| Autor |
Zpráva |
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:46
- Nahlásit
Zdravím,
rozhodla jsem se svou jorkšíří slečnu krmit barfem a po prostudování nabídky jsem zjistila, že i nejmenší balení bysme jedli skoro měsíc a mrazák, kde bych uchovávala 12 různých kilových balení, aby měla žrádlo trochu pestré, nevlastním.
Proto hledám v Brně nebo v okolí pejskaře, kteří taktéž objednávají barf a byli by ochotní se s námi o balení podělit. Při naší krmné dávce 50g (masa a kostí) na den to s kilovými baleními prostě nezvládnem. Ideální by asi byl větší pes, kterému budem "uždibovat"
Příp. pokud jste někdo řešili to samé a našli jste způsob/dodavatele, který je únosný pro mrazák, dejte vědět, budu ráda za každý nápad.
Díky moc za komentáře, rady i nabídky.
Hanka
(pro osobní domluvu stačí sms na tel 776.88 05 88, zavolám)
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 14:12
- Nahlásit
Já beru z Becres.cz. Mám taky malopsa, objednám si to dopředu, aby měli většinu toho, co chci a pak si pro to zajedu. Teď uvažuju o objednávce z Masopropsy.com, ale zase je fakt, že já často nakupuju i u řezníka, malej má jen 250-400 g na den, takže mu nakupuju různý skelety a vepřový kosti/žebra/hrudě/oháňky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 15:18
- Nahlásit
beru taky z becres.cz, kvuli mrazaku...
driv sem mela nejaky snahy brat velkobaleni a pak to nejak distribuovat, ale to neni zadna prdel na organizaci, aby bylo maso porad v chladu a tak... (a taky kvuli zavozum dovca na pytel)
Maky a Trix
kde u reznika kupujes veprovy kosti? (pokud to sou fakt spis kosti nez drahy maso prodavany s kosti)
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 15:33 - Změnil/a: hanitchka
- Nahlásit
beru taky z becres.cz, kvuli mrazaku...
asi jsem to špatně napsala, becres jsem taky prostudovala, ale i když tam není podmínka 50kilo jako jinde, tak i ty 1kg a 2kg balení jsou pro můj mražák fatal. S denní dávkou 50g to bude jíst skoro měsíc a když jí budu chtít dopřát různé druhy, tak toho budu mít na mrazáku na roky dopředu.
Myslela jsem spíš velmi osobní dělení balení, že bych pro hafinu uzmula vždycky jen kousek z balení a náš větší kolega by měl zbytek, aby měla taky trochu pestrost a nežrala kuřecí měsíc, hovězí měsíc,...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 15:41
- Nahlásit
hanitchka
S denní dávkou 50g
prosímtě s takovoudle dávkou kupuj maso v normálním krámu
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 15:59 - Změnil/a: hanitchka
- Nahlásit
prosímtě s takovoudle dávkou kupuj maso v normálním krámu
Jako chápu, že to nejsou převratný sumy, ale od přírody jsem člověk, co nevidí důvod dávat za to stejné 2x tolik.
A jestli mi to ročně udělá rozdíl i blbou tisícikorunu, stokrát radši koupím novej pelech, vodítko nebo zaplatím očkování a nebo si za deset let vyjedem spolu na fajnovou dovču
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 17:13 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
hanitchka
člověk, co nevidí důvod dávat za to stejné 2x tolik.
Ale to nemáš to stejné.
Když se budeš chtít s někým dělit, bude ho to stát čas, protože se bude s tebou muset domlouvat, myslet na to, to jsou taky náklady (jeho). Plus tvoje náklady, když si pro to pojedeš. (časové a nejspíš i jízdné)
U pididávek to podle mě moc nestojí za to.
edit- a budeš to mít čerstvý, nemražený, v lidské kvalitě.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 17:50
- Nahlásit
50g na den - jednoznačně u řezníka. A opravdu to není to stejné.
Já kupuju jen u řezníka (teda nemám pidipsa, ale cca20kg).
Ale pro můj klid je to v lidské kvalitě, čerstvé.
