Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jorkšír - kosti
Autor Zpráva
katty89
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 22:04
- Nahlásit

Ahoj všem zkušeným chovatelům! Mám rok a čtvrt starou jorkšírku Dafi a když jí byly zhruba 4 měsíce, nadobro jsme zavrhli granule. Nejdříve jsme krmili vařenou stravou, snažili jsme se přejít na syrové, jenomže to nám prostě nežere (jediné, co je ochotná vzít, jsou kuřecí prsa), postupem času jsme dosáhli kompromisu - maso jen lehce ovaříme (v řádu minut) nebo zalijeme horkou vodou. Potřebovala bych ale radu ohledně kostí. Dáváme jí kuřecí krky, chrupavky z prsou, ale co třeba taková křídla? Je to opravdu minipes (má 1,5kg) a nejsem si jistá, jestli si s tím dokáže poradit. Navíc ovařené... Nemůže jí to nějak uškodit? Když jí občas dám hovězí nebo vepřovou kost s trochou masa, tak maso obere a kost ji nezajímá. Nehraje si s ní, nikam si ji neodnese, prostě nic. Jako by ani nevěděla, co s tím má dělat. Díky moc za všechny rady.

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 22:15
- Nahlásit

katty89
co třeba taková křídla?
asi by jí to ublížit nemělo, ale já bych se na to s klidným svědomím vykašlala, taky bych se bála.
Dáváme jí kuřecí krky
jsem i před kuřecími krky četla varování.
Co zkusit třeba krůtu nebo jinou drůbež, když jí vepřové a hovězí nejede?

katty89
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 22:36
- Nahlásit

My jí ty krky dáváme normálně a nikdy žádný problém nebyl. Jinak co se týče hovězího a vepřového - svalovina i vnitřnosti a dokonce i prasečí nožičky jí chutnají, jen ty kosti na hlodání odmítá. A ač má jinak pestrou stravu (dostává drůbež, ryby, hovězí, vepřové a občas i zvěřinu) a prospívá výborně, měla jsem obavu, jestli ty krky (potažmo chrupavky z prsou) nejsou málo a není potřeba do ní dostat další kosti.

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2013 23:12
- Nahlásit

katty89
další kosti.
třeba moje mamča nedává psovi kosti vůbec, páč kuřecí nemůže (pes) a vepřový nebo hovězí kosti vytahuje ven a provokuje s nima sousedovic psy.
Nahrazuje to tím, že psovi mixuje do krmení skořápky z vajec.

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2013 09:01
- Nahlásit

katty89
Ty krky u těchhle minipsíků opravdu nejsou doporučované, protože obratle v nich se rádi vzpříčí v jícnu a je problém. Nevím o nikom, komu by se tohle stalo, ale zřejmě se to stát může. Takže pro jistotu bych krky pomlátila paličkou na maso.

potřeba do ní dostat další kosti
A co mleté směsi, které obsahujou kosti? Např. Vetamix "Drůbeží mleté" je v podstatě jenom samá kost (až to ucpává), "Kuře celé mleté" je mletina z celého kuřete i s kostmi...

Karolina77
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2013 11:14
- Nahlásit

Naše jorkšíra - rok a půl, cca 2 kila - občas syrové kuřecí křídlo dostane a nedělá jí to problém. Jediné na co musím dávat pozor je, aby neměla pocit, že jí to chtějí velcí psi sežrat a nezhltala to bez pořádného rozkousání. Jestli máš jedináčka, tak by to mělo být v pohodě

hanitchka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 10:29
- Nahlásit

Naše jorkšírka syrové kuřecí křídlo bez obtíží zvládá ve třech měsících, nezůstane ani kostička. Jenom bych minimalizovala to vaření a nebo fakt ty mleté směsi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání