| Autor |
Zpráva |
pfufí
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 19:56
- Nahlásit
Chtěla bych pomoc s výběrem psa pro známou. Dříve měli bernského salašnického psa, který jim vcelku vyhovoval, tak nejspíš povahově podobné plemeno.
Požadavky jsou rodinný pes, který nebude hyperaktiv jako bordera, ale budou ho čekat delší tůry, procházky a vcelku aktivní psí život.
Nebude potřebovat extra pevného vůdce smečky, žádného "nadčlověka", jsou to prostě normální lidi, kteří milují svého psa, dokážou si dupnout, ale nečiší z nich taková ta přirozená autorita )
Potom je požadavkem větší pes s huňatou srstí.
No a k plemeni můžete případně dohodit i nějakou CHS, se kterou máte zkušenosti nebo jsou na ní dobré reference. Ráda bych jim znovu nabídla i CHS berňáků, jen oni se bojí toho, že jsou přešlechtěný a brzy by jim zemřel. Osobně si ale myslím, že pokud najdeme kvalitní CHS, bude vše v pohodě.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 20:05
- Nahlásit
pfufí
Tohle všechno splňuje bílý švýcarský ovčák, jsou fakt boží psi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 20:25
- Nahlásit
pfufí
Svycarak je dobrej napad, nebo golden me napada - mozna ideal, a s vyberem by ti pomohly zdejsi damy na retrivr fore.
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 21:01
- Nahlásit
Zlaťák není moc huňatý. Spíš než k ovčákům míří ke psům jako je choďák, leonberger, čuvač, podhalanský ovčák (slyšela jsem o nich poprvé )... Prostě spíš psi, na kterých se dá skoro jezdit )
Nejlepší by bylo, kdybyste měli k doporučení CHS těch berňáků
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 21:01
- Nahlásit
Mě osobně přijdou sympatický tihle http://www.bonafornax.cz/
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 21:14
- Nahlásit
pfufí
Nevim, bernaci s vekem pry nic moc, prumer 7 let. Srdce, ledviny, klouby... Docela jejich obavy chapu, tak proc jim hledat to samy plemeno, ktery asi uz nechteji?
Co takovej hovawart? Taky hunatec, u nich jsou klouby hodne hlidany, vcetne pribuznosti a muzou vybirat z vice barevnych razu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 21:51
- Nahlásit
pfufí
Mě napadá dlouhosrstá kolie
ideální rodinný sportovní pes větší s huňatou srstí o kterým si pořád myslím že až tak pevného vůdce nepotřebuje...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2013 23:35
- Nahlásit
pfufí
Čuvač jako pastevec na túry není a leonberger jako obřík taky moc ne, navíc se zdravím na tom bude podobně jako berňák. To spíš ten choďák, ale ten je zase mnohem menší. Co třeba bearded kolie když už tu padla i ta dlouhosrstka? Nebo bobtail.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 05:55
- Nahlásit
A co nějakýho útulkáče? Těch velkých, aktivních a chlupatých psů tam bude dost (jen namátkou).
Asi taky záleží na tom, co si kdo představí pod dělšíma túrama a aktivním psím životem, protože to, co si představím já by asi berňák úplně nedával.
Nebo co dlouhosrstého NO? Splňuje všechny požadavky včetně toho, že při dobrém výběru snese i méně razantního majitele
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 10:47 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
a tenhle by se jim nelíbil? Sice není až tak chlupatej, ale je milej
Hledáme nový domov pro jednoho chudáka
...
že žádostí o pomoc je moc. Zrovna to teď pročítám a je mi z toho na nic.
Nás taky trápí osud jednoho psa. Prosím o přeposlání, třeba se na něj usměje štěstí.
Je to asi 9-10 měsíční štěně - kříženec NO. Je u nás v Dubí u Romů, uvázaný na řetězu asi 1,5 m dlouhém. Nemá boudu ani kus hadru, nic. Takhle tam byl celou zimu. Jezdíme kolem do našeho depozita ke kočkám a trhá nám to srdce, jak tam stojí v dešti a jen kouká. Včera jsme si dali odvahu a šli jsme tam. Měli jsme docela obavy, ale docela nás překvapili.
Vzali si ho z místního útulku, ale sousedka si stěžovala, pes utíkal a tak skončil na řetězu. Mají to tam tak malé, že mu nemůžou dát ani boudu. Chtěli ho vrátit, ale do původního útulku jim ho nevzali a druhý od nich chtěl 5 tis.Kč!
Oni ho mají rádi, ale svým způsobem - měl tam hrnec s bramborama! Dokonce prý má očkovák. Přivezli jsme mu krmení a pamlsky. Problém je v tom, že je útěkář. Už ho někomu dali, ale on utekl a vrátil se k nim z místa asi 15 km vzdáleného.
Jsou ochotni nám ho dát, ale on potřebuje domov, odkud jen tak neuteče. A to my nemůžeme zajistit.
Až si v novém domově zvykne, myslím, že to bude velký mazlík a závisláček. Má je rád a přitom nezažil nic jen řetěz a zimu.
Pokud by si ho někdo vzal, můžeme ho do rozumné vzdálenosti od Teplic přivézt.
Měj se fajn a děkuji.
Irena Málková
předsedkyně Fousek o. s.
tel. č. 731648264
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 10:50
- Nahlásit
do háje, vůbec nevím proč se fotka nenačetla, je z FB
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 10:53 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
hmmm, tak to nejde
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:10
- Nahlásit
Eninka
Máš tam zase to s: httpS
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:13
- Nahlásit
Vlčáčková
právě že to tím není, odmazala jsem ty S a nic
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:15 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Tak nic, bylas rychlejší... furt mi do linku skáče mezera, i když ji umazávám :P
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:15
- Nahlásit
Vlčáčková
úúúúž, musí se to znovu načíst hned bez S, dodatečně mazat nepomůže, hahaha, dík
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:23
- Nahlásit
lamalucni
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:26
- Nahlásit
Eninka
Tos mě naučila Ty!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 11:28
- Nahlásit
Nebo tenhle: https://www.facebook.com/events/291005857701573/?n otif_t=plan_user_invited
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 12:06
- Nahlásit
ten je na dlouhý tůry a aktivní život jak dělanej a vzhledem k věku jim určitě dlouho vydrží
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 12:32
- Nahlásit
kvok
nebuď hubatej, myslíš, že chtěl bejt na tom řetězu?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 13:27
- Nahlásit
kvok
tak ale holky se dojmuly a málem zachránily dalšího psa, tak jim to neberte prosím
už mlčim..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 14:35
- Nahlásit
kvok
vidím to tak, že pes nemá možnost srovnávání a natolik rozlišovací schopnosti s tím spojené, že šel zpátky, ničehož jiného nepoznajíc. I týraní psi mají rádi své tyrany
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 15:17
- Nahlásit
kvok
Neber si mě do huby, drahý.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 15:17
- Nahlásit
kvok
kriste pane
dík za poklonu
jak že neměl možnost srovnání?
nikde nepsali, jak dlouho tam byl, mohl zdrhnout hned jak tam dojel, že jo
myslíš, že kdyby pes přemýšlel a vyhodnocoval jako člověk, že by se vracel tam, kde je teďka? Bez ničeho, na betonu, bez přístřeší atd. Člověk má povědomí o tom, že jinde je líp, než je třeba on a tak si může sbalit pár švestek a jít o dům dál, pes asi těžko
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 15:18
- Nahlásit
Vlčáčková
hele, nebral, ty nejsi dvojka, ale jednička přeci - sis nevšimla té číslice?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 15:42
- Nahlásit
kvok
proč myslíš, že tví psi jsou s tebou?
protože jim nic jinýho nezbejvá
myslíš, že pes je teda tak blbej + psi maj mnohdy trochu jiný představy o svým životě
no, možný to je, asi se zpetám nějakýho vodborníka, protože zas tak hluboko do psí duše jsem nepronikla
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 16:34
- Nahlásit
kvok
šmarjapano, kdo to je, marně pátrám ve své zchátralé paměti, poraď
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 18:07
- Nahlásit
kvok
Já psal NĚKTERÉHO a ty se ptáš KDO?
no já chtěla nějakej tip - příklad, nejde o slovíčko přeci
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 18:27
- Nahlásit
kvok
tudíž se Ti honí
ale nehoní, tys to blbě pochopil, to KDO bylo myšleno jeden, dva, deset, nebylo to o nikom jednom konkrétním. Když se zeptáš skupiny lidí např. "kdo z vás má rád svíčkovou" tak taky nemyslíš jednoho člověka, ale neurčitej počet lidí
|