Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Granule Annamaet
Autor Zpráva
bublik19
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 15:02
- Nahlásit

Ahoj, znáte granule značky Annamaet? Mají dvě řady - Originals a Grain Free. Dostala jsem možnost odebírat tuto značku granulí, ale nějak nevím. Na netu jsem toho o nich zas tolik nenašla, spíš samé zahraniční stránky, ale nic moc názorů. Jde mi hlavně o složení. Náš pes měl jako štěně problémy a alergií - veterinářka nedělala žádné testy, jenom jsme měli zkusit vynechat obiloviny a kuřecí maso a pomohlo to. Odstranily jsme veškeré pamlsky, co obsahují velké množství obilovin a pokud možno i kuřecího masa a granule jsme vyměnili za Calibra - Lamb&Rice.
Co na ně teda říkáte? znáte je někdo?
přikládám odkaz, ale v angličtině
http://annamaet.com/products/dogs/originals-for-do gs

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 16:16
- Nahlásit

URL
Rozhodně ber bez obilovin (grain free) a je to hoooodně dobrá značka granulí
Pokud má Tvůj hafík alergii na obiloviny, tak anamaet je dobrý výběr.

bublik19
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 17:35
- Nahlásit

ErzebethB
Děkuji. My právě nevíme jistě jestli má alergii, testy dělané nemá, ale po vypuštění obilovin příznaky odezněly. Ale taky byl ještě štěně, teď je o víc jak půl rok starší.
O těchto granulích nás informoval náš známý - zároveň i veterinář Spíš jsme ale koukali na tu nižší řadu - Originals.
No, radši to s ním ještě proberu a třeba na zkoušku vezmeme jenom menší balení.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 18:15
- Nahlásit

bublik19
Jaké jste před tím dávali granule? Jinak teda hodně psů má alergii na obiloviny, takže nemáte nic "nezvyklého" a zároveň je relativně jednoduché se jim vyhnout... z toho webu, co jsem Ti poslala - granule.cz si můžeš vybrat jakékoli granule a vždy budou bez obilovin... my třeba teď máme Taste of the wild - pořizovačka je úplně úžasná, takže když by anamaet byla už drahá, tak zkuste sáhnout třeba po tomhle, nebo se mrkni na ten webík, najdeš jich tam spoustu za dost dobré peníze. )

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 19:55
- Nahlásit

bublik19
Já měla pytel Anamaet to Salsu tuším a v pohodě, jsou to takový malý kuličky docela těžký. Psům to chutnalo, ale moji žerou všechny granule, tak těžko říct.

bublik19
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 19:56
- Nahlásit

ErzebethB
Jj děkuji za odkaz, prohlídnu ho. Zatím dáváme Calibra Junior Large Breed Lamb&Rice a vyhovují nám, nikdy po nich neměl průjmy, nezvracel a chutnají mu - i když teď v těch parnech se na to moc netváří, ale sežere je.
Já to složení a varianty ještě prokonzultuju se známým. Ale díky za reakci, tahle značka asi není tady v Čechách moc známá, že? já jsem teda o ní slyšela dnes prvně

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 22:02
- Nahlásit

bublik19
Je to tady novinka, ovšem po Calibře skočit hned na tohle, to se ti myslím pes pěkně pos...e, zkus nějaký mezikrok mezi tím.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2013 09:36
- Nahlásit

bublik19Maya
Chovatelka krmila dog chewem, já pak chvíli eukanubou a ty Taste of the wild jsem asi týden dávala na místo pamlsků a srajda se nekonala... tak to zkus taky tak?

A nebo co ty EssentialFoods? Nemám vyzkoušené, ale hodně na to teď pějí chválu a nejsou ani tak drahé.

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2013 14:46
- Nahlásit

Kdo má chovku, tak na www.psimafie.cz dávají i chovatelský ceny

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 16:39
- Nahlásit

Žádné granule nikdy nebyly, nejsou a nebudou dost dobrý. Ve složení může být uvedeno cokoliv, nikdo tam nikdy ale neuváděl, neuvádí a ani uvádět nebude zdroj a kvalitu vstupních surovin.
Granule jsou vždy! zpracovaný odpad, vždy! Zdravý pes to většinou sní a přežije.
Pokud má člověk opravdový zájem o svého psa, měl by ho krmit něčím, o čem budem mít aspoň tucha, co to vlastně je.

danajasa
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 18:42
- Nahlásit

zbrndPokud má člověk opravdový zájem o svého psa, měl by ho krmit něčím, o čem budem mít aspoň tucha, co to vlastně je.Jasný zásadně dávám psům vepřo knedlo zelo,páč si to sama doma vařím,čímž naprostopřesně vím co vtom je bo si přesně pamatuju,co jsem do toho dala

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 21:08
- Nahlásit

Není to nejlepší volba, ale než ty granule to rozhodně lepší je.

mallosm
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 15:19
- Nahlásit

Bohužel tyto granule nemají oficiálního dovozce, takže je problém s dostupností. Myslím, že je na trhu dost kvalitních granulí. Teď i evropských.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 17:41
- Nahlásit

Samozřejmě, stejně jako mnohé druhy evropských výrobních salámů jsou kvalitní, za kvalitní můžeme považovat i některé granule.

danajasa
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 22:21
- Nahlásit

zbrndSamozřejmě, stejně jako mnohé druhy evropských výrobních salámů jsou kvalitní,
Že ty ses přejedl poličanu http://www.dtest.cz/clanek-2971/test-krajeneho-pol icanu-2013?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_ca mpaign=2-Testy-kategorii-P-E&utm_content=Test-poli canu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 23:00
- Nahlásit

danajasa: Ani ne, ale už ten začátek článku, který linkuješ krásně ukazuje, jak se u nás hodnotí výrobky. Aneb jaksi už nikoho nezajímá, například z jaké konkrétní suroviny se tam ta měřená bílkovina dostala. Takže až se onen skvělý dtest bude zabývat hodnocením komplexně, možná budou mít ty jejich výsledky nějakou výpovědní hodnotu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání