| Autor |
Zpráva |
silvinka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2013 23:40
- Nahlásit
Hezký večer. Chci se zeptat jestli jste si někdo máte štěňátko jorkšírka z chovatelské stanice Damiss. Zarezervovala jsem si tam štěndo a včera jsem poslala paní chovatelce na účet zálohu ve výši 1 000 korun. Dnes jsem na googlu našla toto: Oficiální chovatelská ( množitelská) stanice Damiss pod ČMKU. Tak takhle to má vypadat? Prodej s PP a zároveň bez PP?
Nevím co si o tom mám myslet. Mám obavy, že paní chovatelka se prezentuje tak, že prodává štěňátka s PP a nakonec možná štěňata ani žádný PP nemají. Napsala mi cituji: Průkaz původu Vám budu posílat po obdržení z plemenné knihy, budete to mít napsané v kupní smlouvě. Žádosti o vystavení průkazu původu se na plemennou knihu posílají po natetování štěňat, což znamená po 7 týdnu věku štěňat, protože se štěňata tetují na 7 týdnech, spolu s očkováním. Vystavení průkazů původu trvá 2 měsíce a v době dovolených a vánočních svátků i 3 měsíce. Průkazy potom majitelům štěňátek posílám doporučeně poštou.
Nerada bych naletěla nějaký podvodnici. Máte s touto chovatelskou stanicí někdo zkušenost? http://www.damiss.net/
Děkuju za reakce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 06:46
- Nahlásit
k chovce neřeknu nic, ale to s tím PP má pravdu, ten se vystavuje štěněti později, ne okamžitě s narozením, takže je dost běžné, že majitelé dostanou PP o něco později, než štěně. TZN podle toho, že PP bude k dispozici později se nic určit nedá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 11:44
- Nahlásit
silvinka
Jj, vystavení PP může trvat několik měsíců. Ale to nic nemění na tom, že štěně bych si tam nekoupila.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 12:18
- Nahlásit
silvinka
To s PP je pravda, záleží na tom, jak rychle ho plemenná kniha vystaví, chovatel to neovlivní. Já dostala jednou PP až skoro na půl roce věku štěněte (nejdřív byl na plemence kdosi nemocnej, pak tam byly chyby a chovatelka poslala PP zpátky, aby je vystavili znovu a správně... ).
V pidipsech se moc neorientuju, takže chovku neznám. Ale ať koukám, jak koukám, nikde nevidím, že by byť i jen jediný z psů v té chovce měl vyšetřené patelly či cokoliv jiného (nevím, co dalšího se u jorků ještě vyskytuje). Po nevyšetřených rodičích bych si štěně nikdy nevzala.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 12:24
- Nahlásit
silvinka
Podle strejdy googla tahle paní skutečně množí zároveň s PP i bez PP, ovšem ČMKU zřejmě zatím nic nepodniká, takže pokud má zažádáno, nic nebrání tomu, aby tenhle vrh PP dostal. Pokud Vám její praktiky nejsou proti srsti a duševně se s tím vyrovnáte, tak si štěndo od ní kupte, dobře si ohlídejte kupní smlouvu, ať v ní skutečně je uvedeno, že štěně je s PP a že PP bude dodáno. A pak se modlete, aby mezitím nezačala ČMKU něco řešit - ale ona nezačne, ona je trošku líná
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 12:34
- Nahlásit
corgi
Podle strejdy googla tahle paní skutečně množí zároveň s PP i bez PP, ovšem ČMKU zřejmě zatím nic nepodniká
Tak v prvé řadě by měl něco podniknout chovatelský klub
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:00
- Nahlásit
Neumi
Klub i ĆMKU jako důkaz chtějí kupní smlouvu na štěně bez PP. Utopie.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2013 13:09
- Nahlásit
Maya
Klub i ĆMKU jako důkaz chtějí kupní smlouvu na štěně bez PP
to jako fakt??? to je takový problém, aby jí někdo z klubu zavolal a vydával se za zájemce o štěně? holt kde není vůle... hodně smutný, zvlášť jestli to praktikuje tak, že feny kryje každé hárání, jednou s PP a jednou bez, čímž má splněné povinné rozestupy mezi vrhy s pp
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2013 10:42
- Nahlásit
U mého prvního vrhu rodokmeny štěňatům přišly dokonce až po půl roce jejich věku a to ještě po urgencích (i když jsem vše posílala hodně včas), takže to je normální. Ohledně patell a podobně ta se u jorků nevyšetřuje a popravdě ani zájemci o štěňata to vůbec nevyžadují. Já mám třeba svou fenu vyšetřenou a nikoho ye zájemců o její štěňata to v nejmenším nezajímalo. Samozřejmně nohy jsem fence nevyšetřovala kvůli tomu aby se štěňata lépe prodávala ale pro svou informaci, přesto by mě nějaký takový zájemce potešil. No ale to je už jiná věc. Já můžu jen zadavatelce doporučit že kvalitní štěně nekoupí z chovky která prodává za pár korun.
|