A fakt u takovéhle mikro dávky není snad třeba šetřit, radši bych vydržela se starým vodítkem.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 17:59 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
hanitchka
Hele, a co masoksezrani.cz? Většinu věcí mají i ve 400g balení, a jsou to ploché balíčky, které se hodně šikovně vejdou do mrazáku, navíc se dají i ve zmrzlém stavu rozlomit.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:28
- Nahlásit
Oki, díky za názory. U řezníka kupuju doteď, zatím jako přilepšení.
lamalucni
Hele, a co masoksezrani.cz?
Díky za tip, máš s nima i nějaké zkušenosti? Ty menší balíčky jsou super, mám jakous takous šanci, že se do mrazáku vejde i lidská strava
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:48
- Nahlásit
hanitchka
Zkušenosti mám, kvalita naprosto super, kvůli ceně od nich ale neberu často - holt mám velký psy. Každopádně těch jejich placatých balíčků se do mrazáku vejde neuvěřitelné množství.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:57
- Nahlásit
lamalucni
A krmíš výhradně barf nebo jste i na granulích? Moc se o téhle kombinaci na barfových stránkách nemluví, někdo tu kombinaci zamítá s ohledem na odlišnou dobu trávení a jiní zase s úsměvem krmí třeba ráno granule a večer masíčko. Co si o tom myslíš?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 19:04 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
hanitchka
Já krmím převážně (řekněme z 90%) barf, ale kvalitním granulím se nijak zásadně nevyhýbám. Když občas zapomenu rozmrazit maso, tak holt psiska dostanou granule, taky s nima někdy odměňuju při cvičení, a na táboře na nich vegetí třeba týden v kuse. Páč zavařovat nebo sušit maso, riskovat, že se to zkazí... to by mi mohlo Odlišná doba trávení... hm, a že BARFařům nevadí kombinace maso a zelenina či maso a vločky, který se taky tráví úplně jinak. Tahle tvrzení mi přijdou už trošku jako nějaké sektářství
Znám spoustu lidí, co krmí kombinovaně maso + granule, a pokud to psům nedělá problém (jako že v drtivé většině případů nedělá), tak proč ne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 19:17
- Nahlásit
ja klidne davam obcas kdyz nestiham rano nebo vecer granule, k tomu maso druhou davku. Obcas jen barfuju a obcas jen grancle.
Pokud ti to snasi pes tak bych se toho nebala.
S tim delenim masa jak psali holky je to na cas dopravu a dalsi veci naprd. To bys mela nejlepsi si najit nekoho od vas z domu/ulice/ctvrti. Ja nejsu z brna tak pro me by to bylo logisticky napytel i kdyz oddelit je v poho ale jak dorucit, ze
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 21:49
- Nahlásit
Díky, myslela jsem si to. Chci jet taky barf co to půjde, ale jezdíme často na víkendy pryč, semtam týden na čundr a tak jsem se nechtěla "návyku" žrát granule úplně vzdát.
Btw. úplně off topic - dneska mi zase udělala scénu, nevím, co s tím. Od malička nasazuju denně aspoň na jednu procházku obojek - úplně lehoučkej, teňoučkej, nedotahuju, samozřejmě, vodítko na něm ještě ani připnutý neměla, ale stejně z toho má hrůzu, jak kdybych ji při tom zapínání chtěla zavraždit. Celkově je vyrovnaná, nemá s ničím problém, ale jak dojde na obojek, rozklepe se jak ratlík a snaží se spáchat sebevraždu skokem z klína třeba pozpátku, kvičí. Nějaká rada? Nebo dělám něco špatně? Mí psi, když viděli obojek, mohli se zbláznit radostí, že jdem ven. Tahle zmizí pod postelí, když pochopí, co mám v úmyslu dřív, než ji mám na klíně a prát se s ní nechci, byť bych s ohledem na její 1,5kg vyhrála vždycky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 08:09
- Nahlásit
no ja bych ji naucila, ze obojek je bezna vec, nechat ocuchovat, kdyz prostrci hlavu obojkem hodne navolno (za mlskem), pamlskovat, nechat ji ho obcas doma, pri hre, pri jidle, aby se naucila ze obojek je normalni soucast zivota.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 08:22
- Nahlásit
Když ho má na sobě, tak o něm ani neví, semtam se zkusí podrbat, ale jinak je úplně v pohodě a nevšímá si ho. Očuchávat nechám. To jen při tom zapínání dělá scénu, jak kdybych ji škrtila, jen když lehoulince cítí, že jsem se jí dotkla. Včera už jsem to zapínala pomalu na velikost krku rotvajlera, abych ji při tom nááááhodou netáhla za krk a pak teprve dotáhla (přiměřeně, pochopitelně) a stejně scéna jak čert.
Když se brání, mám se s ní prát? Jakože "dámo, vztekej se jak chceš, tady rozhoduju já?" Zkoušela jsem to po dobrým, hodinu jsme tam seděli, zaměstnat ji kusem masa k ožužlávání, rozptýlit, ale naprostá panika, jak se jí to octne kolem krku a snažím se to zacvaknout.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 08:30
- Nahlásit
hanitchka
To jen při tom zapínání dělá scénu,
a co řetízkový obojek nebo polostahovák? Vyhneš se tomu zapínání a pak ho prostě zapneš na nestahování.
jednoduchý pravidlo čim víc vyšiluje pes, tim víc musíš bejt vklidu ty. Klidně bych zkusila i postroj, nejjednodušší na zapnutí je asi tenhle tvar -<!>-
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 08:34
- Nahlásit
Je to klasickej nylonovej s plastovým zacvákávacím zámkem. Řetízkovej na jorkšíra, no asi by to šlo, jen to bude muset být hodně light verze.
Postroj máme, ale zatím je moc velkej.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 08:48
- Nahlásit
Tak to nabalíčkované "masoksezrani" vypadá fajn...
Njn když k nám do Prdelajz nejezdí nikdo
Tak maximálně Vetamix a to už nikdy
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 09:09
- Nahlásit
hanitchka
jen při tom zapínání dělá scénu, jak kdybych ji škrtila, jen když lehoulince cítí, že jsem se jí dotkla
No tak bych ji zvykala úplně postupně. Ukázat obojek - pamlsek. Přiblížit rozepnutý obojek ke krku - pamlsek. A klidně víckrát, až se začne na přiblížení obojku těšit. Dotknout se rukou s obojkem krku - pamlsek (nebo super hra). Cvaknout přezkou obojku kus od psa - pamlsek. A pauza. Až po pár takovýchto kratičkých "lekcích" v průběhu dne či dvou bych se vůbec pokusila o to, ten obojek jí zapnout. Rozhodně bych se s ní neprala.
|
hanitchka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 10:50
- Nahlásit
lamalucni
Díky, jdem na to, kuřecí kousky už jsou nakrájený, tak jen co se probudí, bude první lekce. Já půjdu zatím asi meditovat, abych byla ve správném psychickém rozpoložení
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 11:40
- Nahlásit
cernej caj
Všude možně, jakmile míjím jakýkoliv řeznictví a mám místo v kabelce/batohu, tak tam zajdu... Většinou jsou to žebra, nebo oháňky, cenově 29-39 korun. Mě to s malým psem nezruinuje a střídám to s mletinama ze zveráku.
Nemám vytipovaný konkrétní řeznictví... Občas chodím na Jungmannovu, ale tam toho mívaj málo, většinou jen pár kilo a ne pokaždý, nebo na Klusáčkovu...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 17:53
- Nahlásit
Maky a Trix
Aha, prave ja kdyz uz nekam vlezu tak maj 100% lidskej sortiment a kdyz kost tak jedine huste obalenou hovezim...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 09:50
- Nahlásit
cernej caj
Mně se zase hovězí kosti nemůžu sehnat, kde to kupuješ? Čokl by to sem tam ocenil víc než vepřový, kravky mu jedou víc...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 12:22
- Nahlásit
Maky a Trix
ja to prave moc nekupuju, protoze to uz se mi zda dost drahy, ale myslim, ze sem to videla v te masne pod zelnym trhem, nebo vetsinou v takovych tech pridruzenych u penny/lidlu a tak,kdyz nekde jedem autem... kdyz na ni narazim, dam vedet
|