Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Agresivní pes
Autor Zpráva
Baunka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 13:41
- Nahlásit

Přeji hezký den, obracím se na vás s velkou prosbou. Doma máme ročního německého ovčáka. K těm, co s ním bydlíme, je velmi přátelský, milý...Sice sem tam utíká, ale vrátí se. Dokonce i k mému příteli, který s námi sice nebydlí, ale je u nás téměř denně, se chová hezky. Už od malička vyrůstal v přátelském prostředí a k lidem se choval normálně, moc se s nima kamarádil. Problém však nastal asi před měsícem. Přijde-li někdo cizí, ikdyž s tím člověkem už v kontaktu byl, začne na něj vrčet a vyjede po něm. Nevíte, v čem může být problém a co bychom měli udělat pro to, aby se jeho chování změnilo?

Neumi
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 13:51
- Nahlásit

Přijde-li někdo cizí, ikdyž s tím člověkem už v kontaktu byl, začne na něj vrčet a vyjede po něm.
Patrně dospěl a začal hlídat

co bychom měli udělat pro to, aby se jeho chování změnilo?
Sice sem tam utíká, ale vrátí se
No, vychovat ho a vycvičit....
Neboli - obecně - nedovolit mu chování nežádoucí a vést ho k chování žádoucímu.

Baunka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 13:55
- Nahlásit

Asi jsem to nenapsala přesně, pes uteče, třeba z důvodu hárání feny u sousedů, ale po zavolání se vrátí. Nechodíme s ním sice na cvičák, ale základní povely zvládá obstojně.

Jen je problém, že bydlíme na vsenici a prostě je tu zvykem, že kdokoli přijde, psa si chce pohladit. My proti tomu nic nemáme, psa nemáme výhradně na hlídání, ale aby nám dělal dobrého společníka a moc nás mrzí, že je k ostatním lidem takový.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 15:49
- Nahlásit

Baunka
zaměstnat, vychovat, dosocializovat

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 16:12
- Nahlásit

Baunka
začala bych s tím, že každý kdo přijde se nechá od psa očichat přes plot, než projde, případně než jej pustíte, aniž by se on sám o psa zajímal... dělat že tam pes není, pokud bude vše oukej a pes nezačne vrčet a ukazovat zuby obrovská pochvala a mlsku.... časem prodlužovat a zvyšovat nároky.... otázkou je, jestli to nemá z jiného důvodu, např. jestli ho máte celou noc venku na zahradě a on neutekl a nepotkal se s někým, kdo ho nakopl atp.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 17:36
- Nahlásit

Baunka
Přijde-li někdo cizí, ikdyž s tím člověkem už v kontaktu byl, začne na něj vrčet a vyjede po něm.
bydlíme na vsenici a prostě je tu zvykem, že kdokoli přijde, psa si chce pohladit.
Proc by si mel kdokoliv hladit vaseho psa? Taky by ses nechala treba na ulici hladit nebo objimat od cizich lidi? Staci si zamknout branku, aby k vam nelezl nikdo cizi, pripadne pokud mate navstevu, tak psa zavrit nekde, aby mel klid.
Vyjizdeni muze mit spoustu duvodu, od nejistoty a bazlivosti az po skutecne braneni prostoru - vse je ale na vas a vasi vychove psa, abyste mu ukazali, ze nic z toho si neprejete. Neni treba nasili, okrikovani, naopak - jak psala Neumi - psa prevest na chovani zadouci. Kuprikladu - navsteva u branky? Privolam psa a dam velky pamlsek, dam psovi lehni a pochvalim za splneny cvik atd...
Nevíte, v čem může být problém a co bychom měli udělat pro to, aby se jeho chování změnilo?
Uplne nejjednodussi vec, co muzete udelat, je prevence. Tedy, at si psa na zahrade nikdo nehladi, psa k cizim nepoustet. Zaroven ho zacit vic otrkavat, vzit na vychazku i do mesta, aby se socializoval, nenutit ho ke kontaktu s lidmi.
ErzebethB
že každý kdo přijde se nechá od psa očichat přes plot, než projde, případně než jej pustíte, aniž by se on sám o psa zajímal...
To zni dost pitome, s odpustenim. Uplne vidim, jak nekdo strka pres plot ruce, aby si ho tento ocichal, moje rtw by jiste takove zpestreni stravy privitala.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 20:34
- Nahlásit

Fifi
Proč přes plot ruce? Ty normálně strkáš ruce tam, kde nevíš, co ti pes udělá? Známá má hafana, co člověka nepustí přes bránu dokud si ho neprohlídne, nevočuchá a na štěkot nedorazí panička... a naučili to právě tímhle způsobem... stát za brankou, nechat psem prohlédnout - fajn v pohodě nic se neděje, na mlsku od paničky pojď dál... možná jsem to blbě popsala, nebo s tím má někdo jiné zkušenosti, možná to nejde použít na psa který je agresivní...ona to učila hlavně vůči hlídání, ne jako prevenci ale napadlo mě to k tomu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2013 21:05
- Nahlásit

ErzebethB
Proč přes plot ruce? Ty normálně strkáš ruce tam, kde nevíš, co ti pes udělá?
Ja nestrkam ruce nikam, jen dobre, zes upresnila, jak si to myslela. Pokud bych nechavala cloveka ocichavat psem pres branu, tak ten jej ocichavat nebude, bude skakat metr do vzduchu a chranit svy teritorium pred vetrelcem, az mu budou vztekly zgryndy odkapavat! - a myslis, ze je agresivni? NE, jen si strezi svoje, navstevy vita, kdyz je na pozemek pustim sama.
možná jsem to blbě popsala, nebo s tím má někdo jiné zkušenosti, možná to nejde použít na psa který je agresivní...ona to učila hlavně vůči hlídání, ne jako prevenci ale napadlo mě to k tomu.
Asi urcite si to blbe popsala, ono zalezi na plemeni. Nicmene, pokud ma zadavatelka problem s vyjizdenim psa na zahrade po cizich lidech, kdyz ho hladi, resim problem s vyjizdenim psa po cizich lidech, kteri ho hladi. Cili zamezim pristup psa k cizim lidem, nebo psa presmeruju na zadouci chovani pri navstevach cizich lidi, kazdopadne nenecham kohokoliv takovyho psa dlachnit jen proto, ze to tak na vesnici chodi.
na mlsku od paničky pojď dál...
On je rozdil mezi lakanim psa od "vetrelce" a splnenim povelu, treba toho privolani od branky.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2013 21:37
- Nahlásit

Ten je tak agresivní, že jsem se zas pokakal.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 09:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Baunka
pokud nechceš psa hlídacího (resp. chceš hlídacího jenom zjevem), ale mazlícího, tak co ho nechat okolí prokrmovat přes plot.
Osobně si nemyslím, že je to dobrý nápad (tak nějak jsem se s tím smířila coby s místním vesnickým koloritem), ale vidím, jak moji psi sousedy krmiče zbožňují.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 10:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kachna_
Osobně si nemyslím, že je to dobrý nápad (tak nějak jsem se s tím smířila coby s místním vesnickým koloritem), ale vidím, jak moji psi sousedy krmiče zbožňují. - taky to tak máme a já sama jsem ,,krmič", takže naše ranní obchůzka vypadá tak, že přes ploty zkrmím pytlík kokinek, všem našim spřáteleným pejskům

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 12:35
- Nahlásit

worick
taky to tak máme a já sama jsem ,,krmič", takže naše ranní obchůzka vypadá tak, že přes ploty zkrmím pytlík kokinek, všem našim spřáteleným pejskům
a vědí to majitelé a souhlasej? páč za todle bych já na tebe vychrstla kýbl s obsahem septiku..to s e nezlob

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 12:37
- Nahlásit

kachna_
worick
co ho nechat okolí prokrmovat přes plot.
to vás snad ani nemůže napadnout někomu poradit...notabene to provozovat...

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 13:03
- Nahlásit

Moc bych si přála, aby některé moje pejsky někdo krmil přes plot Barf je dost drahý, takže mi vůbec neva když si obstarají přísun masa sami.
Pravda, trošku mě rozčiluje když máme plot zaprasený od krve, ale holt má všechno svoje mínusy...

Vero
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 13:08
- Nahlásit

Biluška
neva když si obstarají přísun masa sami.
Pravda, trošku mě rozčiluje když máme plot zaprasený od krve,

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 13:22
- Nahlásit

Baunka
Nevíte, v čem může být problém
V ničem, je to normální ovčák
co bychom měli udělat pro to, aby se jeho chování změnilo?
Ani ne tak jeho, jako spíš svoje - nepouštět cizí lidi bez vás na zahradu, nejde-li to jinak, psa zavřít (kotec, výběh ...)
worick
naše ranní obchůzka vypadá tak, že přes ploty zkrmím pytlík kokinek, všem našim spřáteleným pejskům
Tak to mě po pravdě dost vyděsilo
Kdysi (už je to sice mnoho let, ale dodnes jsme z toho v silným diskomfortu) nám krmila nejdřív dospělý ovčáky a pak i štěňata jedna paní co chodila okolo z krámu ... Odmítačku, kterou jsem (z určitých důvodů) dřela hlavně s fenou přes půl roku mi zničila během několika dní, o rozdrbaným pletivu od štěňat rvoucích se za rozhlíkama, salámem a koblihama ani nemluvím. Přestala s tím až, když jsem začala na dvorek mezi štěňata pouštět argentince ...
Prostě není vůbec žádný důvod, aby na psa někdo cizí sahal, nebo ho nedejbože krmil.

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 13:25
- Nahlásit

BiluškaPravda, trošku mě rozčiluje když máme plot zaprasený od krve, ale holt má všechno svoje mínusy...Pani mám to stejně sem ráda že mi pes dycky vyplivne votrávenou návnadu a sežere až ten zbytek co mu ji cpe a sem ráda,že chce zabít všechny kolemjdoucí bo nás zatím nevykradli 6x po sobě)

hancaw
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 21:28
- Nahlásit

worick máš OBROVSKOU kliku že nechodíš kolem nás...

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 21:41
- Nahlásit

worick
taky to tak máme a já sama jsem ,,krmič", takže naše ranní obchůzka vypadá tak, že přes ploty zkrmím pytlík kokinek, všem našim spřáteleným pejskům
Pokud to mas odsouhlaseno majiteli, ok. Pokud ne, tak ver, ze by s tim majitele treba nesouhlasili, a to nekteri i dost vyrazne, konkretne ode mne by se ti dostalo slovnich vyrazu nevybiravych velmi.
kachna_
pokud nechceš psa hlídacího (resp. chceš hlídacího jenom zjevem), ale mazlícího, tak co ho nechat okolí prokrmovat přes plot.
Ani omylem.
Osobně si nemyslím, že je to dobrý nápad (tak nějak jsem se s tím smířila coby s místním vesnickým koloritem), ale vidím, jak moji psi sousedy krmiče zbožňují.
Ale neco jinyho je soused, se kterym mas staly plot a se kterym se na tom domluvis. Neco jinyho plot do ulice. Tam bych ruce zprerazela. A taky si nemyslim, ze to je dobry napad.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání