| Autor |
Zpráva |
Terka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 07:49
- Nahlásit
Prosím vás o vaše zkušenosti jakým způsobem a od kdy převádíte štěňátka, která nejsou dokrmovaná z kojení od fenky na granule. Já jim asi od 22. dne vařím krupici, asi za dva dny začínám dávat rýži s drobounce krájeným kuřecím masem a za další dva dny místo masa začínám postupně přidávat rozmočené granule, takže v měsíci věku už pak dávám jen granule. Je to správné nebo to děláte jinak?
|
mirek
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 11:54
- Nahlásit
zhruba od 4 týdne namáčím granule Eukanuba ve studené vodě, když nabobtnají, tak je smíchám s trochou šlehačky (aby jim to vonělo) a tozmačkám na kaši. Krmím z misky, ale někdy je třeba krmit lžičkou. po týdnu pak už ani nemačkám. Chovám ale YT, tak nevím jak je to u velkých plemen. Krupice a jiné přísady jsou zbytečné - aspoň podle mě. Kdyžtak pošlu web nebo foto, zrovna máme štěnda a jsou úžasný
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 12:12
- Nahlásit
Mirku díky, to mě zrovna zajímalo, jestli na ty granule převádět postupně přes tu krupici (chutná jim to jo, ale jsou od ní jak čuňátka) a nebo jestli můžu začít přímo dávat namočené granule. Mám bígly a u nich není problém, že by jim něco nechutnalo a taky to, že mají začít jíst z misky nebyl ještě nikdy problém. Spíš mi šlo o to, aby po tom kojení přímo granule nebyly moc drastická změna.
A odkaz na stránky sem určitě dej, ráda se podívám.
|
mirek
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 12:28
- Nahlásit
No ono to není úplně drastické, když si vezmeš, že fenka se nemůže odstavit okamžitě. Je nutné hlídat struky a štěňátka třeba jednou denně nechat trochu odpít. To znamená, že nejdříve je to taková kombinace s kojením. Postupně pak fenečka přijde o mléko a je vše v poho. www.awlys.4tlapky.com, máme i ještě novější foto, ale to už asi na web nedám. oba jsou už vlastně pryč
|
mirek
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 12:38
- Nahlásit
sorry, na konce adresy nemá být ta čárka www.awlys.4tlapky.com
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 13:33
- Nahlásit
No opravdu moooc pěkná štěńátka. Jo a to je mi jasné, že fenku neodstavím okamžitě Oni ji ti malí upírci stejně budou pronásledovat celou dobu co budou doma...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Zář 2005 08:50
- Nahlásit
No já nevím, štěňata jsem měla jednou a taky jsem je na granule zvykala postupně přes tu krupici. I mě se zdálo, že dát jim z kojení přímo granule je moc velký skok. Má s tím někdo ještě zkušenosti - taky by mě zajímalo jestli dát přímo granule ve čtyřech týdnech.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 10:03
- Nahlásit
Tohle jsem nikdy neřešila, žádnou krupici ani nic podobného nepodávala, protože naše štěňdy (šibí i akití) se vždycky ve 4. týdnu vrhnou na máminy granule. Zkoušela jsem namáčet, zkoušela jsem pro šibata malinké štěněcí... Vším pohrdly a vytrvale bojovaly s máminými suchými granulemi.
|