| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2013 19:31
- Nahlásit
Včera jsem měla na veterináře dotaz ohledně krmení nemocného psa. Konkrétně mi šlo o to, zda psovi dávat po dobu léčby, která s sebou nese trávicí potíže, nezačít dávat místo masa syrového, maso vařené.
Když jsem se snažila popsat mu podávané maso, přirovnala jsem ho k Vetamixu (ač se jedná o jinou firmu), moc jsem neuspěla.
Myslíte, že tohle by měl vědět?
(Jen zvědavost, veterináře, kvůli tomu měnit nebudu )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2013 19:33
- Nahlásit
kachna_
No veterinář je podle mě odborník na nemoci a ne výživu a zrovna psů, třeba ten tvůj se víc zajímá o výživu ptáků a nebo jiných živočichů, co ty víš.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2013 20:30
- Nahlásit
kachna_
přirovnala jsem ho k Vetamixu
A jak to maso proboha vypadalo?
Asi bych řekla, že vetovi je do Vetamixu kulový, ti neví o výživě psů prakticky nic tak je asi pořád zbytečný si myslet, že budou něco vědět o konkrétních obchodech s masem pro psy. Možná Štourač, že jo, ale jinak asi ne, nevím.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2013 20:50
- Nahlásit
kachna_
Myslíte, že tohle by měl vědět?
Myslim, že by mě potěšilo, kdyby to věděl, ale neřešila bych, že to neví
|
katty89
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2013 12:38
- Nahlásit
kachna_
Pokud muzu mluvit za sebe, nase vetka je v tomhle informovana.
Řešili jsme spolu Posvare. Pravda, mame ho ve meste, ale i tak me potesilo, ze ma prehled. A hlavne, schvaluje nam krmeni masem!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2013 01:44
- Nahlásit
no ty vole...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2013 18:59
- Nahlásit
Veterináři se většinou ve výživě moc nevyznají, stejně jako třeba lékaři . I když by to bylo fajn, kdyby se vyznali.
Btw. já krmím vařeným, právě kvůli slabšímu trávení a lepší stravitelnosti.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2013 20:30
- Nahlásit
LucieS
Můžu se zeptat, jak při vařené stravě doplňuješ vápník? Páč já to na syrovým neřeším, prostě občas hodím kost a je, ale u vařené stravy si to nedokážu v praxi představit Jak dlouho už takhle krmíš? Nerejpu - chápu, že máš důvody, proč krmit vařeným, a zajímá mě, jak to funguje v praxi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 13:32
- Nahlásit
lamalucni
mamča dává zeleninu, rozdrcené skořápky... protože jí pes netráví kosti
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 16:38 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Můžu se zeptat, jak při vařené stravě doplňuješ vápník? Páč já to na syrovým neřeším, prostě občas hodím kost a je, ale u vařené stravy si to nedokážu v praxi představit Jak dlouho už takhle krmíš? Nerejpu - chápu, že máš důvody, proč krmit vařeným, a zajímá mě, jak to funguje v praxi.
Střídám Roboran a Irish Cal.
Jinak třeba kuřecí skelety dávám, po nich to není tak hrozné.
Krmím tak šest let 65 kg psa.
Vím, že to není ideální, strava ani není moc pestrá, protože každou změnu hůř nese. Tak prostě k tomu dostává "chemické" doplňky...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2013 21:03
- Nahlásit
Jediný, s kým mám zkušenost, že ví, je Šťourač, ale on je holt jiná liga
Jinak teda nikdo. "Kupte granule, nejlépe hned nějaké od nás, ty jsou nejlepší. Jo tááák, maso, aha, aha, tak teda dobře, sice ty psy brzo takhle zabijete, tak proboha nate, kupte jim k tomu aspoň tyhlety vitamíny..."
|