplejším počasím kvůli krátkému čumáku rychle nepřehříval, ale větší zkušenost, než že jsem jich pár potkala, s nimi nemám.
napadá mě třeba kraťanda, český strakatý pes
|
Sushi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2014 22:32
- Nahlásit
Český strakatí psi jsou prej na pohyb náročnější.. teda oproti těm Bostonkům Jinak co se týče čumáku Bostonků tak jsem se dočetla vcelku to že jsou sice trochu choulostivější, ale že to není nic strašnýho, oproti třeba francouzskýmu buldočkovi. Ale děkuju za rady
|
Ziggy Boston
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2014 09:40
- Nahlásit
Mrkněte na fcb do naší skupiny Boston Terrier Czech, pro více infa o plemeni. Jinak jednoho bostonka mam doma a za nic bych ho neměnil. Dá s s ním dělat cokoliv, jedna slečna se dokonce umístila 8má na ME v dogfrisbee. Jedinou chybkou na kráse je jejich chrochtani, chrápání a prdeni. A pozor od koho budete kupovat. Boston pod 10.tis zavání množirnou a následnými zdrav.komplikacemi.
|
Sushi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2014 22:23
- Nahlásit
Jestli budeme kupovat Bostonka tak určitě s PP, četla jsem toho víc než dost na to, abych pořídila psa s neznámým původem Děkuju za info, určitě kouknu
|
Ziggy Boston
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2014 15:50
- Nahlásit
Tak jak dopadl Váš výběr? Už se Vám po bytě prohání černobílé trdlo?
|